Naar boven

Het Javaanse leven

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kalibaru
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 180,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. excursie met gids
✔ Authentiek Javaans platteland
✔ Gastvrije ontvangst in kleinschalige guesthouse
✔ Tussenstop onderweg naar Bali

Wanneer je oostwaarts van Yogyakarta naar Bali reist overbrug je lange afstanden. De meeste reizigers trekken hier een dag of drie/vier voor uit en reizen over de 'snelweg' langs de highlights. Zo kun je qua tijd tijdens je vakantie meerdere eilanden combineren en zie je wat je volgens velen gezien moet hebben. Wij kiezen er liever voor van de snelweg af te wijken en naast de highlights ook het echte Java te beleven. Het Java, waar je rijstboertjes in de rijstvelden ziet werken, waar traditionele kruidenplantages je meer leren over hoe pinda's groeien en waar je thuis uitgenodigd wordt voor een kopje koffie. Je ervaren gids neemt je mee naar deze plekken rond Kalibaru. We boeken een kleinschalige accommodatie voor je midden tussen de plantages, waar wij ons al snel thuis voelden.
kalibaru rijstvelden java indonesie
Decorative torn edge

Dag 1 – Overnachting op een plantage

Vandaag vertrek je vanaf de Bromo kraterrand naar Kalibaru. Dit pittoreske bergdorpje is wat hoger gelegen, aan de voet van een vulkaan. Het klimaat is er daardoor vrij aangenaam. Omgeven door koffie, cacao en rubber plantages, is dit een rustgevende plek om kennis te maken met het echte Java. Maak je vandaag wel op voor een aardige rit van ongeveer 5 uur, je passeert onderweg namelijk gebergtes en vulkanen totdat je midden tussen de plantages bent belandt.

In de middag kom je aan in Kalibaru. Je neemt je intrek in een comfortabel guesthouse met zwembad. De kamers liggen rond een interessante tuin, met verschillende planten- en boomsoorten, allemaal van hun Latijnse en Indonesische namen voorzien. Geniet van de bijzondere omgeving en verken het kleine dorpje. Er zal weinig te beleven zijn, maar dat heeft ook wel weer zijn charmes.

Decorative torn edge

Dag 2 – Het Javaanse leven met gids

Het leven rond Kalibaru is het Javaanse leven pur sang. Je Engelssprekende gids neemt je vandaag mee en laat je Java zien. Via smalle zandweggetjes vertrek je naar het dorp Kalibaru. Het is een typisch Javaans dorpje waar het leven zich rond de hoofdstraat afspeelt. Langs de vele shops, direct aan de straatzijde gelegen, passeren auto’s, brommertjes, maar ook zogeheten doka’s (paard en wagen). Buiten deze hoofdstraat is het rustig en landelijk. Je wandelt hier over de dijkjes van rijstvelden en langs traditionele koffieplantages.

Je zal proeven van de gastvrijheid van Javanen, wanneer je uitgenodigd wordt voor een kopje thee of koffie bij een lokale familie. Onze ogen werden geopend toen we rondliepen in een traditionele kruidentuin, waar we zagen hoe kaneel groeit en hoe pinda’s of peper worden verbouwd. De kruidentuin is eigendom van een enthousiaste Indische mevrouw die heel wat woordjes Nederlands spreekt. Je slaapt nog een nachtje in het comfortabele guesthouse.

Decorative torn edge

Dag 3 – Einde Oost Java reis Kalibaru

Vandaag eindigt de bouwsteen in Kalibaru. Wie weet word je vandaag (net als gister?) gewekt door de moskee in de buurt. Onze tip bij een reis over Java: neem oordopjes mee.

Je laat het rustige leven in Kalibaru achter je en wij regelen een transfer voor je naar Ketapang. Je stapt hier op de ferry naar Bali en rijd je verder naar je volgende bestemming op Bali. Je kunt de eerste dagen doorbrengen aan de kust met de bouwstenen: Wouden en eilanden of Luieren in Lovina. Of je reist direct door naar het culturele hart van Bali met de bouwsteen: Cycling in het paradijs in Ubud.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Het Javaanse leven

Deze bouwsteen is goed te combineren met

snorkelen bali in pemuteran
bouwsteen

Wouden en eilanden

 • Pemuteran
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
zonsondergang lovina bali
bouwsteen

Luieren in Lovina

 • Lovina
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 70,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bali reis - fietsen
bouwsteen

Cycling door het paradijs

 • Ubud
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 135,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern