Menu background

Naar boven

Visum Indonesië

Algemene informatie

Tijdens je reis met Riksja Indonesië kom je langs de meest intrigerende plaatsen van het land. Op deze site staan Indonesië bouwstenen, waarmee je je eigen reis samenstelt. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele Indonesië rondreizen. Ze zijn gemaakt door ons team van Indonesië specialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort. Heb je vragen over een Indonesië reis met Riksja Indonesië, neem dan gerust eerst even contact op.

Voor een bezoek aan Indonesië is het belangrijk dat je op de hoogte bent van visum, geld en gezondheidszaken. Heb je een visum nodig voor Indonesië? Of heb je een visum nodig voor Bali? Dit zijn vragen die we vaak krijgen, op deze pagina lees je hier alles over.

Heb je een visum nodig voor Indonesië?

Houders van een Nederlands of Belgisch paspoort die Indonesië bezoeken hebben een visum nodig voor Indonesië. Dit gratis visum Indonesië is verkrijgbaar bij een kleine selectie van luchthavens. Dit gratis visum is geldig voor maximaal 30 dagen en kan niet worden verlengd of omgewisseld voor een ander type visum. Aankomst dag en vertrek dag worden meegeteld. Het gratis visa Indonesië is verkrijgbaar op de internationale luchthavens van Jakarta, Bali, Medan en Surabaya.

Kom je aan op een andere luchthaven? Dan dien je voor 35 USD een visum aan te schaffen dat geldig is voor maximaal 30 dagen. Je dient hier contant in uitsluitend briefgeld voor te betalen (wisselgeld krijg je in de lokale muntheenheid terug). Je kan betalen in zowel dollars als Euro’s. Voor het betalen in Euro’s geldt de op het moment van aankomst geldende wisselkoers. Wij adviseren zeker €40 per persoon aan contant geld mee te nemen voor het visum. Indien je bij aankomst je Indonesie visum koopt, dan kan dit ‘visa on arrival Indonesië’ in Indonesië eenmalig worden verlengd voor een periode van maximaal 30 dagen bij lokale immigratiekantoren. Je hoeft hiervoor dus niet als voorheen Indonesië te verlaten. Voor verblijf langer dan zestig dagen dien je een visum aan te vragen bij de Indonesische Ambassade in Den Haag of in het land waar je woont. Meer informatie vind je op de website van de Indonesische Ambassade in Den Haag.

In alle gevallen dient het paspoort minimaal zes maanden geldig te zijn na aankomst in Indonesië.