Naar boven

Tussendoortje in drijvend dorp

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tempemeer Sengkang
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 99,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. boottrip naar Lake Tempe
Als je op weg bent naar Torajaland is het Tempemeer bij Sengkang een perfecte plek om je reis te onderbreken. Dit houten palen stadje ligt aan de rand van het meer. In een longtailboot vaar je rustig tussen de waterplanten door. Watervogels vliegen op. Terwijl het zonlicht zachter wordt, zie je op het spiegelende wateroppervlakte een drijvend dorp opdoemen.Je wordt hartelijk ontvangen door Rabiah met thee en pisang goreng. Je probeert je voor te stellen hoe het is om hier te wonen: afgelegen, het meer als toilet. Als je wilt kunt je op een matje blijven slapen, maar wij kiezen ervoor om terug te keren naar ons eenvoudige maar moderne hotel tussen de houten paalwoningen in Sengkang.
sulawesi varen indonesie
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Sengkang Sulawesi – op de thee in drijvend dorp

Na het ontbijt staat je chauffeur klaar voor de rit naar Sengkang. De meeste reizigers plannen deze bouwsteen in op de heen- of de terugweg van Torajaland. Sengkang ligt tussen Makassar en Rantepao in. De noord-zuid weg heeft prima asfalt, maar het laatste stuk oost-west wordt het hobbelen.

Na aankomst in je hotel heb je tijd om bij te komen van de reis. Sengkang is een groot dorp vol huizen op houten palen en ligt aan een rivier. Om de hoek bij je hotel zijn een paar leuke plekjes, zoals het Rumah Tua coffee house. De koffie is heerlijk en ook de nasi goreng smaakte ons goed. Na de lunch brengt je chauffeur je naar de rivier, waar een smalle houten long tail boot klaar ligt om je naar het Tempe meer te varen.

Decorative torn edge

In een half uur vaar je langs houten huizen, water-hyacinten en vissersboten. Onderweg zagen we ijsvogels en reigers. Bij de drijvende huizen aangekomen word je hartelijk welkom geheten door Rabiah, een van de 200 vriendelijke bewoners van het drijvende dorp. Ze spreekt een paar woorden Engels en met handen en voeten begrijpen we iets meer van het leven op het water. Ze geniet van het gezelschap, schenkt thee in en bakt heerlijke pisang goreng voor ons. Na het bezoek varen we terug naar Sengkang.

Aan het eind van de middag verzamelt jong en oud zich aan de oever van de rivier voor een verse fruit shake. Hoog boven je rijden brommertjes over gammele hangbruggen de rivier over. Terwijl de zon achter de houten huizen verdwijnt, begin je je hier al een beetje thuis te voelen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vertrek Sengkang, einde bouwsteen of verlenging

Na het ontbijt eindigt je bouwsteen. Wil je iets meer rust in je reis inbouwen, verleng deze bouwsteen dan met een nacht. In Sengkang zelf is niet veel te doen, maar in de omgeving kun je wandelen op het platteland, langs de rivier en het meer. Veel toeristen zul je hier niet tegenkomen, wat het een aangename plek maakt om bij te komen van de lange reisdagen en de vele indrukken in Sulawesi.

Vervolg je reis naar Rantepao voor de bouwsteen Tana Toraja’s rituelen of Thuis bij de Toraja’s. Kom je uit Torajaland, dan vervolg je je reis terug naar het zuiden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Tussendoortje in drijvend dorp

Deze bouwsteen is goed te combineren met

toraja familie indonesie
bouwsteen

Thuis bij de Toraja’s

 • Toraja Sulawesi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 333,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Tana Toraja’s rituelen

 • Toraja Sulawesi
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 379,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern