Riksja Travel China & Tibet

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in China

China is het op twee na grootste land ter wereld en ’s werelds dichtsbevolkte natie. Dit machtige land is volop in ontwikkeling en staat bekend om de eindelange Chinese Muur, het beroemde Terracotta Leger, de lampionnendorpjes, de futuristische steden en de bijzondere natuur in het zuiden van China. Je komt de grootste contrasten tegen en juist dat maakt het reizen erg speciaal. In China heeft ruim 1,29 miljard inwoners, waarvan ongeveer 20 procent in de stedelijke gebieden woont. Ongeveer 90 procent van de bevolking bestaat uit Han-Chinezen. Daarnaast zijn er 55 nationale minderheden, die je tijdens je reis in China tegenkomt. Zo breng je een bezoek aan de Naxi- en Bai minderheden in de sfeervolle dorpjes Lijiang en Dali. Op het platteland van China zie je het dagelijks leven van deze mensen. Een echte beleving. De natuur in het zuiden van China is spectaculair, enorme rijstvelden en schitterende karstbergen. Je verblijft temidden van deze bijzondere natuur en komt er even heerlijk tot rust. Je kunt er fietsen, Kung Fu leren of een kookles volgen. Tijdens je reis krijg je het echte Chinagevoel mee.
Decorative torn edge

Onze favoriete plekken

1. Chinese Muur

Heb je geen zin in de Chinese Muur met honderden andere toeristen en hou je van klimmen en klauteren? Bezoek dan de muur bij Jiankou! Officieel niet toegankelijk en daardoor niet onderhouden. Jiankou is de Wilde muur waar je soms je voeten én handen nodig hebt om verder te komen. Het guesthouse is eenvoudig, de muur des te mooier. Bekijk onze bouwsteen ‘Avontuur op de Chinese Muur!’

2. Terracottaleger bij Xi'an

Aan het einde van de Zijderoute ligt Xi’an. De meeste reizigers gaan hier heen om het Terracotta leger te bewonderen. Een zee van levensgrote kleisoldaten, paarden en koetsen die herinnert aan een lang verborgen gebleven graftombe van de eerste keizer van China. Een bijzondere plek, maar wij werden daarnaast ook verrast door de veelzijdigheid van Xi’an, als voormalig handelspunt op de zijderoute. Bekijk onze bouwsteen ‘Kleisoldaten in Xi’an’.

3. Verboden Stad

In de Verboden Stad leefden Chinese keizers eeuwenlang afgesloten van de buitenwereld. Dwalend tussen de keizerlijke verblijfplaatsen uit de 18e eeuw waan je je een beetje in een scene uit de film ‘The Last Emperor’. De Stad sluit om 16:00 uur en je hebt zo’n twee uur nodig om de meeste vertrekken te zien. Als je uitgekeken bent, kun je een taxi terug naar je hotel nemen. Bezoek je de highlights liever met een gids in een auto, dan kunnen wij dit ook voor je regelen (kosten €82,- p.p.). Let op: Van 1 juli tot 31 augustus is de Verboden Stad gewoon op alle dagen geopend, maar buiten deze data om is de Verboden Stad op maandag gesloten. Bekijk onze bouwsteen ‘Ni Hao! Welkom in Bejing’.

4. Hong Kong

Hong Kong is een stukje China en toch ook weer niet: Hong Kong maakt sinds 1997 deel uit van China. Een bezoek aan deze kosmopolitische stad past dan ook perfect in een China rondreis. Nergens vind je de mix van dicht op elkaar gebouwde skyscrapers en 24-uurs shoppingmogelijkheden onder een enorme wirwar van Chinese uithangborden. De snelle zakenvrouwen met de nieuwste iPhones staan in contrast met de vitrines waar vreemde, traditionele etenswaar is uitgestald. Op Hong Kong eiland vind je vissersplaatsjes en liggen de typische Chinese jonken aangemeerd. Bekijk onze bouwsteen ‘Happening Hong Kong’.

5. Yangshuo

Een van onze favoriete plekjes om te ontspannen tijdens je, soms hectische, China reis. Midden in het karstgebergte vaar je met een bamboevlot op de rivier met het surrealistische decor als achtergrond. Onderweg passeer je andere vlotten, zie je aalscholvers loeren op een visje en manoevreert je bootman handig door stroomversnellinkjes. Bekijk onze bouwsteen ‘Bamboevaren tussen de karstbergen’.

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in China? Is Hongk Kong nog veilig en hoe kies ik de juist highlights. Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je China-rondreis.

background-pattern