Riksja Travel China & Tibet

Naar boven

Beijing Top 5 Highlights

blog

Geschreven op
maandag 23 februari
Geschreven door
Suzanne Vermeer
maria en anne chinese muur

Beijing Top 5

Beijing is een grote stad en tijdens onze bouwsteen bezoek je de Chinese Muur en maak je kennis met het bijzondere Chinese eten. Maar wat kun je, in de tijd die je hier bent, nog meer zien en doen? Wij stelden onze top 5 samen. Handig voor vertrek en bij het plannen van je verblijf hier.

 

 

 

 

 

chinese muur reisspecialist china

Chinese Muur

1. De Chinese Muur:

Een niet te missen highlight. De Chinese Muur. En dat denken veel toeristen die de Chinese hoofdstad bezoeken. Ga daarom naar een plek waar de massa wegblijft:

Bezoek het stuk van Jinshaling naar Simatai. Wij vonden dit een erg bijzonder stuk omdat een gedeelte hiervan nog niet gerestaureerd is. In Jinshaling begint je wandeltocht van 10 kilometer naar Simatai, vaak klimmend, soms dalend. Grote delen zijn niet gerestaureerd en dus een uitdaging. Bovendien is het een gedeelte waar een stuk minder toeristen komen waardoor het niet zo massaal aanvoelt. Ondanks dat het natuurlijk toch een ‘must-do’ is voor iedere toerist die voor het eerst in Beijing is …

Lees hier meer informatie over de geschiedenis van de Chinese Muur.

 

 

 

verbodenstad china

Verboden Stad

2. Verboden Stad

In de Verboden Stad leefden Chinese keizers eeuwenlang afgesloten van de buitenwereld. Het binnenste terrein van de Verboden Stad beslaat 750 bij 960 meter. Dwalend tussen de keizerlijke verblijfplaatsen uit de 18e eeuw waan je je een beetje in een scene uit de film ‘The Last Emperor’. In het paleis was het grootste en open deel bestemd voor staatszaken, het noordelijke deel met talloze steegjes en kleine vertrekken werden alleen privé gebruikt. Waarbij de vrouwen, inclusief de keizerin, zich aan regels moesten houden. Ook zij mochten slechts in specifieke delen van de stad komen.
Handig om te weten: De Stad sluit om 16:00 uur en je hebt zo’n twee uur nodig om de meeste vertrekken te zien. Als je uitgekeken bent, kun je een taxi terug naar je hotel nemen. Bezoek je de highlights liever met een gids in een auto, dan kunnen wij dit ook voor je regelen.

 

plein van de hemelsevrede beijing

Plein van de Hemelse Vrede

3. Tiananmen Plein – Plein van de Hemelse Vrede

Het is het grootste plein ter wereld met een indrukwekkende historie. Op het plein ligt het mausoleum van Mao Zhedong; in de jaren ’60 was hij China’s communistische regeringsleider, hij leidde onder andere de Culturele Revolutie. Daarnaast hebben hier in het verleden schokkende dingen plaats gevonden. Zo staat het beeld van de student die een rij tanks trotseerde bij ons nog helder op het netvlies. Het hoort bij Peking, waar heden en verleden vaak samen komen. En soms botsen. Tegenwoordig is het vooral een plek waar de lokale bevolking vliegers op laat, een symbool voor vrede.

 

 

Beijing Top 5 - temple of heaven

Temple of Heaven

4. Tempel van de Hemel

De Tempel van de Hemel wordt vaak gezien als de mooiste tempel van China. Omdat we niet alle tempels gezien hebben kunnen we hier niet volmondig JA op antwoorden maar als je in Beijing bent, vinden wij dat je deze tempel eigenlijk niet mag overslaan. Het indrukwekkende gebouw stamt uit 1420 en diende als rituele plek voor de Ming- en Qingkeizers. De tempel behoorde eerst niet bij de stad. Maar tijdens de Qing-dynastie werden de stadsmuren uitgebreid.

Tip: Let, als je er bent, eens op het aantal traptrede. Dit zijn er namelijk altijd negen of een veelvoud daarvan. Negen was een geluksgetal en het cijfer van de keizer en de hemel.

 

zomerpaleis china

Zomerpaleis

5. Zomerpaleis

Het Zomerpaleis in het noordwesten van Peking is bijna een stad, een immens recreatieoord voor de keizers. Met talloze paviljoens, een meer, meerdere parken, een bron en natuurlijk een paleis. Maar ook talloze vreemde zaken, zoals een marmeren boot in het Kunming-meer. En alles heeft een fraaie naam, zoals het ‘Paviljoen voor het beluisteren van de Wielewalen’ of ‘Tuin van Harmonieuze Belangstelling’. Al in de 12e eeuw werd in dit gebied het Gouden Berg-Reispaleis gebouwd, maar de huidige gebouwen stammen zijn ‘slechts’ zo’n honderd jaar oud.

Wil jij dit ook allemaal zien? Bouw je eigen China-reis en voeg Beijing toe.

Vond je dit artikel handig? Deze artikelen zijn dan ook interessant voor jou:
Gastbloggers ‘Azie Expert’ in Beijing.
* Reisverhaal ‘Beijing at night‘.
China voor de eerste keer? Dit zijn onze tips!
Of ga terug naar ons China-reisblog.

 

background-pattern