Naar boven

Overnachten in Indonesië

Vervoer & verblijf

Overnachten in Indonesië

Op je reis met Riksja Indonesië slaap je in zoveel mogelijk sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij hebben gezocht naar kleinschalige hotelletjes, weg van de grote resorts, en naar afwisseling in de reis.
Begin je reis in Indonesische stijl tussen de rijstvelden of slaap een nachtje in een echt waterpaleis. Word gewekt door de geluiden van de jungle, de opslaande golven of ervaar de gastvrijheid en de dagelijkse rituelen tijdens je homestay. Wij helpen je graag bij het combineren van de leukste plekjes.

De accommodaties van Riksja Indonesië hebben we allemaal zelf bezocht en uitgekozen. We hebben hierbij vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, vriendelijkheid en servicegerichtheid van het personeel in combinatie met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Bij de beschrijving van de bouwstenen vind je in de reistabel de accommodatie categorieën van de hotels die wij voor je reserveren.

Karakteristieke accommodatie

De gordijnen van je cottage openen en uitkijken over frisgroene rijstvelden is een duidelijk voorbeeld van een karakteristieke accommodatie. De meeste overnachtingsplaatsen van Riksja Indonesië vallen in deze groep. Ze variëren van een cottage aan de rand van de vulkaan, een jungle lodge tussen slingerende apen, of een oud Hollandse villa tot aan een comfortabele strandbungalow. De bouwsteen Het Javaanse leven bestaat uit karakteristieke overnachtingen.

Special stay accommodatie

Bij sommige bouwstenen hebben we bijzondere accommodaties gevonden, die iets duurder zijn dan degene die we normaal aanbieden, maar dan overnacht je ook echt bijzonder. Dit heeft onder andere met een stukje luxe te maken, maar daarnaast zijn ze vooral exclusiever. Wanneer je voor onze Special Stay accommodaties kiest, verblijf je bijvoorbeeld in een typisch Balinees ingerichte bungalow in het zuiden van Bali, of een landhuis in koloniale stijl dat uitkijkt over de rijstvelden. De special stay bij de bouwstenen Cycling door het paradijs en Stranden van het Zuiden vallen in deze categorie.

Eenvoudige accommodaties

Dit zijn simpele, maar redelijk comfortabele accommodaties. Ondanks dat de kamers eenvoudig zijn, zijn ze wel van alle gemakken voorzien. Je hebt een eigen kamer met toiletfaciliteiten. Zo verblijf je op Lombok in een eenvoudige accommodatie aan het strand en in de jungle van Sumatra in een lodge tussen de lianen en brutale apen. Tijdens de expeditie naar de Bromo vulkaan verblijf je aan de rand van de vulkaan, waardoor het uitzicht adembenemend is. Het verblijf tijdens de bouwstenen Remote Flores, Expeditie Bromo en de bungalow op de Witte stranden van Gili Meno zijn goede voorbeelden van eenvoudige accommodaties.

vakantie Indonesië tips, hut

Beleef back to basic

Een primitieve overnachting met beperkte faciliteiten behoort tot deze categorie. Tijdens de vulkaan trekking in Lombok verblijf je bijvoorbeeld in je koepeltentje op de rand van de vulkaan. Of dompel je jezelf onder in de Toraja cultuur op Sulawesi. Je overnacht in een traditioneel dorp bij een familie thuis en maakt gebruik van de faciliteiten van het dorp. Op deze manier ervaar je de levenswijzen van de locals het beste. Het verblijf tijdens Thuis bij de Toraja’s en Voetsporen op de Vulkaan vallen in deze categorie.

background-pattern