Riksja China & Tibet

Naar boven

Rijstterrassen bij Ping’an

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ping’an
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. dagwandeling rijstterrassen
✓ Authentiek dorp midden tussen de rijstterrassen gelegen

✓ Comfortabel hotel met uitzicht over de terrassen

✓ Maak een mooie hike met gids door dit groene hart van China
Rijstvelden Ping'an China reis
Decorative torn edge

Dag 1 Yangshuo – Ping’an

De meeste reizigers gaan naar Ping’an vanuit Yangshuo. Deze twee plaatsen liggen zo’n drie uur rijden van elkaar. Het landschap verandert tijdens de rit, van karstbergen en akkers in ruige heuvels en bergen met rijstvelden. De chauffeur die je naar Ping’an brengt, zet je op de parkeerplaats van Ping’an. Er is geen officiële weg naar het dorp, je komt er alleen lopend, een wandeling van zo’n tien minuten. Wil je niet lopen of je bagage dragen, dan kun je tegen betaling je bagage naar boven laten brengen.

Je slaapt twee nachten in een mooi en sfeervol hotel midden tussen rijstvelden. Het hotel heeft een kleine veranda waar je iets kunt eten en tegelijkertijd kunt genieten van het uitzicht over de rijstterrassen.

Decorative torn edge

Dag 2 Ping’an, wandeling tussen de rijstvelden met gids

Na het ontbijt vertrek je met een gids voor een wandeling door ’s werelds uitgestrektste rijstvelden; de Dragon’s Bone ofwel Long Ji rijstterrassen. De wandeling is afwisselend. Je klimt en daalt, passeert uitzichtpunten en steekt riviertjes over met grote waterwielen. Je loopt tussen rijstakkers waar de kleurrijke Zhuang-minderheid hun ossen voortduwen door de modder. Zij introduceerden zo’n 5000 jaar geleden het terrassen-irrigatiesysteem voor de rijstbebouwing wat je hier nu vindt.

Rond het middaguur eet en rust je wat in een van de dorpjes. De wandeltocht duurt in totaal ongeveer 5 uur, maar je kunt de gids vragen dit naar wens in te korten. Na afloop regelt de gids een transfer terug naar het dorp, deze betaal je ter plaatse direct aan de chauffeur. Mocht het weer slecht zijn of wil je niet zo lang lopen, dan zijn er ter plekke ook andere (kortere) wandelingen mogelijk.

Decorative torn edge

Dag 3 Ping’an, vertrek

Eerst nog genieten van de stille ochtend en de mistflarden die rond de bergen hangen. Tijdens je ontbijt op de veranda klimt de zon langzaam hogerop. Wanneer het tijd is voor vertrek, loop je met je bagage naar de parkeerplaats, waar de transfer op je wacht die je naar het vliegveld van Guilin brengt (anderhalf uur rijden). Soms vertrekt je vlucht al erg vroeg, een zaklamp is dan handig om in het donker de weg (samen met iemand van het hotel) terug naar de parkeerplaats te vinden.

Aansluitend ga je nu naar Shanghai of Hongkong om je China reis af te sluiten. Wil je je reis niet in een stad afsluiten maar op een strand, dan vlieg je met een overstap in Canton (Guangzhou) naar Hainan.

Decorative torn edge

Beste reistijd

Het gebied rondom Ping’an kenmerkt zich vooral door de verschillende seizoenen. De beste reistijd is van april t/m september. In september vindt de rijstoogst plaats. Dit kan leuke plaatjes opleveren, maar daarnaast is het landschap minder aantrekkelijk.

Ga je in het laagseizoen (december bijvoorbeeld) dan is het stil en koud in Ping’an. Vanwege de hoogte is er veel mist, wat het uitzicht belemmert. We raden je niet aan in deze periode te gaan, mede doordat er geen rijst meer in de velden staat.

Let op: in Ping’an zijn geen pinautomaten aanwezig. Het is dus aan te raden voldoende contant geld mee te nemen voor entrees, eten en drinken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Rijstterrassen bij Ping’an

Deze bouwsteen is goed te combineren met

fietsen karstbergen yangshuo china
bouwsteen

Bamboevaren tussen de karstbergen

 • Yangshuo
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 230,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
china reizen zhaoxing
bouwsteen

Windbruggen tussen de velden

 • Chengyang – Zhaoxing
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 480,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
shanghai pudong zentuinen china
bouwsteen

Shanghai: back to the future

 • Shanghai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 270,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Hong Kong reizen - uitzicht
bouwsteen

Happening Hong Kong

 • Hong Kong
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern