Dit is waarom de 7 Wereldwonderen op je bucketlist horen

blog

Geschreven op
donderdag 28 maart
Geschreven door
Delen op social media

Iedere reisfanaat heeft wel een paar plekken op de wereld die hij écht eens wil bezoeken. Toch? Op de meeste bucketlists kom je in ieder geval de zeven (nieuwe) wereldwonderen tegen en dat is niet zonder reden. Deze wereldwonderen worden ook wel de New7Wonders of the World genoemd en zijn stuk voor stuk adembenemend. Haal je backpack of koffers maar vast tevoorschijn, want na het zien van deze lijst begint je reislust gegarandeerd weer te kriebelen!

1. Chichén Itzá in Mexico

ChichenItza-Tessa Mexico

Chichén Itzá is de bekendste Mayaruïne van Mexico en ligt op het schiereiland Yucatán. In deze eeuwenoude stad kun je urenlang rondlopen en tientallen ruïnes bewonderen. Dat betekent ook dat het veel toeristen aantrekt, dus is het slim om je bezoek goed te plannen. Tip: slaap in een knusse lodge vlak bij de ingang, zodat je de volgende ochtend de ruïnes kunt verkennen vóórdat het te druk en te heet wordt. Camera mee, zonnebrand mee, genoeg water op zak -er is weinig schaduw en veel zon – en bewonderen maar!

Naar Riksja Mexico

2. Christus de Verlosser in Brazilië

Zodra je het 38 meter hoge Christusbeeld op de Corcovadoberg in Braziliaans Rio de Janeiro ziet, vraag je je waarschijnlijk meteen af hoe ze het óóit daar hebben gekregen. Hoe het is gelukt is nog steeds een raadsel, maar dát het is gelukt, staat in elk geval buiten kijf. Dit enorme standbeeld van Jezus Christus weegt in totaal 1.145 ton(!) en heeft een spanwijdte van maar liefst 28 meter. Alleen daarom al is het meer dan de moeite waard om eens met eigen ogen te aanschouwen. Tijdens je rondreis door Brazilië ontdek je Rio de Janeiro en kun je tijdens een vrije dag een tocht naar bergtop maken om dit indrukwekkende beeld van dichtbij te zien. Tip: ga vóór half negen ’s ochtends of na half vier ’s middags. Dan is het niet alleen een stuk rustiger, maar ook minder heet én staat de zon lager, waardoor je ultieme instagrammable foto niet verpest wordt. Ook leuk: wandel naar boven. Onderweg word je getrakteerd op watervallen en weelderig groen en het uitzicht boven is de beloning voor je harde werken!

Naar Riksja Brazilië

3. De Chinese Muur

De ruim 6.000 kilometer lange Chinese Muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen zijn grootste vijanden. Er gaan geruchten dat de muur zelfs vanuit de ruimte te zien is, maar daar is hij helaas te smal voor. De Muur is op veel plaatsen zwaar beschadigd of zelfs afgebroken, maar gelukkig zijn er nog grote delen over waar je gewoon mag lopen. Tip: beklim je tijdens je China-reis samen met een gids een deel van de Chinese Muur in de buurt van Beijing, maar weg van de toeristenmassa. De muur is hier niet gerestaureerd en al klimmend en klauterend baan je jezelf een weg naar boven (en weer naar beneden). Eerlijk is eerlijk: het is een ruige tocht, maar je maakt er wel de mooiste foto’s!

Naar Riksja China

4. Machu Picchu in Peru

De landschappen in Peru zijn net zo divers als de kleurrijke kleding van de traditionele bevolkingsgroepen. Op de hoogvlakten van de Andes kom je lama’s, alpaca’s, vicuña’s en guanaco’s tegen, zowel tam als in het wild. Ook vind je er natúúrlijk Machu Picchu: de beroemde en indrukwekkende verlaten Incastad. De prachtige architectuur, met 250 miljoen jaar oude rotsen die afsteken tegen de donkergroene beboste bergen en de valleien van de Urubamba op de achtergrond. maken het tot dé bezienswaardigheid in Peru. Tip: Loop een vierdaagse tocht over de Incatrail, waarbij je letterlijk in de voetsporen van de Inca’s treedt. Hadden we het woord ‘adembenemend’ al gebruikt?

Naar Riksja Peru

5. Verborgen stad Petra in Jordanië

Jordanië

Het pad door de golvende rotsscheur de Siq in Jordanië is als een magische poort naar een andere tijd en een andere wereld. Als aan het eind van de smalle kloof de verfijnde tempelgevels van de in rode rotsen uitgehouwen woestijnstad Petra verschijnen, voel je niets dan diepe verbazing en verwondering. Deze unieke, verborgen stad in Jordanië mag dan ook niet op je reisbucketlist ontbreken. Tijdens een rondreis door Jordanië ontdek je Petra op je eigen manier en in je eigen tempo. Je rijdt er zelf naartoe en bepaalt zelf hoe lang je in deze stad ronddwaalt. Tip: Neem ruim de tijd en ga extra vroeg op pad voordat de drukte losbarst, want deze rotsstad gaat je zelfs na uren rondlopen niet vervelen.

Naar Riksja Jordanië

6. Taj Mahal in India

India is het land van extremen, met spectaculaire paleizen en forten, diepreligieuze tempels, serene taferelen aan de Ganges, ongerepte natuur, kamelen, olifanten, tijgers en talloze heilige koeien die statig over straat paraderen. En laten we vooral de Taj Mahal niet vergeten: een wit, marmeren mausoleum gebouwd door Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw. Het is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld en wordt gezien als een ultiem ode aan de liefde. Je mag het gebouw zelf niet betreden, maar ook van een afstandje is het beeldschoon. Tip: ga zo vroeg mogelijk. Het gebouw wordt verlicht door de opkomende zon en je bent de grote drukte én de hitte voor.

Naar Riksja India

7. Het Colosseum in Rome

colosseum

We eindigen redelijk dicht bij huis. Rome is natuurlijk een en al schitterende historie, maar een kijkje bij het Colosseum mag bij een bezoek aan deze Italiaanse stad echt niet ontbreken. Een reisje naar Rome kan natuurlijk gewoon als stedentrip, maar is nog leuker om te combineren met een rondreis door Toscane en Umbrië. Glooiende heuvellandschappen, eeuwenoude ruïnes, fotogenieke dorpen en als kers op de taart het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk met eigen ogen zien. Tip: de toeristenmassa is vrijwel niet te voorkomen, maar als je een Rome City Pass haalt, kun je de wachtrij skippen en sta je zo binnen.

Nog meer wereldwonderen?

angkor watEn, staan ze allemaal nog op je bucketlist, of kun je al een aantal wereldwonderen afvinken? Dan hebben we ook al zeven alternatieve wereldwonderen voor je op een rij gezet! Of reis door met de 7 Wereldwonderen der Natuur. Gebruik onze bestemmingswijzer om jouw nieuwe bestemming te bepalen.