Naar boven

Rijstvelden in Ubud Indonesie

Cycling door het paradijs

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ubud
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. fietstocht met gids
✓ Slaap aan de rand van een groene sawa in het levendige Ubud
✓ Maak kennis met de lokale bevolking en de Balinese cultuur tijdens een fietstocht met gids
✓ De ideale plek om je reis in Bali te beginnen of te eindigen

Niet ver van Sanur en de luchthaven vind je het groene hart van Bali, waar tempelhuisjes tussen rijstterrassen liggen. Vanuit je eigen verblijf, maar ook vanuit het zwembad van je accommodatie, kijk je uit over al dat moois. Het is ook niet voor niets dat veel reizigers hun reis hier beginnen. We regelen hier om die reden een fietstocht met lokale gids langs rijstvelden en ambachtelijke dorpen, zodat je écht kennis maakt met het Balinese leven. Je fietst over kronkelige paden met links en rechts rijstvelden. In de tuin schuif je aan voor een lunch bereid door de familie van de gids.
Fietsen bij Ubud Bali
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in de rijstvelden, eigen invulling

Bij aankomst in Ubud zie je overal de groene rijstterrassen om je heen waar eendjes balanceren op de randen van de rijstvelden. Locals zijn aan het werk met het planten of oogsten van de rijst. Ubud is het groene, artistieke hart van Bali. In deze gezellige plaats vind je kleine winkels waar schilders aan het werk zijn en hun werk verkopen. In de omgeving zijn beeldhouwers Boeddha beelden aan het maken en snijden houtsnijders erop los om maskers te maken.

In de loop van de dag kun je de tempels in de omgeving gaan bezoeken waar Balinese vrouwen dagelijks rijstoffers brengen. Of aapjes kijken in het monkeyforest, waar brutale apen je in de gaten houden en Balinese drakenbeelden je tegemoet grijnzen. Je overnacht in een sfeervolle bungalow aan de rand van een rijstveld. De kamers zijn gedecoreerd met allerlei Balinese souvenirs en op je terras kun je onderuit zakken op de relaxte stoelen. Ook kun je een verfrissende plons nemen in het zwembad. Lees ook het blog over tips in Ubud als je tijd over hebt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Fietsen in Ubud tussen de rijstvelden

Na het ontbijt haalt de gids je op en brengt je naar het startpunt. Heb je eenmaal je helm op, dan kan de fietstocht langs de rijstterrassen beginnen.

In een kleine groep fiets je met een ervaren gids door de heuvels en de achterlanden van Bali. De gids kent de omgeving op z’n duimpje en daardoor kwamen wij op plekken die we zelf nooit gevonden hadden. De verkoelende wind wappert door je haren en je fietst op de mountainbike door boerendorpjes. Onderweg vertelt de gids honderduit over het typische Balinese leven. Stop bij de rijstvelden en leer hoe rijst wordt gemaakt. Onderweg kom je langs kleine familietempels waar vrouwen in kleurrijke kleding rijstoffers brengen. Familie van de gids heeft ondertussen een uitgebreide rijsttafel klaargemaakt. Wat een luxe om zo aan te schuiven!

Decorative torn edge

Dag 3 – Ubud, einde bouwsteen

De warme zon en het geluid van de apen uit het monkeyforest wekken je in de morgen. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het sfeervolle Ubud. Verleng je verblijf op Bali door je reis te vervolgen met onze bouwsteen Munduk en het tempelmeer, waar je een wandeling door het regenwoud gaat maken. Of ga richting de stille stranden van de Gili eilanden in Lombok.

Mogelijk was Ubud het einde van de reis op Bali en vlieg je nu verder naar één van de andere eilanden van Indonesië, of naar huis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Cycling door het paradijs

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Indonesië- ubud-hotel
Indonesië- ubud-hotel
Indonesië- ubud-hotel
Indonesië- ubud-hotel
Indonesië- ubud-hotel
Indonesië- ubud-hotel
Variant
1

Special stay - Luxe in de sawa's

 • Reissom:
  € 185,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een sfeervolle bungalow met zwembad en inclusief ontbijt, lunch en fietstocht met gids

Je Indonesie reis in luxe beginnen of eindigen in Ubud?

Wij hebben sfeervolle bungalows gevonden, buiten het centrum. Ubud is een gezellig en levendig dorp, met winkels en restaurants. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je hier wilt genieten van de rust die deze plaats ook biedt. En extra luxe is dan mooi meegenomen! Je verblijft in vrijstaande bungalows, in een Balinees ingerichte kamer van alle gemakken voorzien. Je zwembad deel je ook hier met andere reizigers, maar deze zijn soms op één hand te tellen. Je wordt de dag na aankomst in Ubud opgehaald voor de fietstocht met gids. ’s Avonds zoek je de drukte op van het centrum, dat je binnen een mum van tijd bereikt per taxi.

Decorative torn edge
Indonesië- ubud-hotel
Indonesia-Bali-Ubud
Indonesia-Bali-Ubud-
ubud kamer
Indonesia-Bali-Ubud-
Indonesia-Bali-Ubud- hotel
Indonesia-Bali-Ubud- hotel
Indonesia-Bali-Ubud-hotel
Indonesia-Bali-Ubud-hotel
Variant
2

Verblijf buiten Ubud - tussen de rijstvelden

 • Reissom:
  € 145,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een knus hotel met zwembad en inclusief ontbijt, fietstocht met gids

Wij hebben tussen de rijstterrassen in de buurt van Ubud een knus hotel gevonden, dat voordeliger is dan de sfeervolle bungalow van deze bouwsteen. Het verschil? Je verblijft hier in een kleinschalig hotel, dat op 15 minuten met de taxi van het centrum van Ubud ligt. Je bent dus wat langer onderweg naar het dichtstbijzijnde restaurant. De kamer waar je in verblijft, kijkt uit over het rijstveld. Net als het zwembad, waar je rustig je boek kunt lezen omdat de drukte van het centrum hier ver weg is.

Decorative torn edge
E-bike bij Ubud rijstvelden
E-bike bij rijstvelden Ubud
Variant
3

Per e-bike door de rijstterrassen van Jatiluwih

 • Reissom:
  € 82,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 uur fietsen op e-bike in een kleine groep, met gids, entreegeld, water en snack

Onderweg van Ubud naar het noorden (Munduk, Pemuteran of Lovina) kom je langs de mooiste rijstterrassen van Ubud. Je kent vast de beroemde plaatjes van de groene rijstvelden van Bali. Grote kans dat de foto gemaakt is bij Jatiluwih. Het gebied is erg populair en je komt dan ook veel wandelaars tegen met hun camera in de aanslag. Even oefenen met de e-bike en je wilt niets anders meer. Je gids kent de weg op zijn duimpje en al snel laat je de wandelaars achter je. Je ziet alleen nog groen, groener, groenst, afgewisseld met palmbomen, kabbelende beekjes en werkers met hoedjes tussen de rijst.

Decorative torn edge
Raften bij Ubud Indonesie
Raften bij Ubud Indonesie
Raften bij Ubud Indonesie
Variant
4

Raften aan de voet van de Gunung Agung

 • Reissom:
  € 70,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Halve dag raften met gids, transfer van/naar hotel, lunch

Tijd voor actie! Ubud is de plek om te raften op Bali. Samen met ervaren gidsen bedwing je de Ayung rivier. Je vaart dwars door de jungle, langs rijstvelden en zoekt verkoeling onder een van de watervallen. De rivier heeft ook een aantal spannende stroomversnellingen, maar je gids weet precies hoe de raft daar doorheen geloodst moet worden. Na een verfrissende douche en een (buffet-)lunch brengt onze chauffeur je weer terug naar je hotel.

Decorative torn edge
Koken bij Ubud Indonesie
Koken bij Ubud Indonesie
Koken bij Ubud Indonesie
Koken bij Ubud Indonesie
Variant
5

Koken en eten met een Balinese familie

 • Reissom:
  € 82,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Transfer, wandeling met Engelstalige gids, kookworkshop en lunch of diner

Tijdens deze dag kom je meer te weten over hoe Balinezen leven, wat zijn hun tradities en hoe maken ze nu dat lekker eten?
De excursie begint bij het huis van de gids, waar je meer te weten komt over tradities en hoe families samen leven.Je gaat vervolgens te voet op pad naar de rijstvelden en de rivier. Onderweg kun je de markt bezoeken. Daarnaast kom je bij lokale bronnen, een fijne plek om even uit te rusten en je op te frissen. De locals komen hier voor zuiveringsrituelen. Je loopt verder de jungle in, en komt dan aan bij een open plek in de jungle waar de Balineze familie je al staat op te wachten. In een beekje vang je rivierkreeften die je vervolgens samen met de gids bereid in een bamboekoker. Haal zelf een kokosnoot uit te boom om hier van te genieten, verser kan niet! Een echte lekkernij vond ik de maïskoekjes die ik zelf mocht bakken, daar kon ik geen genoeg van krijgen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Watervallen bij Munduk Bali
bouwsteen

Munduk en het tempelmeer

 • Munduk
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
snorkelen bali in pemuteran
bouwsteen

Wouden en eilanden

 • Pemuteran
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Lovina Bali zonsondergang
bouwsteen

Luieren in Lovina

 • Lovina
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 70,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern