Riksja China & Tibet

Naar boven

Tiger Leaping Gorge

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lijiang – Qiaotou
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. kloof trekking met gids
✓ Avontuurlijke tweedaagse wandeltocht

✓ Overnachten in een eenvoudige guesthouse

✓ Ongerepte natuur
tiger leaping gorge man china
Decorative torn edge

Dag 1 Lijiang – Tiger Leaping Gorge

Vanuit Lijiang vertrek je vandaag voor de tweedaagse trektocht door de Tiger Leaping Gorge. Je wordt na het ontbijt door de gids opgehaald bij je accommodatie en vertrekt per public bus richting het startpunt op zo’n twee uur rijden; het plaatsje Qiaotou.

Nadat je de entree betaald hebt, begin je samen met de gids aan je tweedaagse trekking. Je loopt zo’n zeven uur vandaag en klimt veel. Onderweg zie je terrassen vol groente, rijst, en andere etenswaren. Je loopt door loof- en naaldbossen en je overbrugt aardige hoogteverschillen. Na het hoogste punt (2.660 meter) loop je langs de de kloof. Diep beneden stroomt een rivier en op korte afstand aan de overkant torent een granieten muur tot hoogten van boven de 5000 meter boven je uit.

Decorative torn edge

Op bepaalde punten is de kloof zo nauw, dat er volgens de legende, een tijger die door jagers werd achtervolgt, geen andere uitweg zag dan van de ene naar de andere kant te springen; vandaar de naam voor de kloof.

Rond 12.00 uur lunch je bij een guesthouse en kunnen de benen even herstellen van de pittige klim. Vervolgens loop je in ongeveer vier uur naar de Halfway Lodge en onderweg kijk je door de enorme kloven naar beneden. Je overnacht in een eenvoudige maar sfeervolle lodge met eigen douche en toilet. Je kunt hier lekker eten met groente uit eigen tuin. ’s Avonds koelt het flink af, dus zorg voor de nodige warme kleding. Bij een heldere nacht ben je getuige van een prachtige sterrenhemel.

Decorative torn edge

Dag 2 Tiger Leaping Gorge – Lijiang

De volgende dag loop je nog eens twee uur, maar omdat het pad vooral geleidelijk naar beneden loopt, is het een stuk minder intensief. Je loopt circa een uur op gelijke hoogte en komt langs een kletterende waterval. Daarna gaat het pad naar beneden. Uiteindelijk kom je aan bij de weg die langs de Yangtze rivier loopt. Hier neem je samen met de gids een minibusje terug naar Qiaotou en dan met de bus terug naar Lijiang (twee uur rijden). Helaas zit de Trek door Tiger Leaping Gorge erop, maar de rit terug is ook prachtig; je passeert naaldbossen op 3000 m hoogte, gletsjers en besneeuwde toppen.

Wanneer je na de trekking weer terug gaat naar Lijiang kun je je grote tas of koffer achterlaten in het hotel. Reis je door naar Zhongdian, dan laat je je bagage achter bij het beginpunt van de trekking. Tijdens de trektocht kun je een kleinere rugtas meenemen met alleen de spullen die je daar nodig hebt. Toch een stuk comfortabeler om alleen met je dagrugzak door de Gorge te lopen…

Lees het verhaal van onze collega terug in ons Riksja reisblog.

Decorative torn edge

Beste reistijd

Van april tot en met oktober is de trek door de Tiger Leaping Gorge goed te maken. In de wintermaanden, november tot en met maart, is het koud in de kloof en in december, januari en februari raden we de tocht dan ook af.

Voor het hele jaar geldt dat bij hevige regenval de tocht niet doorgaat, omdat er dan kans op landverschuivingen is. Dit komt vooral regelmatig voor in de zomermaanden (juni-augustus). Soms wordt de kloof om deze reden dan ook voor een paar dagen afgesloten.

 

 

 

Tips

Tijdens de trekking is er geen gelegenheid om aan geld te komen. Neem cash geld mee: voor entree, maaltijden, fooi en drankjes ben je rond € 30,- per persoon kwijt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Tiger Leaping Gorge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

monniken lachend zhongdian china
bouwsteen

Aan de voet van de Himalaya

 • Zhongdian
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf€ 105,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Lijiang China reis
bouwsteen

Lampionnen in Lijiang

 • Lijiang
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 220,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Wumu
bouwsteen

Langs de oevers van de Yangtze

 • Wumu
 • 3 dagen/2 nachten
 • vanaf € 315,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
dali erhai bai china
bouwsteen

Baidorpjes langs het meer

 • Dali
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern