Naar boven

Orang oetan in Sumatra Indonesie

Slapen bij de apen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bukit Lawang
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. jungletrek en bezoek orang-oetans
Intens groene jungle, snelstromende rivieren en indrukwekkende woudreuzen: dat is het Gunung Leuser National Park. Dit is de plek om met een gids de jungle in te trekken op zoek naar de innemende orang-oetan. Je slaapt in Bukit Lawang, de plaats waar ooit het rehabilitatiecentrum was. Tot voor kort werden de dieren nog bijgevoederd. Daardoor zijn ze gewend aan mensen. De kans dat je oog in oog komt te staan met deze oranje mensapen is groot.In verband met het regenseizoen raden wij het af om tussen november en maart naar Sumatra te reizen.
Orang oetan in Sumatra Indonesie
Decorative torn edge

Dag 1 – Vanuit Medan de jungle in

Vanuit Medan is het vier uur rijden naar de vochtige jungle van Bukit Lawang. Daarom raden we aan om na je lange vlucht eerst één of twee nachten te acclimatiseren in Medan. De afstand is niet zo heel erg groot (ongeveer 95 kilometer), maar de wegen zijn druk en niet zo goed.

In de middag neem je je intrek in het hotel met een geweldige ligging aan de rand van het oerwoud. Bukit Lawang ligt aan een wild stromende rivier, welke wordt omgeven door volop groen. Aan de oevers van de rivier staan huisjes op palen, vrouwen doen de was en mensen zijn aan het baden. Het is een drukte van belang.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op zoek naar de orang-oetan Bukit Lawang

Vandaag vertrek je vroeg in de ochtend. We lopen met onze gids dieper en dieper het oerwoud in. Na ongeveer twee huren wandelen horen we gekraak boven ons. Een nieuwsgierige orang utan komt langzaam omlaag. Deze draagt een kleintje op haar rug. Ze is niet erg schuw. We houden voldoende afstand en kunnen op ons gemak mooie plaatjes schieten.

Bij terugkomst in het hotel heb je de tijd voor jezelf en ben je een jungle ervaring rijker. We kunnen ook een trekking van 6 uur voor je regelen, vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bukit Lawang, einde bouwsteen

Na nog een nachtje in het hotel in Bukit Lawang geslapen te hebben, is het vandaag tijd om op weg te gaan en afscheid te nemen van de innemende orang-oetans. Voor de bouwsteen ‘Sprookje in Samosir‘ rijd je in zo’n 7 uur naar het magische Tobameer en het schiereiland Samosir met de authentieke Batak dorpjes. Ook deze plaats behoort naar onze mening tot één van de hoogtepunten van Sumatra.

De orang utans van Bukit Lawang zijn voor velen een hoogtepunt van Indonesië en trekken dan ook veel bezoekers. Wil je het gevoel van ongerepte jungle niet missen in je Sumatra reis? Reis dan per jeep door naar het minder bezochte Tangkahan; klik hier voor meer informatie over deze bouwsteen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Slapen bij de apen

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Koken op Sumatra Indonesie
Variant
1

Koken in de kampung

 • Reissom:
  € 60,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  privé excursie, vervoer per becak, Engelstalige gids, Indonesische kookinstructie, uitgebreide maaltijd

jeanetteIk ben zelf niet zo’n keukenprinses, maar koken met Anna en haar schoonzus vond ik geweldig! We babbelden over van alles en nog wat met wat hulp van onze gids. En toen ik het mes ondersteboven hield, kwamen ze niet meer bij. Het eten smaakte heerlijk en het was één van de gezelligste avonden van de reis.

Product Manager Jeanette

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Toba meer op Sumatra Indonesie
bouwsteen

Sprookje in Samosir

 • Samosir in het Tobameer via Berastagi
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 345,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Tuben op Sumatra Indonesie
bouwsteen

Dobberen door de jungle

 • Tangkahan / Gunung Leuser National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 205,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern