Riksja China & Tibet

Naar boven

Bamboevaren tussen de karstbergen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Yangshuo
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 230,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. bamboeboottocht en fietstour
✓ Sprookjesachtig karstgebergte

✓ Fietsexcursie

✓ Bamboevaren

✓ Street food op West Street
fietsen karstbergen yangshuo china
Decorative torn edge

De bloggers Mirjam en Annemarie van ik wil meer reizen zijn met ons naar China geweest. Twijfel je of Yangshuo de moeite waard is om tijdens je reis te bezoeken, bekijk dan hun video.

Decorative torn edge

Dag 1 Aankomst Yangshuo, Karstbergen

Om bij de karstbergen van Yangshuo te komen, reis je eerst naar de stad Guilin. Wij boeken je overnachting niet in de miljoenenstad Guilin, maar in een sfeervol buitenverblijf tussen de karstbergen. Op zo’n 20 minuten buiten Yangshuo ben je omgeven door akkers en rijstvelden. Je kamer is eenvoudig, maar comfortabel en het personeel is vriendelijk. Er zijn mountainbikes, kayaks, bamboe-rafts en tubes te huur en de omgeving leent zich prima om een wandeling te maken. Je kijkt uit op de rivier, waar je alvast een blik kunt werpen op de bamboebootjes, waar je morgen op meevaart. Yangshuo vonden wij ’s avonds erg druk en aten daarom in alle stilte, onder de sterren, een hapje bij het hotel.

Decorative torn edge

Dag 2 Yangshuo, verblijf: fiets- en bamboeboot excursie

Vandaag staat een fietsexcursie en bamboeboottocht op de Yulong rivier op het programma. We regelen een fiets, het bamboevlot en een Engelssprekende gids voor je. De tour begint vroeg in de ochtend, zodat je op de meest gunstige (en ook de meest rustige) tijd tussen de Karstbergen kunt varen. Je fietst eerst langs de Yulong rivier. Na een stuk gefietst te hebben, ligt het bamboevlot voor je klaar. Je vaart met andere bootjes tussen de pieken van het karstgebergte bij Yangshuo. Houd er rekening mee dat het bamboevaren inmiddels een populaire activiteit is, ook voor de Chinezen zelf, waardoor het wat druk kan zijn op het water.

Na een paar kilometer stap je weer op je fiets en trap je richting Moon Hill. Als het warm is, is het een behoorlijke beproeving om Moon Hill te beklimmen, maar het uitzicht vanaf boven maakt de zware klim meer dan goed. Hierna fiets je door het karstgebergte terug naar je hotel. Op de fiets kiest de gids ook kleine paden uit en rijd je langs de rivier, door kleine dorpen, akkers en rijstvelden. Dit alles in een decor van vreemdgevormde karstbergen op de achtergrond. De drukte ontstaat rond lunchtijd, maar dan ben jij er al weer weg.

Decorative torn edge

Dag 3 Yangshuo, verblijf tussen het Karstgebergte

Vandaag heb je de hele dag ter vrije besteding: te doen is er in deze omgeving genoeg. Via het hotel kun je kayaks huren, nog een dagje gaan fietsen en er lekker zelf op uit trekken of een uurtje Kungfu volgen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

’s Avonds speelt er op en langs de Li en Yulong rivieren een heel spektakel af. De bekendste regisseur van China, Zhang Yimou, heeft ook geregisseerd bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2008 in Beijing. Hij heeft hier in de buitenlucht tussen het karstgebergte in Yangshuo en rivier een show neergezet met maar liefst 500 spelers die avond aan avond zo’n 1000 bezoekers trekt. Tijdens deze Chinese love story van San Jie Lu zijn de omliggende bergen spectaculair verlicht. De show is dagelijks te zien. Laat het ons even weten als je hier gebruik van wilt maken.

Decorative torn edge

Dag 4 Yangshuo – Guilin (evt. – Ping’an)

Veel reizigers gaan aansluitend naar de rijstvelden bij Ping’ an met de bouwsteen Rijstterrassen en Zhuangdorpen. Je rijdt dan naar Ping’ An, zo’n drie uur van het karstgebergte bij Yangshuo, waar je verblijft in een traditioneel dorp met houten huizen midden in de bergen. De rijstterrassen die het dorpje omgeven, gelden als de hoogste en meest uitgestrekte rijstterrassen ter wereld. Heb je tijd voor een stukje platteland in China, bezoek dan de vergeten dorpjes met de oude wind-en regenbruggen en reis daarna door naar de rijstterrassen.

Heb je te weinig tijd om nog naar Ping’ An te gaan, dan reis je van Guilin door naar je volgende bestemming. Meestal is dat Shanghai, Guangzhou.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Bamboevaren tussen de karstbergen

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

kungfu les yangshuo china
Variant
1

Kung Fu introductieles

 • Reissom:
  € 25,- p.p.
 • Inbegrepen:
  Kung Fu les en vervoer

Vind je het leuk om tijdens je verblijf tussen de Karstbergen actief bezig te zijn en tegelijk weer iets typisch Chinees te leren kennen? Dan is deze optionele excursie misschien wel wat voor jou. Want waar anders kun je beter een Kung Fu les volgen dan in China? In Yangshuo kan het! Je wordt bij je hotel opgehaald door onze chauffeur en naar de locatie gebracht waar je, in een uur, de beginselen van de Kung Fu worden uitgelegd. Na de les wordt je weer richting je hotel gebracht waar je de geleerde moves nog eens kan oefenen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

china reizen zhaoxing
bouwsteen

Windbruggen tussen de velden

 • Chengyang – Zhaoxing
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 480,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Rijstvelden Ping'an China reis
bouwsteen

Rijstterrassen bij Ping’an

 • Ping’an
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
shanghai pudong zentuinen china
bouwsteen

Shanghai: back to the future

 • Shanghai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 270,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Hong Kong reizen - uitzicht
bouwsteen

Happening Hong Kong

 • Hong Kong
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern