Naar boven

Luieren in Lovina

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lovina
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 70,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. ontbijt
In het noorden van Bali vind je Lovina, een kleine maar levendige badplaats die veel toeristen trekt. De meeste mensen komen naar deze plaats om dolfijnen voor de kust te spotten. Wij kiezen ervoor het dolfijnen spotten niet aan te bieden, omdat deze activiteit veel mensen (en dus bootjes) trekt en hierdoor in onze ogen niet erg diervriendelijk is. Leuker vinden wij het om je even een ontspannen moment in je reis te bieden aan de kust van Lovina. Geniet bijvoorbeeld net als wij in een visrestaurant van een mooie zonsondergang.Je overnacht in een sfeervol hotel met zwembad vlakbij het strand. Na een paar minuten wandelen zet je een stap in het donkere zand. Op het strand komen reizigers samen met de lokale bevolking, de kleurrijke vissersboten liggen al klaar om het water op te gaan. Het centrum met winkels en restaurants ligt om de hoek van je hotel, waardoor je 's avonds met gemak de gezelligheid opzoekt.
zonsondergang lovina bali
Decorative torn edge

Dag 1 – 2 – Lovina, ontspannen aan de kust

Je komt aan in je knusse hotel op loopafstand van het strand. Bali is een vulkanisch eiland en het strand van Lovina bestaat dan ook uit glinsterend donker zand. Wij vonden het de moeite waard om een kleine strandwandeling te maken. Onderweg kom je lokale vissers tegen, hun traditionele vissersboten rusten in de zon. Voor je het weet komt er een verkoopster op je af, met in haar handen een stapel sarongs: “Wanna buy? Good price for you”. Dit is een goede plek om je onderhandelingsskills te oefenen.

In de omgeving van Lovina is genoeg te doen voor de ontdekkers onder ons. Zoek bijvoorbeeld de warmwaterbronnen vlakbij Lovina op. Lekker sudderen in het hete zwavelhoudende water. In de avond kies je in het levendige centrum uit verschillende restaurants. Lovina is gericht op reizigers waardoor je naast nasi campur en vers gevangen vis ook voor een westerse maaltijd kan kiezen. Wij genoten in een pizzeria (met houtoven) in de hoofdstraat, naast een kleurrijke cocktailbar.

Decorative torn edge

Dag 3 – Einde bouwsteen Lovina Bali

Het is alweer tijd om deze plaats te verlaten. Waar je tijdens onze andere bouwstenen vooral rustige, authentieke plaatsen ontdekt, heb je de afgelopen dagen genoten van een drukkere plaats op Bali.

Reis verder naar een rustige kustplaats waar je snorkelt rondom een eiland tijdens de bouwsteen Wouden en Eilanden. Of zoek de vruchtbare binnenlanden van Munduk op waar het aangenaam koel is. Wandel tijdens de bouwsteen Munduk en het Tempelmeer op de dijken tussen de rijstvelden door, terwijl de gids honderduit vertelt over de plantages.

Decorative torn edge
Duurzaam reizen op Bali

Het spotten van dolfijnen is een populaire activiteit in Lovina. Dagelijks gaan er tientallen bootjes het water op, achter de dolfijnen aan. Dit gaat gepaard met veel enthousiasme, maar wij kregen hierdoor het gevoel dat de dieren opgejaagd werden.

Wij zijn van mening dat de pret niet ten koste mag gaan van de duurzaamheid van de natuur en het welzijn van de dieren. Om deze reden kiezen wij ervoor deze excursie niet aan te bieden in onze programma’s.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Luieren in Lovina

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

uitzicht lovina special stay bali
slaapkamer lovina special stay bali
zwembad lovina special stay bali
Variant
1

Special stay - sfeervol strandresort

 • Reissom:
  € 165,- p.p. bij 2 personen (2 nachten)
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een resort met een ruim zwembad inclusief ontbijt

Wil je in deze levendige kustplaats wat meer comfort dan kunnen wij ook een upgrade verblijf voor je regelen.

Dit strandresort ligt ook direct aan de kust en beschikt over een ruimer zwembad en een heerlijke tuin om verkoeling te zoeken onder de vele palmbomen.

Je verblijft in een sfeervolle bungalow met een bijzonder houten hoog plafond. Regel bij het inchecken meteen een massage op het strand en droom lekker weg.

Decorative torn edge
visexcursie lovina bali
Variant
2

Met een lokale visser de zee op

 • Reissom:
  € 30,- p.p.
 • Inbegrepen:
  visexcursie inclusief barbecue

Ben je op zoek naar een rustige, authentieke ervaring in Lovina? Dan is deze excursie iets voor jou. ’s Middags komt een visser je ophalen. Vanaf het strand klim je zijn vissersboot in en vaar je de zee op. De visser doet dit elke dag en verdient met vissen zijn brood. Daarom vindt hij het zo leuk om nu zijn kennis te delen. Eenmaal op de goede plek gaat het anker uit (een steen) en krijg je vis-les. Met niets meer dan een draadje met vis als aas eraan, wacht je. Om je heen complete stilte, onder je de visdraden. Rust. Bij ons was de visser de eerste die beet had: “Look, I’ve got one!”. Hij houdt de geel gekleurde vis trots omhoog. Wij hadden zelf nog 3 x beet hierna. Omdat de kans klein is dat je een vis vangt die groot genoeg is voor een maaltijd, regelen wij ’s avonds een etentje voor je. Zo proef je hoe lekker de vers gevangen vis is: Selamat makan!

Decorative torn edge
Variant
3

Per e-bike door de rijstterrassen van Jatiluwih

 • Reissom:
  € 82,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  e-bike tour van 2 uur met gids in kleine groep, inclusief entreegeld, water en snack

Onderweg van Ubud naar Lovina in het noorden kom je langs de mooiste rijstterrassen van Ubud. Je kent vast de beroemde plaatjes van de groene rijstvelden van Bali. Grote kans dat de foto gemaakt is bij Jatiluwih. Het gebied is erg populair en je komt dan ook veel wandelaars tegen met hun camera in de aanslag. Even oefenen met de e-bike en je wilt niets anders meer. Je gids kent de weg op zijn duimpje en al snel laat je de wandelaars achter je. Je ziet alleen nog groen, groener, groenst, afgewisseld met palmbomen, kabbelende beekjes en werkers met hoedjes tussen de rijst.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

snorkelen bali in pemuteran
bouwsteen

Wouden en eilanden

 • Pemuteran
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
indonesie bali munduk
bouwsteen

Munduk en het tempelmeer

 • Munduk
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern