Riksja Travel China & Tibet

Naar boven

Overnachten in China

Vervoer & verblijf

Overnachten in China

Op je reis met Riksja China slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij hebben voor onze China reizen China bouwstenen gezocht naar kleinschalige accommodaties en naar afwisseling in de reis. Zo slaap je bijvoorbeeld in Beijing in een oude hutong wijk, dichtbij het oude centrum. Tijdens de trekking in de Tiger Leaping Gorge slaap je in een logde aan de rand van een bergkloof en ben je avontuurlijk ingesteld dan kun je zelfs bivakeren in een tent. Soms is het heerlijk om mee te maken hoe de lokale bevolking leeft, maar aan het einde van onze reis vonden wij het zelf ook wel eens prettig om in een luxe hotel te slapen.

We hebben alle accommodaties zelf bezocht en uitgekozen. Hierbij letten we op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

China Pingyao - hotel

Riksja's choice

Ons hutong hotel in Beijing is een typisch voorbeeld van een karakteristieke accommodatie. Tussen de donkere straatjes van de hutong wijk lichten de rode lampionnen op. Je kamer grenst aan een traditionele binnenplaats en het hotel bevindt zich op loopafstand van gezellige restaurantjes en winkels. Veel overnachtingen van Riksja China vallen in deze categorie. Ze variëren van een lodge gelegen tegen een berg, een hotel direct langs de Yulong rivier of een hotel dat compleet is ingericht in Tibetaanse stijl. Comfortabel, maar bovenal sfeervol.

De bouwstenen Panda’s en Tai Chi en Bamboevaren tussen de Karstbergen bestaan bijvoorbeeld uit karakteristieke overnachtingen.

Eenvoudig overnachten

Een overnachting in een simpele accommodatie met beperkte faciliteiten, behoort tot deze categorie. Zo slaap je tijdens de bouwsteen Langs vergeten dorpjes bijvoorbeeld in een houten hotelletje dat past in de stijl van het dorp en dat gelegen is naast de beroemde wind- en regenbrug van deze streek. In Ping’An verblijf je in een houten hotel in een Zhuangdorp dat midden tussen de rijstterrassen ligt. Je kamer is basic maar het uitzicht vanaf het terras van het restaurant maakt veel goed. Tijdens de bouwsteen Schitterende meren slaap je een nacht in Songpan. Hier haperen de watervoorziening en de elektriciteit soms, maar dit hoort een beetje bij de heuvels en lage bergen in deze omgeving.

Comfortabel overnachten

Doordat China zich snel ontwikkeld worden in sommige steden in rap tempo vele hotels uit de grond gestampt. In verschillende steden hebben we daarom accommodaties uitgekozen die wel wat zakelijk zijn, maar die hun meewaarde ontlenen aan de gunstige ligging, hygiëne en het comfortniveau. Zo slaap je in Hong Kong bijvoorbeeld in een hotel dat vlakbij Nathan Road gelegen is. Je kunt hier genieten van een goede nachtrust nadat je all bedrijvigheid in deze hoofdstraat hebt ontdekt. Op Hainan eiland verblijf je dichtbij het strand en in Xi’An slaap je dichtbij de Bell Towers van de stad. In Beijing en Yangshuo kun je naast onze karakteristieke accommodatie’s kiezen voor een stadshotel. Deze vallen dan in deze categorie.

In stijl optie

Wij vonden het prettig om ter afwisseling een luxe hotel te nemen. Bijvoorbeeld om je reis relaxed te beginnen of om je reis zo af te sluiten dat je lekker uitgerust weer richting huis vertrekt. Daarom geven we je in Hong Kong en Beijing de mogelijkheid om te kiezen voor een upgrade. Naast onze ‘standaard’ accommodatie kun je verblijven in een hotel in deze categorie, met net iets meer comfort en extra faciliteiten zoals een zwembad. Het gaat hier om een luxe accommodatie die iets rustiger gelegen is en waar je in alle gemakken voorzien bent. Zo slaap je in Hong Kong in een hotel zo hoog als een wolkenkrabber, met een zwembad waar vanuit je de skyline van de stad kunt aanschouwen en in Beijing in een luxe hotel met een fitness centrum en een sauna.

background-pattern