Riksja China & Tibet

Naar boven

Aan de voet van de Himalaya

bouwsteen

 • Reisschema:
  Zhongdian
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf€ 105,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. transfer bij aankomst
✓ Ervaar de Tibetaanse wereld

✓ Bezoek een van de grootste Tibetaanse kloosters

✓ Fiets tussen de glooiende graslanden
monniken lachend zhongdian china
Decorative torn edge

Dag 1 Lijiang – Zhongdian, aankomst (3200 meter hoogte)

Waarschijnlijk reis je na Lampionnen in Lijiang overland naar Zhongdian, zo’n 200 kilometer van elkaar vandaan. Tijdens de rit kom je over bergpassen en kruis je valleien. Je reist per comfortabele bus en het is leuk om te ervaren hoe het is om per openbaar vervoer door China te reizen. Soms zit je een beetje krap, maar wel tussen de lokale bevolking met op de achtergrond gezellige – vaak onverstaanbare – muziek.

Na zo’n 5 uur kom je aan in de stad genaamd Zhongdian, ook bekend als Shangri-La. Je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht, net buiten de oude stad. Je bent hier op 3200 meter hoogte, dus het kan zijn dat je wat meer naar adem hapt dan normaal.

Decorative torn edge

Dag 2 Zhongdian, verblijf

Om te ontbijten loop je eenvoudig de oude stad in. Je vindt hier voldoende kleine restaurants om een hapje te eten. Vervolgens kun je Zhongdian verkennen. Wij vonden het leuk om een fiets te huren en op eigen tempo de omgeving te verkennen. De fietsverhuurder kan je vast leuke routes aanraden. Wil je de Tibetaanse sfeer echt proeven, rijd dan langs het Tibetaanse Ganden Sumtseling Gompa Monastery (ookwel Tsongtam klooster). Het klooster huisvest ruim 300 monniken en ligt net buiten de stad Zhongdian in de natuur. Het klooster is het belangrijkste Tibetaanse complex in zuidwest China en is ruim driehonderd jaar oud. Via de akkers en weilanden met yaks rijd je eenvoudig terug naar Zhongdian.

In de avond is het vaak gezellig in de oude stad. Hier komen de lokale bewoners samen om te dansen en te ontspannen op het plein.

Meer informatie over de tips in Zhongdian vind je in ons Riksja Reisblog.

Decorative torn edge

Dag 3 Zhongdian, vertrek

Vandaag eindigt de bouwsteen en ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Zhongdian. Wil je naar Tibet, dan gaan er twee ochtendvluchten per dag naar Lhasa. Ga anders met een overstap in Kunming naar het karstgebergte bij Yangshuo met de bouwsteen Bamboevaren tussen de karstbergen. Per bus terug naar Lijiang, al dan niet via de Tiger Leaping Gorge, of door naar Dali kan ook.

Ligt Zhongdian niet op je route en wil je toch uitgestrekte graslanden en nomadische volken, ga dan vanuit Xi’an naar Xiahe en doe de bouwsteen Monniken op de grasvlakte.

Decorative torn edge

Beste reistijd

Van mei tot en met september is het aangenaam in Zhongdian. In de andere maanden is het vaak grauw en koud en raden we niet aan deze Tibetaanse regio te bezoeken.

Wil je op de route van Lijiang naar Zhongdian de trekking maken door de Tiger Leaping Gorge, dan raden we in de maanden juni, juli en augustus de tweedaagse trekking aan. Je loopt dan over het pad aan de bovenkant van de canyon, beter te doen in verband met weersomstandigheden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Aan de voet van de Himalaya

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Reisspecialist Bea in Zhongdian
Variant
1

Fietstocht met bezoek aan Songzanlin Tempel & Tibetaanse familie

 • Reissom:
  € 63,- p.p.
 • Inbegrepen:
  Engelstalige gids, fietsenhuur, bezoek aan tempel & familie

Wil je je bezoek aan Zhongdian een speciaal tintje geven en wat meer achtergrond informatie ontvangen over de Tibetaanse religie? Stap dan op de fiets en fiets mee met onze ervaren Engelstalige gids. Hij neemt je mee naar het meest bekende klooster van Zhongdian: de Songzanlin Tempel. Hier zal hij je van alles vertellen over het Boeddhisme en hoe de Tibetanen (en hijzelf waarschijnlijk ook) ermee omgaan in hun dagelijks leven. Waarom hoor je toch overal die mantra’s? En waarom is Zhongdian nou nog overwegend Tibetaans en ligt het tóch buiten Tibet? Ben je nieuwsgierig naar het antwoord op deze vragen? Dan is deze excursie echt wat voor jou! Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl, ga je ook nog kennismaken bij een Tibetaanse familie waardoor je ook ziet hoe zij leven, in combinatie met hun religie.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

dali erhai bai china
bouwsteen

Baidorpjes langs het meer

 • Dali
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Lijiang China reis
bouwsteen

Lampionnen in Lijiang

 • Lijiang
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 220,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Shaxi Rondreis China
bouwsteen

Easy Going Shaxi

 • Shaxi
 • 2 dagen, 1 nacht
 • vanaf € 45,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
tiger leaping gorge man china
bouwsteen

Tiger Leaping Gorge

 • Lijiang – Qiaotou
 • 2 dagen / 1 nachten
 • vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern