Riksja China & Tibet

Naar boven

Windbruggen tussen de velden

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chengyang – Zhaoxing
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 480,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. privé vervoer
✓ Maak kennis met het Chinese platteland

✓ Zie de wind-en regenbruggen

✓ Ervaar het traditionele Dong-leven
china reizen zhaoxing
Decorative torn edge

Dag 1 Yangshuo – Zhaoxing

Vandaag reis je vanuit de karstbergen bij Yangshuo in zo’n acht uur naar Zhaoxing. Een lange rit, maar de omgeving maakt het zeker de moeite waard. De karstbergen verdwijnen en maken plaats voor slingerende bergweggetjes met rijstterrassen en kleine dorpjes. Onderweg stop je in Dinping om even de benen te strekken.

In Zhaoxing woont de Dong minderheid, die bekend staat als de beste houtbewerkers van China. Ze maken onder meer de typerende drumtorens en wind-en regenbruggen deze zijn allemaal zonder spijkers gebouwd. Bijvoorbeeld een combinatie van een paviljoen, een galerij en een brug en deze zijn voor het grootste gedeelte van hout gemaakt. Vanuit je hotel loop je zo het dorp in. ’s Avonds zijn de drumtorens en bruggen fraai verlicht en je hotel serveert heerlijke maaltijden. Een andere tip over het eten in Zhaoxing vind je terug in ons blog.

Decorative torn edge

Dag 2 Zhaoxing; bezoek aan de dorpjes Tang’an en Jitang

Vandaag bezoek je twee Dong dorpjes in de omgeving van Zhaoxing. Het eerste dorp is Tang’an, hoog gelegen tussen de frisgroene rijstterrassen. Vanuit Tang’an heb je een geweldig uitzicht over de eindeloze rijstvelden, waar de bevolking bezig is met de rijst. Het middelpunt van Tang’an is een plein met een grote drumtoren. Bij deze drumtoren is een gezellige bedrijvigheid te zien. Hierna vertrek je naar het volgende dorp, Jitang.

Rond het middaguur ben je weer terug in Zhaoxing en heb je de middag en avond ter vrije besteding. Slaapt hier, omdat de acommodaties betere voorzieningen hebben en het dorp verder ontwikkeld is. Wij vonden het leuk om rondom het hotel een wandeling door de rijstvelden te maken. Loop bijvoorbeeld Zhaoxing aan de andere kant uit en bekijk de nieuwe wind-en regenbrug, met haar unieke houten structuur.

Decorative torn edge

Dag 3 Zhaoxing – Chengyang

Je rijdt vandaag in ongeveer vier uur naar Chengyang. Bij aankomst betaal je 60 Yuan entree en valt je oog direct op de 78 meter lange wind- en regenbrug van deze plaats. Het heeft de bevolking maar liefst 12 jaar gekost om deze brug te bouwen! In het nabijgelegen dorpje Ma’an worden dagelijks twee ‘Dong shows’ gegeven. De chauffeur wijst je ’s middags de weg naar deze show; de toegang is inclusief in de entree die je eerder vandaag hebt betaald. De lokale bevolking draagt traditionele kleding en gebruikt verschillende muziekinstrumenten en voert dansen op. Je krijgt een glaasje rijstthee (best lekker!) en waarschijnlijk word je uitgenodigd om mee te dansen.

Je verblijft in een eenvoudig, houten hotelletje. Verwacht niet te veel luxe, maar een prima verzorgd, eenvoudige kamer met een balkonnetje en een uitzicht.

Decorative torn edge

Dag 4 Chengyang – Ping’an

Vandaag eindigt deze bouwsteen en wij vinden het leuk en praktisch om hierna verder te reizen naar Ping’an met de bouwsteen Rijstterrassen en Zhuangdorpen. De rit van Chengyang naar Ping’an duurt ongeveer 3,5 uur. Onderweg zie je de uitgestrekte theevelden, waar de theeplukkers de theebladeren in rieten manden verzamelen.

Nu is het tijd voor een korte stop. In Longsheng strek je even de benen. Je bezoekt een grote lokale markt, een ervaring die je niet mag missen. Op deze markt kom je namelijk van alles tegen: noten, fruit, groenten, maar ook typische Chinese ‘delicatessen’, zoals kikkers, ratten en slakken. Toen wij over de markt liepen, keken we onze ogen uit. Hierna vervolg je je reis naar Ping’an. Bij aankomst in Ping’an neem je je intrek in een eenvoudig guesthouse te midden van de enorme rijstterrassen. Een unieke locatie om je reis mee te vervolgen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Windbruggen tussen de velden

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Rijstvelden Ping'an China reis
bouwsteen

Rijstterrassen bij Ping’an

 • Ping’an
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
fietsen karstbergen yangshuo china
bouwsteen

Bamboevaren tussen de karstbergen

 • Yangshuo
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 230,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Hong Kong reizen - uitzicht
bouwsteen

Happening Hong Kong

 • Hong Kong
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
pandaberen chengdu jinli street china
bouwsteen

Chillen in Chengdu

 • Chengdu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern