Riksja Travel China & Tibet

Naar boven

Go China

rondreis

 • Reisschema:
  Beijing – Pingyao - Xi’an – Yangshuo – Ping’an – Hong Kong
 • Reisduur:
  16 dagen / 15 nachten (visumvrij!)
 • Reissom:
  vanaf € 2.095,- p.p. bij 2 personen
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf €550,-
 • Inclusief:
  o.a. bezoek Chinese muur, bezoek Terracotta leger en vervoer
✔ De hoogtepunten van China in twee weken (visumvrij)
✔ Verblijf in leuke hotels in Chinese stijl
✔ Inclusief o.a. bezoek aan Chinese muur, Terracotta leger, rijstterrassen met gids en fietstocht

Met deze China rondreis krijg je een goede indruk van wat China te bieden heeft. In twee weken loop je over de Chinese Muur en reis je met de lokale bevolking mee in de supersnelle bullettrein dwars door het land. Onderweg neem je een kijkje bij de bizarre vondst van het terracotta leger in Xi'an. Uitrusten doe je op het water; varend over de rivier bij Yangshuo met om je heen een sprookjeslandschap van karstbergen en groene akkers. Kortom: een rondreis door China vol hoogtepunten.
Decorative torn edge

Dag 1 – Amsterdam – Beijing

Je China rondreis begint! Meestal vertrek je vanaf Schiphol in de namiddag en omdat je met de tijd mee reist kom je de volgende morgen aan in Beijing. De vliegtijd zonder overstap is ongeveer elf uur

Dag 2 – Beijing, aankomst

Reistijd: circa 1 uur

In de aankomsthal word je opgewacht door iemand met een bordje met je naam erop. Je vindt er ook een pinautomaat. Je verblijft in een traditioneel hotel in het centrum met fruitbomen en magnoliabomen op de binnenplaats. Het is een kleinschalig hotel en daarom erg sfeervol. De receptie spreekt redelijk Engels. Vlakbij liggen enkele grote straten met winkels. Bereid je wel voor op een hard bed; daar is in heel China eigenlijk niet aan te ontkomen. De middag is vrij om bij te komen van de reis en, als je zin hebt, de omgeving van je hotel te verkennen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Beijing, op verkenning

Na het ontbijt ben je vrij om zelf de stad te verkennen. Ga in de ochtend naar de Temple of heaven, om de oudere mensen van de stad wakker te zien worden met Taichi, Majong en zang en dans. vervolgens bezoek je de Lama Tempel en leer meer over het Tibetaanse Lama-boeddhisme. In de geur van wierook en sandelhout loop je langs rode tempelhuizen en krulpagoda’s. Rond het middaguur kom je meestal aan bij het Tian’anmen Plein, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede. Grenzend aan het plein ligt De Verboden stad, waar je in eigen tempo door heen wandelt. De hoogtepunten in Beijing zijn goed en voordelig te bezoeken met de metro.

Let op: de Verboden stad is op maandag gesloten en ticketreserveringen vooraf zijn hier verplicht.

Decorative torn edge

Dag 4 – Beijing, wandeltocht Chinese Muur

De Chinese Muur mag tijdens je reis natuurlijk niet ontbreken. Je vertrekt al vroeg uit Beijing en gaat naar een wat rustiger deel van de Muur, zo’n drie uur rijden buiten de stad. Hier loop je 5 kilometer over de Muur, een pittig maar prima te ondernemen wandeling. Je doet er ongeveer 3 uur over waarbij je een lang stuk klimt en daarna een lang stuk daalt. Doordat het hier niet druk is en je lang over de Muur loopt, krijg je echt een gevoel van de uitgestrektheid van de Great Wall. Bij het eindpunt word je opgewacht en ga je terug naar de drukte van Beijing, aankomst ca. 18:30 uur.

Vind je 5 km lopen te veel, dan reserveren we een excursie naar een deel van de Muur waar je start en eindigt op hetzelfde punt, zodat je zover over de Muur kunt wandelen als je wilt. Je kunt met de kabalbaan omhoog. Wel is het hier een stuk drukker met souvenirwinkels en Chinese toeristen.

Decorative torn edge

Dag 5 – Treinreis van Beijing naar Pingyao

Reistijd: circa 4,5 uur

Tegenwoordig reis je snel en gemakkelijk met de Chinese bullet train. We reserveren op tijd een transfer naar het treinstation, je hebt zo nog de tijd om wat te eten en wat snacks in te slaan op het station.

Je maakt kennis met je (vaak Chinese) medereizigers en vertrekt met de hogesnelheidstrein vanaf station Beijing-West. We reserveren tweede klas plaatsen en voordat je het weet arriveer je vier uur later in Pingyao. Er gaan meerdere treinen per dag, we proberen altijd een trein te boeken die jou nog de mogelijkheid geeft om comfortabel wakker te worden en te ontbijten.

Decorative torn edge

Dag 6 – Verblijf Pingyao

Sta je vroeg op, dan zie je Pingyao wakker worden en ben je veel van de Chinese toeristen voor die de oude stad met vlagen kunnen overspoelen. Zo ontdek je steeds weer nieuwe pleintjes, tempeltjes en binnenplaatsen. De omgeving van het Ming stadje Pingyao is naar onze mening niet erg interessant, maar de uitzondering hierop is de oude, boeddhistische Zhenguo lotustempel. Combineer per privéauto de tempel van Zhenguo met het courtyard-huis van de familie Qiao, met 25 pleintjes en 300 kamers. Het is tegenwoordig een museum en ligt ten noorden van Pingyao. De bekende film ‘Raise the Red lantern’ werd hier opgenomen. Wat toeristisch opgesteld, maar het huis en de tentoongestelde attributen zijn interessant.

Wil je het rustig aan doen, plan dan verder niets en dwaal nog een middag door de vele straatjes of ga uitgebreid uit eten. Kijk voor meer informatie bij de Pingyao bouwsteen.

Decorative torn edge

Dag 7 – Vertrek Pingyao en aankomst Xi’an

Reistijd: circa 3,5 uur

Vandaag vertrek je naar Xi’an. We brengen je naar het treinstation en drie uur later kom je aan in Xi’an. Vervolgens brengt de chauffeur je naar je comfortabele hotel in de binnenstad van Xi’an. Dichtbij het hotel vind je de bekende Belltower, dat als middelpunt van het centrum wordt beschouwd. Wij vonden het leuk om naast de Belltower ook de Drumtower te beklimmen en een dreun op de trom te geven. Een paar keer per dag worden er demonstraties gegeven. In de schemering heb je hier vandaan een prachtig uitzicht over de stad en de moslimwijk. Bezoek ook zeker de centrale moskee, in Chinese stijl.

Decorative torn edge

Dag 8 – Xi’an, bezoek Terracotta leger

Deze ochtend word je rond 09:00 uur opgehaald en ga je naar het opgravingsgebied van naar schatting 7000 kleisoldaten, paarden en koetsen; het Terracotta leger. Het ligt ca. 40 minuten buiten de stad en is in opdracht van de veertienjarige koning Zheng als zijn toekomstige graftombe gebouwd. Start in hal 3, dan 2 dan 1, dan zie je het grootste en indrukwekkendste deel het laatst.

Aan het begin van de middag ben je terug in de stad, en kun je ervoor kiezen om te gaan fietsen over de brede stadsmuur. De ‘south gate’ is het beste startpunt waar je voor een paar euro fietsen kunt huren.

Meer informatie vind je in de Xi’an bouwsteen.

Decorative torn edge

Dag 9 – Treinreis Xi’an – Guilin

Reistijd: circa 8 uur

Vandaag reis je door richting het zuiden richting Guilin. Dit doe je per bullettrain. We reserveren een transfer naar het treinstation van Xi’an. Zorg dat je wat eten en drinken hebt ingeslagen want je bent wel even onderweg. Er is een restauratiewagon aanwezig in de trein. Hier worden Chinese maaltijden geserveerd.

Wil je liever vliegen? Dat kan ook. Hou er echter rekening mee dat je relatief maar iets sneller in Guilin bent. Je hebt namelijk nog wat wachttijd op de luchthaven en ook zijn de transfertijden naar de luchthavens langer.

Bij aankomst in Guilin staat onze chauffeur op je te wachten en brengt hij je naar je hotel in Yangshuo.

Decorative torn edge

Dag 10 – Yangshuo, verblijf

Vandaag heb je de hele dag ter vrije besteding: Even bijkomen van de lange treinreis. Maar er is ook genoeg te doen in deze omgeving genoeg. Via het hotel kun je kayaks huren, nog een dagje gaan fietsen en er lekker zelf op uit trekken of een uurtje Kungfu volgen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

‘s Avonds speelt er op en langs de Li en Yulong rivieren nog een heel spektakel af. Zhang Yimou, China’s bekendste regisseur, heeft hier in de buitenlucht tussen bergen en rivier, een show neergezet waarbij maar liefst 500 spelers een Chinese love story opvoeren waarbij de omliggende bergen spectaculair verlicht zijn. De regisseur is vooral bekend geworden vanwege zijn rol bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing. De show is dagelijks te zien van 20:00 tot 21:00 uur. Het beste kun je je kaartje en het vervoer vooraf regelen, dit kost rond de 40 euro. Laat het ons even weten als je de voorstelling wil zien, dan zetten we het in je reisplan.

Decorative torn edge

Dag 11 – Yangshuo, fiets- en bamboeboot excursie langs de Yulong rivier

Vandaag staat een fietsexcursie en bamboeboottochtje op de Yulong rivier op het programma. We regelen een fiets, het bootje en een Engelssprekende gids voor je. Hij vertelt je meer over het leven hier en fietst met je mee. Op de fiets kom je van de grote wegen af en rijd je over paadjes langs de rivier, door akkers en rijstvelden, met steeds weer andere karstbergen op de achtergrond. In dorpjes die je passeert kun je wat eten of drinken. Je fietst naar de plaats waar je bamboevlot klaarligt. Houd er rekening mee dat het bamboevaren inmiddels een populaire activiteit is, ook voor de Chinezen zelf, waardoor het druk kan zijn op het water. Na een paar kilometer varen stap je weer op je fiets en trap je richting de ‘Moon Hill'(entree exclusief).

De volgende dag heb je een vrije dag om lekker te genieten van de rust. Lees een boekje langs het zwembad of trek de omgeving in! Er zijn mogelijkheden genoeg.

Meer informatie vind je bij de Yangshuo bouwsteen.

Decorative torn edge

Dag 12 – Yangshuo – Ping’an

In de ochtend word je opgehaald voor de transfer via Guilin noordwaarts naar de Longji rijstterrassen. Het dorp Ping’an ligt er middenin en is alleen te voet bereikbaar. Je wordt opgewacht en loopt vervolgens in twintig minuten naar het dorp. Wil je niet je bagage sjouwen dan zijn er voor zo’n 50 Yuan, lokale dragers die je kunnen helpen. Rond lunchtijd ben je in het dorpje Ping’an, waar je logeert in een heerlijk hotel met uitzicht over de rijstvelden! Maak ’s middags een wandeling bij het dorp naar de twee uitkijkpunten. Onderweg kom je de Zhuang tegen. Deze lokale minderheidsgroep introduceerde zo’n 5000 jaar geleden het terrassen irrigatiesysteem voor de rijstbouw dat je hier nu ziet. Tegenwoordig komen er veel toeristen naar Ping’an dus je bent nooit de enige bezoeker. Loop je echter het dorpje uit en wandel je de rijstterrassen op dan kom je al snel weinig mensen tegen en kun je in alle rust genieten van de mooie uitzichten.

Decorative torn edge

Dag 13 – Ping’an, verblijf

Ontbijt ’s morgens met uitzicht; de mistflarden tussen de bergen trekken voor je neus weg. Rond 09:00 uur vertrek je met de gids voor een dag wandelen door ’s werelds hoogste en meest uitgestrekte rijstterrassen; de Dragon’s Backbone ofwel Longji. De wandeling is niet moeilijk. Je loopt vooral tussen de rijstterrassen door, maar soms ook door een bos of langs uitzichtpunten. Op de rijstakkers zijn de Zhuang minderheid aan het werk. Ze duwen hun ossen voort door de modder. Tegen de middag rust je uit en eet je wat in een gehucht en daarna wandel je nog twee uur. Vanaf dit eindpunt neem je een taxi terug naar het dorpje, vanwaar je met je gids weer terug naar het hotel loopt. ’s Avonds zie je vaak de zon ondergaan vanaf de veranda.

Wil je nog wat meer indrukken van Ping’an, kijk dan even bij de Ping’an bouwsteen.

Decorative torn edge

Dag 14 – Vertrek uit Ping’an en reis naar Hong Kong

Reistijd: circa 6 uur

Vandaag neem je afscheid van Ping’an om je reis per trein te vervolgen naar Hong Kong.

In Hong Kong kom je aan in hartje Kowloon. Je  neemt vanaf het station gemakkelijk de metro (twee haltes) of een taxi naar het hotel. Het zal je meteen opvallen, alles is hier weer lekker in het Engels aangegeven.

Decorative torn edge

Dag 15 & 16 – Verblijf in Hong Kong

Hoewel Hong Kong in 1997 aan China is overgedragen gelden hier nog steeds de Britse regels. Dat betekent niet alleen links rijden, maar je kunt je weer verstaanbaar maken in het Engels. Struin over de diverse en typische Aziatische marktjes, bezoek de Tsim Sha Tsui (Avenue of de Stars) en maak een selfie met het bronzen beeld van Jackie Chan. Neem plaats in de steile Peak Tram naar Victoria Peak (het hoogste punt van Hong Kong); een hele belevenis. Natuurlijk kun je hier ook naar hartelust winkelen op Nathan Road en Causeway Bay. Hong Kong, het is en blijft een grote stad met veel energie; maar je kunt hier ook ontsnappen aan de drukte en even op het strand ploffen. Verwacht geen hagelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee, maar even afkoelen aan het water aan een van de vele baaitjes kan makkelijk

Tip: ’s Avonds rond 20:00 uur kun je op de Avenue of Stars terecht voor een speciale licht en geluidshow, tientallen gebouwen worden verlicht en daarnaast ondersteund met extra laserlichten. Je bent hier niet de hele avond zoet mee want de show duurt slechts 15 minuten. Bespreek je avonturen van die dag daarna nog even na onder het genot van een cocktail op een van de vele rooftopbars…

Decorative torn edge
torn-edge

Go China

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele China rondreis hebben we een gevarieeerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Verkorten - Ping'an
 • Verlengen - Beijing
 • Verlengen - Yangshuo
 • Verlengen - Hong Kong
 • Extra excursies
background-pattern