Riksja China & Tibet

Naar boven

Fietsen in Beijing

blog

Geschreven op
donderdag 22 september
Geschreven door
Suzanne Vermeer
Fietsen in Beijing

Reisspecialist Bea op de fiets in Beijing

Je kunt Beijing natuurlijk op verschillende manieren ontdekken. Het openbaar vervoer systeem is der mate goed dat je hier makkelijk mee van a naar b kunt reizen en je hutong-hotel ligt op loopafstand van de Verboden Stad. Máár je bent een Hollander of je bent het niet en dus kun je via China online sindskort Beijing ontdekken op de typisch Hollandse manier: per fiets. Vanuit onze reizigers was er ook regelmatig vraag naar en toen ik zelf voor een tweede keer naar Beijing toe reisde, besloot ik eerst de proef op de som te nemen en eens zelf te gaan ervaren of fietsen in Beijing leuk én veilig is!

 

 

 

Hutong fietstocht BeijingMijn conclusie is kort en krachtig: Het is een hele fijne manier om Beijing eens van een andere kant te leren kennen. Tijdens mijn eerste bezoek aan Beijing heb ik me echt alleen gefocust op de highlights van de stad en bij mijn tweede bezoek wilde ik het graag anders aanpakken en heb daarom meer tijd besteed aan het ontdekken van de Hutong-wijken van Beijing en deed dit dus onder andere ook per fiets. Met een Engelstalige gids ging ik op pad en ervaarde het dagelijks leven  in Beijing buiten de hoogbouw, het zakendistrict en de toeristische attracties om. Ik zag sportieve senioren, ging langs de drum en belltower en fietste langs mooie meren in de omgeving. Onderweg stoppen voor die ene mooie foto of even mee doen met een potje tafeltennis is geen probleem. Dat maakte het ook extra bijzonder en geeft je een meer compleet beeld van het leven in Beijing naast al die historische hoogtepunten die je ongetwijfeld ook zult bezoeken.

Deze excursie kun je bij de bouwsteen Easy Going Beijing inplannen. Tip: houd hierbij wel rekening met het aantal dagen dat je in Beijing verblijft.

 

Vind je dit artikel leuk? Dan raad ik je zeker aan de volgende te lezen:
Geschiedenis van de Chinese Muur
Fotoblog Beijing
Hoe reis je in China?

Of ga terug naar het China reisblog.

background-pattern