Riksja China & Tibet

Naar boven

Bijzonder China: ontdek de steppes en kloosters in het noordwesten

blog

Geschreven op
woensdag 2 maart
Geschreven door
Suzanne Vermeer

Een regio die niet veel China-reizigers bezoeken is het noordwesten. Hier vind je uitgestrekte graslanden, schitterende meren en authentieke kloosters.

Veel reizigers starten hun China reis in Beijing en reizen dan, eventueel via een stop in Xi’an, door naar het zuidwesten. Naar de stad Chengdu, de karstbergen bij Yangshuo en traditionele dorpen als Lijiang en Dali. En dat betekent dat veel mensen het noordwesten van China – letterlijk – links laten liggen. Zonde! Want hier vind je nog een heel oorspronkelijk en verrassend stuk China. Tussen Xi’an en Chengdu ligt een gebied vol Tibetaanse en Mongoolse invloeden en de mooiste natuurlijke landschappen die wij in China hebben gezien.

 

monniken-xiahe-labrang-blogMonniken op de grasvlakte van Xiahe

Vanuit de plaats Xiahe kun je de graslanden in het noordwesten verkennen. De toeristische infrastructuur is hier nog onderontwikkeld en dus reis je per auto met chauffeur. Je rijdt over uitgestrekte vlaktes met hoge bergen op de achtergrond. Nomaden leven hier nog in traditionele yurts met hun schapenkuddes en versierde yaks. Een hoogtepunt is het bezoek aan het Labrang-klooster, het grootste Tibetaanse klooster buiten Tibet met zo’n 2000 monniken. Draai aan de kleurrijke gebedsmolens en probeer een kopje typische yakboterthee en momo’s, een soort Tibetaanse dumplings.

Klik hier voor meer info over onze bouwsteen Monniken op de grasvlakte >

 

 

 

China Jiuzhaigou merenSchitterende meren van Jiuzhaigou

Verscholen tussen de bergen rondom Songpan vind je een bijzonder natuurfenomeen; de betoverend blauwe meren van Jiuzhaigou. De mineralen in dit gebied zorgen voor een groot kleurenpalet, variërend van knalblauw en felgroen tot donkergrijs en zacht purper. Ook liggen er in de buurt witte kalksteenbaden, die als terrassen in elkaar overlopen. Een mooi gezicht. Het gebied is populair bij de Chinezen, maar nog nauwelijks ontdekt door westerse toeristen.

Klik hier voor meer info over onze bouwsteen Schitterende meren >

 

 

 

China reis - paardrijden in SongpanTe paard naar Ice Mountain in Songpan

In de omgeving van Songpan kun je een meerdaagse paardrijdtocht maken, waarbij je in drie dagen te voet en vanaf de rug van je paard de natuur ontdekt. Tussen de hoge bergen lijk je alleen op de wereld te zijn. Over steile bergpaden slinger je langs rotsen en graslanden om bij de top van Ice Mountain uit te komen. Je slaapt twee nachten op grasvelden langs het pad, waarbij meegebrachte tenten worden opgezet. Back to basic, maar zo kun je echt genieten van de overweldigende uitgestrektheid van de natuur!

Klik hier voor meer info over onze bouwsteen Te paard naar Ice Mountain >

 

Bouw je eigen China-reis

Ben je overtuigd en wil je naar China? Kijk dan eens bij onze andere China reizen die je kunt combineren met deze bouwstenen in het noordwesten. Toch nog hulp nodig bij het puzzelen van je China reis? Je mag de China-specialisten uiteraard altijd even bellen of kijk voor de meest logische route op ‘hoe reis je in China?‘.

Vind je dit artikel leuk? Dan raad ik je zeker aan de volgende te lezen:
Eerste keer China? Dit zijn onze tips.
China voor een tweede keer.
Of ga terug naar het China reisblog.

background-pattern