Riksja Travel China & Tibet

Naar boven

Wie zijn wij?

Reizen met Riksja

Over Riksja

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende China bouwstenen en China rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door het land. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je China en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op China duurzaam reizen.

Danny Verheij Riksja Travel - China specialist

“Traveling isn’t a hobby. It’s a way of life.” Een motto wat de rode draad in mijn leven is geworden! Mijn vrije tijd breng ik het liefst in het buitenland door. Des te vreemder de bestemming, des te leuker wat mij betreft. Pakistan, Irak, Noord Korea en natuurlijk China zijn landen die ik met veel plezier heb bezocht. Mijn tweede thuis is China, zonder twijfel! Direct na mijn eerste reis naar Beijing was ik verkocht. Een half jaar later stapte ik voor de tweede keer de Chinese grens over, dit maal vanuit Hong Kong.

Er zouden nog vele reizen naar China volgen en toen ik de kans kreeg om een periode in China te gaan studeren, hoefde ik hier niet lang over na te denken. In zes maanden maakte ik kennis met de taal, de cultuur en natuurlijk het eten in dit machtige land. Ik had tijd genoeg om alle kanten van China te bezoeken. Ik genoot van de natuur en de minderheden in Yunnan, de kou in Ha’erbin en zat bijna elk weekend in mijn favoriete stad: Beijing. Inmiddels is China niet meer uit mijn leven weg te denken, en dat wil ik graag zo houden!

Omdat Danny al zoveel heeft gezien van China, vroegen we hem het hemd van het lijf. Lees hier meer over zijn facinatie voor het land, zijn reiservaring en leuke weetjes.

Riksja bestemmingsexpert Danny

Onze partners ter plaatse

In China werken we samen met onze partner waar wij al jaren een hele goede band mee hebben. Zij kennen ons en onze reizigers goed en weten precies wat er van hun verwacht wordt. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Kleinschalige en vanzelfsprekend verantwoorde reizen waarin de mens centraal staat. Zo kunnen we erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je China-reis, in goede handen bent. Alle medewerkers van onze lokale partner spreken prima Engels en zijn tijdens jouw reis 24 uur per dag bereikbaar in geval van nood.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen. De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern