Naar boven

Hoe reis je door Indonesië?

Vervoer & verblijf

Vervoer in Indonesië

Je kunt op verschillende manieren door Indonesië reizen. Vanwege de grote afstanden tussen de bouwstenen ontkom je niet aan enkele binnenlandse vluchten, maar je kunt ook trajecten met de trein afleggen, per boot, huurauto of met een privé-transfer. We hebben een aantal leuke rondreizen alvast op een rijtje gezet. Bekijk hier onze individuele Indonesië rondreizen.

Riksja Indonesië zal passend vervoer tussen de door jou gekozen Indonesië bouwstenen voorstellen. In Mijn reisplan kun je in het commentaarveld aangeven of je voorkeur hebt voor een bepaalde manier van reizen.

Auto met privé chauffeur

Wij kunnen vanaf alle bouwstenen en naar alle bouwstenen die je wilt bezoeken een auto met chauffeur regelen. Wij vinden dit zelf een prettige manier van reizen, omdat je op deze manier optimaal kan genieten van de reis. Je stapt in de auto van je eigen chauffeur en laat de uitgestrekte theeplantages, rijstvelden en ongerepte dorpen aan je voorbij trekken. Vaak spreekt de chauffeur wat gebrekkig Engels en vindt hij het leuk om een gesprek met je aan te gaan. Sommige zullen zelfs een woordje Nederlands proberen te spreken, wat grappige situaties kan opleveren. Je chauffeur is tijdens de reis puur een chauffeur, geen gids. Bij excursies waarvan wij vinden dat een gids van toegevoegde waarde is, om je te vertellen over de tradities van het land en de omgeving, regelen wij een lokale Engelstalige gids. Wel kan je in overleg met je chauffeur (korte) stops maken onderweg, mocht er bijvoorbeeld een tempel op de route liggen die je graag bezoekt.

Fiets -en brommerverhuur

Naast Ubud, waar we een hele leuke fietsexcursie aanbieden, is het leuk om zelf op pad te gaan met de (brom)fiets. Je kan je eigen tempo aanhouden en stoppen bij de plaatsen die je interessant vindt. Fietsen kan je op sommige plaatsen bij het hotel huren en kosten een paar euro per dag. Neem wel een flesje water en een petje mee tegen de hitte. In de wat grotere plaatsen kan je een brommer te huren. Je kunt dan bezienswaardigheden bezoeken die buiten het centrum liggen. Voor het huren van een brommer heb je geen internationaal rijbewijs nodig, vaak wordt je paspoort achtergehouden of moet je een kleine borg betalen. De huurprijs varieert heel sterk, van drie tot acht euro per dag. Het dragen van een helm is verplicht en raden we sterk aan.

Trein op Java

Omdat de afstanden in Indonesië relatief groot zijn en de lokale vervoersmogelijkheden niet altijd even comfortabel en veilig, plannen wij tijdens onze reizen een auto met chauffeur voor je in (zoals hierboven beschreven). Op Java kan je een stuk van de reis per trein afleggen: vanuit Bandung naar Yogyakarta. Volgens ons is dit de manier om deze route op een goedkope en comfortabele manier af te leggen. Wij reserveren plaatsen in de executive klasse, met airconditioning. Onderweg stop je bij kleine dorpjes, waar je snel een lokale lekkernij kan kopen. In de trein doezel je gemakkelijk weg, maar wij raden aan te proberen je ogen open te houden, terwijl het Javaanse leven aan je voorbij gaat. Bekijk hier onze Java bouwstenen.

Binnenlandse vluchten

In Indonesië zijn er tal van vluchtverbindingen. Zo vlieg je makkelijk van het ene naar het andere eiland. Wanneer je naar Indonesië gaat, combineer je vaak een of meerdere eilanden met elkaar. Om deze afstand te overbruggen, raden wij je daarom aan een binnenlandse vlucht te nemen. Doorgaans boeken we vluchten met Garuda Indonesia of Lion Air.

Dit zijn betrouwbare vliegmaatschappijen die op veel trajecten binnen Indonesië vliegen. Vluchtschema’s en prijzen van deze binnenlandse vluchten wijzigen regelmatig, wij raden je daarom aan om op tijd te boeken.

background-pattern