Riksja China & Tibet

Naar boven

Shanghai: back to the future

bouwsteen

 • Reisschema:
  Shanghai
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 270,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. ontbijt
Je mentaal voorbereiden op een verblijf in Shanghai is lastig: neem een snufje Hongkong (de eeuwige concurrent), een deel Manhattan (de wolkenkrabbers), een scheut Rotterdam (wereldhaven), top af met 'druk Azië' en je hebt Shanghai: een moderne cocktail waar terugkijken not done is en de toekomst begonnen is. Geen stad in China waar de tegenstellingen tussen oost en west, rijk en arm scherper zijn. Enig overzicht is dan wel handig. Dat heb je bijvoorbeeld vanaf de Jinmao toren, een van de hoogste gebouwen van de stad.Voor wie twijfelt tussen een verblijf in Shanghai of Hongkong; Shanghai is meer 'echt' Chinees, je komt er eigenlijk alleen op een China-reis. Hongkong is internationaler en ligt op een kruispunt van routes. Er gaan veel vluchten via Hongkong naar andere Aziatische landen en naar Oceanië.
shanghai pudong zentuinen china
Decorative torn edge

Dag 1 Shanghai reis, aankomst

Kom je vanuit de binnenlanden, dan land je op de oude luchthaven Hongqiao. Vlieg je vanuit Amsterdam, dan is de moderne luchthaven Pudong je eerste kennismaking met Shanghai. Deze luchthaven ligt iets verder op ongeveer een uur rijden van deze kosmopolitische stad.

De chauffeur staat klaar en brengt je naar je sfeervolle, charmante hotel midden in de Franse Concessie. De sfeer is goed bewaard gebleven door oa. kleine details uit de koloniale tijd. De locatie is perfect om Shanghai vanuit te ontdekken.

Decorative torn edge

Dag 2 Shanghai, verblijf

Wie tijdens zijn verblijf in Shanghai langs de klassieke, koloniale gebouwen aan de Bund loopt, krijgt een indruk van het oude China uit de 18e en 19e eeuw. Aan de overkant van de Bund groeien de skyscrapers van Pudong, een soort Shanghai’s Manhattan, de hemel in en getuigen van een alles achter zich latende bouwwoede. De oude straatlantaarns van de Bund moeten het ’s avonds in een ongelijke strijd opnemen tegen de smalle bundels laserlicht die de gebouwen van het zakendistrict Pudong verlichten.

Meer tips voor het verblijf in Shanghai, vind je op ons Riksja reisblog.

Neem de Bund Tourist tunnel naar Pudong en je kunt de Bund van de overkant bewonderen. De bekende Oriental Pearl Tower, de Jinmao Tower en de World Financial Tower zijn te bezoeken ‘skyscrapers’ met een adembenemend uitzicht over de immense stad.

Decorative torn edge

Dag 3 Shanghai vertrek

Een verblijf in Shanghai van twee dagen heb je wel nodig om een indruk op te doen (en een extra nacht is altijd mogelijk). Afhankelijk van je programma, check je uit en ga je terug naar Nederland of vlieg je door naar een nieuwe Chinese bestemming.

Vlieg je internationaal van of naar Shanghai, dan vertrek je van de luchthaven van Pudong. Deze wordt door de snelste trein ter wereld, de Duitse Maglev (een magnetisch high-speed wonder dat een dikke 430 km per uur doet) verbonden met de stad. Leuk om te doen en vanaf je hotel, pak je eenvoudig een taxi, ca. 15 minuten rijden, naar het treinstation (of andersom natuurlijk).

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Shanghai: back to the future

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

shanghai skyline stedenreis china
Variant
1

Architectuur Tour in Shanghai

 • Reissom:
  € 95,- p.p.
 • Inbegrepen:
  architectuur tour met gids en vervoer

Wie Shanghai op een bijzondere manier wil gaan ontdekken, voegt onze architectuur-tour toe aan zijn reis. Om 09:00 uur ’s ochtends wordt je opgehaald bij je hotel en ga je via het openbaar vervoer met een Engelstalige gids op pad. Hij kan je van alles vertellen over de geschiedenis van de indrukwekkende oude en nieuwe gebouwen en wolkenkrabbers die de skyline van de stad zo kenmerken. Op deze manier ontdek je de verhalen achter de skyline en proef je de verschillen tussen oud en nieuw Shanghai. Met een hoop kennis en inspirerende verhalen wordt je halverwege de middag weer bij je hotel afgezet.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Hangzhou West Lake
bouwsteen

Happy Hangzhou!

 • Hangzhou
 • 3 dagen
 • vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
tongli zon zentuinen china
bouwsteen

Zentuinen en waterwegen

 • Tongli - Suzhou
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 375,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
temple of heaven beijing china
bouwsteen

Ni Hao! Welkom in Beijing

 • Beijing
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 440,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Hong Kong reizen - uitzicht
bouwsteen

Happening Hong Kong

 • Hong Kong
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern