Naar boven

Bunaken bounty-eiland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bunaken
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 492,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. maaltijden en boottransfer
In het uiterste noorden van Sulawesi ligt een klein eiland verscholen in mangrovebossen met ritselende palmbomen en witte stranden. Bunaken is een waar duikersparadijs, met zachte koralen en soezende schildpadden. Je kunt hier heerlijk hangen in een hangmat, op blote voeten door het zand lopen en urenlang snorkelen. Per boot vaar je naar de mooiste riffen op zoek naar nemo's, papagaaivissen en zeepaardjes.

Je verblijft in een eenvoudige houten bungalow uitkijkend over de blauwe baai met vissersbootjes. Alle buffet maaltijden zijn inbegrepen.
Snorkelen in Sulawesi
Decorative torn edge

Dag 1 – Per boot naar koraalparadijs

In de haven van Manado ligt de boot van het resort klaar om je ’s middags naar Bunaken te brengen. Na ongeveer een uur varen ligt de stad achter je en komt het eiland met wuivende palmbomen, dichte mangrovebossen aan het water en witte stranden in zicht. Na aankomst loop je een stuk door het ondiepe water naar het resort. Het is handig om dan slippers aan te hebben, want natte voeten krijg je zeker.

Na een welkomstdrankje word je naar je bungalow gebracht. In je kamer is een klamboe en ventilator aanwezig en een douche met warm water. Na het uitpakken kun je je snorkelspullen nog tevoorschijn halen en een duik nemen. Bunaken is ingericht op duikers, maar wij selecteerden dit resort omdat het hier niet puur om duiken draait. Om je volledig te ontspannen hangt een hangmat klaar op je eigen veranda.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verblijf Bunaken Sulawesi, eigen invulling

Het ontbijtbuffet staat klaar in het restaurant en met het zonnetje in je gezicht begint de dag rustig, er staat vandaag niks op het programma. Je kunt bijvoorbeeld op teenslippers het eiland gaan verkennen. Lopend over het witte zand kom je langs mangrovestruiken en boten die werkloos op het strand liggen. Kinderen spelen met kokosnoten en duiken de zee in met houten duikbrilletjes. In het ‘dorp’ bestaande uit een handvol huizen staat ook een moskee en een schooltje om een kijkje in te nemen.

Overdag kan de temperatuur aardig oplopen maar er waait meestal een verfrissend briesje. Het is aangenaam om met een boek op schoot in je hangmat te luieren of gewoon eindeloos te staren naar langs tuffende vissersboten. ’s Avonds komt iedereen bij elkaar om te eten en gaan de gesprekken niet alleen over duiken, maar worden ook reis- en andere sterke verhalen uitgewisseld.

Decorative torn edge

Dag 3 – Verblijf Bunaken, optionele snorkelexcursie

Deze ochtend kan je met de boot op weg naar de mooiste plaatsen om te snorkelen of te duiken. Dit regel je eenvoudig bij de eigenaar van de bungalows. Het heldere water nodigt uit om in het water te springen en je snorkelbril op te zetten. Je ziet gekleurde vissen en weelderig koraal en schildpadden komen regelmatig langs zwemmen.

Als je weer terugkomt in het resort kun je lekker gaan luieren. Heb je nog geen genoeg gekregen van al die vissen, loop dan voorzichtig het water in voor het resort richting het koraal om nog verder te flipperen. ’s Avonds staat het buffet klaar in het restaurant. De sfeer is relaxed en het bier is koud.

Decorative torn edge

Dag 4 – Verblijf Bunaken, einde bouwsteen of verlengen

Na het ontbijt zal het moeilijk zijn om weer afscheid te nemen van deze relaxte plek. Veel gasten die duiken blijven langer en zijn alweer druk in de weer om zich in een wetsuit te hijsen. Je kunt rustig ontbijten en je tas inpakken voordat de boot weer terug vaart naar Manado.

Bunaken is een prima plek om je Sulawesi reis af te sluiten. Je kunt je verblijf op Bunaken met een dag of meer verlengen of ervoor kiezen om een Padi duikcursus te volgen.

Is je reis nog niet afgelopen dan kun je doorreizen naar de bouwsteen Spiekende spookdiertjes om apen en vulkanen te spotten of een vlucht nemen naar Makassar en Toraja in Zuid Sulawesi of Bali.

Decorative torn edge
Tip: Padi duikcursus

Bunaken, Sulawesi, is een echt ‘divers paradise’ waar mensen vanuit de hele wereld naartoe komen voor een duikvakantie. Heb je ook de kriebels gekregen om het een keer te proberen, dan kun je in het resort een ’try dive’ regelen. Onder begeleiding maak je een echte duik, met fles en al onder water.

Het eiland is een geschikte plek om een Padi Open Water duikcursus te volgen. Als je deze cursus hebt doorstaan mag je overal ter wereld duiken. In 3 à 4 dagen leer je de theorie en maak je een viertal echte duiken onder water. In het begin is het wennen om onderwater te ademen. Na een aantal gekke oefeningen en wat theorie ben je er zo aan gewend en blaas je je bubbels rustig uit. Je waant je in een totaal andere wereld van het diepblauwe onderwaterleven, met ‘nemo’s’, sponskoralen en stokoude schildpadden. Als je je Open Water certificaat al hebt kan er ook een Padi Advanced of een andere cursus worden gedaan. Wij kunnen hiervoor de aangepaste prijzen geven.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Bunaken bounty-eiland

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Door het oerwoud van Noord Sulawesi
bouwsteen

Spiekende spookdiertjes

 • Noord Sulawesi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 730,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Wandelen vanuit Makassar in Rammang Rammang
bouwsteen

Welkom op Celebes

 • Makassar
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 237,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Reiziger bij Toraja op Sulawesi Indonesie
bouwsteen

Tana Toraja’s rituelen

 • Toraja Sulawesi
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 379,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern