Naar boven

Tana Toraja op Sulawesi

Thuis bij de Toraja’s

bouwsteen

 • Reisschema:
  Toraja Sulawesi
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 333,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. trekking door Torajaland met maaltijden
Twee dagen tussen de locals: volgens ons de leukste manier om de Torajacultuur mee te maken. Samen met je gids wandel je door de groene Torajavallei en overnacht je in een traditioneel dorp bij een familie thuis. Je loopt twee dagen zes uur lang door groene rijstvelden en een dicht bamboebos met af en toe een klimmetje: te doen voor iedereen met een gemiddelde conditie. Onderweg drink je dampende mierzoete thee met locals bij hun huis. 's Avonds speel je met de kinderen, eet je met de familie en slaap je in een eenvoudig traditioneel zadelhuis.Voor de actieve reiziger die meer wil proeven van de Torajacultuur is deze bouwsteen Thuis bij de Toraja's een uitdagende aanvulling op Tana Toraja's Rituelen.
Thuis bij de Toraja in Sulawesi
Decorative torn edge

Dag 1 – Trekking door rijstvelden naar traditionele dorpen

circa 6 uur lopen

Vandaag ga je vroeg op pad voor de trekking door Torajaland. Je hoeft alleen je rugzak mee te nemen met slaapspullen voor een nacht. De overige bagage laat je achter in het hotel. Tussen de groene rijstvelden door baan je je een weg de valleien in. Samen met de gids loop je op je eigen tempo. Onderweg kom je locals tegen die op het veld werken. Als het oogstseizoen is zijn ze druk in de weer met rijst plukken. Probeer het zelf ook eens, het is toch lastiger dan je denkt. Lunchen doe je onderweg, uitkijkend over het dal.

Tegen zonsondergang loop je het dorp binnen waar je vanavond overnacht in een traditioneel zadelhuis. Je wordt hartelijk ontvangen door de familie waar je overnacht in een eenvoudige kamer. Dekens zijn aanwezig. De faciliteiten om te douchen beperken zich tot een kraantje buiten. Neem een zaklamp mee, omdat de elektriciteit het niet altijd doet. Trap een balletje met de kinderen uit het dorp, of plof neer op de veranda voor het huis.

Decorative torn edge

Dag 2 – Trekking vanuit je traditionele zadelhuis

circa 5 uur lopen

Vandaag beginnen de hanen vroeg te kraaien en net als de Toraja’s, sta je vroeg op. Het ontbijt met eieren staat voor je klaar. Daarna neem je afscheid van ‘je familie’. Onder begeleiding van schoolkinderen verlaat je het dorp. Zij zijn op weg naar school en nemen na een half uurtje zwaaiend afscheid. Je loopt vandaag voornamelijk naar beneden langs rijstvelden en door bos. In de dorpjes onderweg pauzeer je met thee en koekjes.

Aan het einde van de middag word je opgepikt door de auto die je weer terugbrengt naar Rantepao. Optioneel kun je ervoor kiezen om terug te raften. Laat dit de gids weten voor vertrek, hij kan het voor je regelen (circa 45 euro). Terug in het hotel staat je bagage klaar en heb je weer een warme douche. ’s Avonds is het lekker bijkomen met een koud drankje in een restaurant aan de rivier…

Decorative torn edge

Dag 3 – Terug naar Makassar, einde bouwsteen Toraja Sulawesi

Vandaag zeg je de Toraja’s gedag en reis je per auto met chauffeur terug naar Makassar om te starten met de volgende bouwsteen. Vlieg bijvoorbeeld door naar het noorden van Sulawesi om te gaan snorkelen met de bouwsteen Flipperen en fluiten op Bunaken of het platteland te verkennen met de bouwsteen Spiekende spookdiertjes tussen vurige vulkanen.

 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Thuis bij de Toraja’s

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Reiziger bij Toraja op Sulawesi Indonesie
bouwsteen

Tana Toraja’s rituelen

 • Toraja Sulawesi
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 379,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Varen op het tempemeer in Sulawesi
bouwsteen

Tussendoortje in drijvend dorp

 • Tempemeer Sengkang
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 99,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Snorkelen in Sulawesi
bouwsteen

Bunaken bounty-eiland

 • Bunaken
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 492,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Door het oerwoud van Noord Sulawesi
bouwsteen

Spiekende spookdiertjes

 • Noord Sulawesi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 730,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern