Menu background

Naar boven

Expeditie Bromo

bouwsteen

 • Reisschema:
  Prambanan - Solo - Tawangmangu - Malang - Bromo vulkaan
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 398,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. jeepsafari Bromo en sunshine tour
Maak kennis met de heuvels, bergen en vulkanen van Oost-Java. Tijdens deze avontuurlijke bouwsteen wandel je door authentieke groene binnenlanden, voordat je in je jeep naar de Bromo vulkaan stapt. Wij vinden dit één van de spectaculairste vulkanen op Java. Je beklimt de top van de Bromo vulkaan. Met een jeep is het mogelijk dit berg- en woestijnlandschap te bedwingen. Ga van de bewandelde toeristische paden af en wordt beloond met een adembenemend uitzicht op de vulkanenvallei.
Decorative torn edge

Dag 1 – Bezoek Prambanan, Solo en Candi Sukuh

Het kleurrijke Yogya laat je vandaag achter je om je weg verder naar het oosten te vervolgen. De eerste stop is de Prambanan tempel, anders dan de Borobudur is dit een hindoeïstische tempel. Loop rond tussen de acht tempels en ontdek de verschillende Hindoe goden.

De weg vervolgt zich in twee uur naar Surakarta, oftewel Solo. De chauffeur brengt je naar het kraton middenin de stad. In de verschillende vertrekken van dit koninklijke paleis zie je schilderijen in gouden lijsten, traditionele muziekinstrumenten en een grote cadeauverzameling van de familie. Tegenover het kraton is een kleine antiekmarkt met kraampjes vol met snuisterijen, leuk voor wie van verzamelen houdt.

Na het bezoek aan Solo is het ongeveer een uur rijden naar Sukuh. Dit dorpje ligt boven in de bergen en is vooral bekend om zijn ‘erotische tempel’. Deze naam heeft Candi Sukuh te danken aan enkele afbeeldingen rondom de tempel. Je komt hier vooral voor de rust en lokale beleving, weg van de toeristische route. Je slaapt vanavond in een sfeervolle cottage.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wandelen naar Tawangmangu

De wandeling die vandaag op de planning staat brengt je langs een ongerept stuk Java. De route begint bij de tempel en vervolgt zich over het heuvelige landschap richting Tawangmangu, waar je chauffeur op je staat te wachten. Van ons krijg je een routebeschrijving mee, zodat je de weg gemakkelijk kunt vinden.

Onderweg kom je langs plantages waar wortels, rode pepers en sperziebonen worden verbouwd. Wij werden vriendelijk begroet en op weg geholpen naar het volgende dorp. Eenmaal in Tawangmangu aangekomen (iets voor het middaguur) vervolgt je je weg naar het oosten. Bereid je voor op een lange transfer, van ongeveer 9 uur. ’s Avonds kom je aan in de grote stad Malang, waar je slaapt in een eenvoudig maar sfeervol hotel.

Decorative torn edge
Optioneel: een extra dag in Malang

Omdat je laat aankomt in Malang en de volgende ochtend weer vroeg vertrekt, heb je niet de tijd om deze stad te verkennen. In onze bouwsteen plannen wij 1 nacht in Malang, omdat je deze nacht nodig hebt als onderbreking van de lange transfers. Wil je een dag rust inplannen en de tijd hebben om de stad Malang te verkennen? Geef dit gerust aan bij onze reisspecialisten. Wij plannen dan een extra nacht in Malang en ook blijft de chauffeur een dag langer bij je tijdens de Java reis (de meerkosten zijn ongeveer 50 euro p.p.). Op de vrije dag kun je met de chauffeur een route bepalen en de stad ontdekken of je geeft de chauffeur een dagje vrij en gaat zelf op pad. Wat jij wilt.

In Malang geniet je van Indonesische maaltijden, met daarbij een kop gemberkoffie. De lokale inwoners maken graag een praatje met je, in (gebrekkig) Engels kom je samen een eind. Malang is een koloniale stad en staat bekend om de vogelmarkt, bloemenmarkt en antiekmarkten. Ter plaatse kun je bij het hotel informeren waar welke markt precies is tijdens je verblijf.

Decorative torn edge

Dag 3 – Jeep safari naar de Bromo vulkaan

Deze ochtend vertrek je vroeg vanuit Malang naar de Bromo vulkaan. De meeste hotels nabij de Bromo vulkaan liggen ten noordoosten van het gebergte. Waar veel reizigers via het noorden de vulkaan benaderen, zet jouw chauffeur vandaag koers in de richting van het zuiden. Ook hier ben je zeker niet de enige, de Bromo vulkaan is voor veel Indonesië reizigers een hoogtepunt. Na een paar uur stap je over op een jeep, die in dit gebied wordt toegelaten. Je cruiset over een uitgestrekte vlakte naar de voet van de Bromo vulkaan. Dit is je ontmoeting met het indrukwekkende maanlandschap. Je ziet geen lava, maar dikke rookwolken en stof. Je rijdt door naar de noordoostkant van het gebergte waar je jeep omhoog klimt over een dun en steil asfaltweggetje. Hier is je eenvoudige, maar sfeervolle hotel gelegen. Het is hier ’s avonds pikkedonker, daarom een stevig diner en vroeg naar bed.

Decorative torn edge

Dag 4 – Bromo vulkaan met sublieme zonsopgang

Vandaag is het vroeg opstaan. Voordat je wekker gaat, ben je waarschijnlijk al gewekt door de moskee in de buurt, onze tip: neem oordopjes mee tijdens je reis over Java. Vandaag sta je voor zonsopgang al boven op het uitkijkpunt. Ook hier geldt weer: je bent niet de enige die graag geniet van de zonsopkomst en het is druk op het plateau. Neem een zaklamp en een dikke trui mee, want het kan aardig fris zijn op deze hoogte. Je vroege opstaan wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de vallei en de steeds meer oranje-rood kleurende vulkanen in het midden. Nu de zon op is, maak je met je auto met chauffeur de afdaling naar beneden. Hier eindigt deze bouwsteen. Spoel het stof van de vulkaan van je af en vertrek na het ontbijt naar je volgende bestemming.

Decorative torn edge

De reis naar Bali is lang en pittig, wij raden daarom een stop aan in het uiterste oosten van Java. In het plattelandsdorp Kalibaru voor het Javaanse leven. Een authentieke plek waar je leert hoe typische Indonesische producten worden verbouwd en waar je over dijkjes door groene rijstterrassen loopt. Er is hier genoeg tijd om te ontspannen aan het zwembad te midden van plantages. Of reis naar Ijen, waar je de Ijen vulkaan beklimt met gids. Bekijk Kalibaru en Ijen hier. Wil je direct door naar Bali, laat het ons dan even weten. Onze chauffeur brengt je naar de luchthaven van Surabaya, je vliegt naar Bali.

Let op: Houd er rekening mee dat sinds het uitbarsten van de Bromo vulkaan in oktober 2014, de vulkaan nog altijd sporadisch aswolken uitspuwt, waardoor de klim naar de krater niet altijd is toegestaan. Kun je de krater niet beklimmen? Maak dan een wandeling naar de tempels in het dal.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Expeditie Bromo

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Comfortabele hotels in Malang en bij de Bromo

 • Reissom:
  € 510,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Hotelupgrades in Malang en bij de Bromo. 2 nachten inclusief ontbijt

Grote afstanden en lange reisdagen… Gelukkig word je rijkelijk beloond met nieuwe indrukken die je opdoet tijdens de reis door Oost-Java. Als je liever wat meer comfort wilt, kun je kiezen voor hotelupgrades in Malang en bij de Bromo vulkaan.

In Malang verblijf je in een modern hotel met een zwembad. Zodoende kun je na de dag vol ervaringen een verfrissende duik nemen. De volgende nacht kun je genieten van een stijlvolle overnachting in een luxe hotel bij de Bromo vulkaan. Bij beide hotels is het ontbijt inbegrepen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

kalibaru rijstvelden java indonesie
bouwsteen

Het Javaanse leven

 • Kalibaru
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 172,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
ijen vulkaan bali indonesie
bouwsteen

Op hemelse hoogte

 • IJen vulkaan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 350,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern