Menu background

Naar boven

Baidorpjes langs het meer

bouwsteen

 • Reisschema:
  Dali
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 110,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. bustransfer
✓ Klederdracht en cultuur

✓ Wandel langs het schilderachtige Erhai meer

✓ Ontspan! Niets moet, alles kan!
dali erhai bai china
Decorative torn edge

Dag 1 Lijiang – Dali

De meeste reizigers komen naar Dali na de bouwsteen Lampionnen in Lijiang. Je trip begint dan ook met een bustransfer van je hotel in Lijiang naar Dali. Nabij Dali Old town stap je over op de transfer naar je hotel. De busrit duurt ongeveer vier uur en het landschap is afwisselend; houten huizen omgeven door groene akkers, beboste heuvels en een felblauwe hemel met af en toe een dreigende wolk.

Achter de heuvels zie je regelmatig de witte bergtoppen van de uitlopers van de Himalaya verschijnen. Het laatste deel van de rit voert langs het Erhai meer en je ziet de kleurrijke Bai bevolking. Je slaapt in oud Dali in een sfeervol boutique hotel op loopafstand van de oude stadspoort. Wij vonden het leuk om ’s avonds een goed restaurant te zoeken in ‘Foreigner Street’. Als je wilt, kun je hier een tour boeken voor de volgende dag.

Decorative torn edge

Dag 2 Dali, verblijf

Deze dag kun je vrij besteden. Bij het hotel huur je voor een paar yuan een fiets. Bij goed weer kun je een eind rond het meer fietsen. Je komt zeker de kleurrijke en vriendelijke Bai minderheid tegen. Bij je hotel zijn eveneens excursies te boeken. Er zijn regelmatig markten in kleine dorpen in de omgeving die je kunt bezoeken. Of ga naar de drie pagodes en neem daarna vlakbij het tempelcomplex de stoeltjeslift die de bergen ingaat. Boven aangekomen kun je op eigen gelegenheid een prachtige, (vlakke) wandeling maken van 10 kilometer langs de bergkam met prachtig uitzicht.

Een andere excursie is die naar de Yi minderheden, één van de grootste minderheidsgroepen in Yunnan die in de bergen wonen. Bij deze excursie ben je een complete dag weg van Dali en het meer, dus we raden je aan een extra nacht in Dali te blijven. Voor meer inspiratie neem een kijkje op ons Riksja reisblog.

Decorative torn edge

Dag 3 Dali – Kunming

De volgende ochtend op tijd op, want de meeste reizigers nemen de bus naar Kunming en gaan bij aankomst direct naar de luchthaven van Kunming voor de (door-) vlucht naar Guilin. Hier bezoek je het karstgebergte bij Yangshuo, waar je kunt bamboevaren tussen de karstbergen.

 

Beste reistijd Dali

Van april t/m oktober. September en oktober zijn lekker rustig (op de 1e week van oktober na, als de Chinezen zelf vakantie hebben). Voor de bloemen en planten zijn maart en april aan te raden. In de zomermaanden wordt er flink geoogst en dat levert ook prachtige beelden op. Buiten deze maanden zakt de temperatuur. Het is er rustig en je komt er dan weinig reizigers tegen.

Decorative torn edge

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Baidorpjes langs het meer

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Omgeving Dali
Verblijf Dali Xizhou
Variant
1

Special stay, net buiten Dali (Xizhou)

 • Reissom:
  € {23057},- p.p. op basis van 2 personen
 • Inbegrepen:
  Twee overnachtingen in een sfeervol en comfortabel boutique hotel met een rustige ligging, inclusief ontbijt en aankomst- en vertrektransfer

Lijkt Dali zelf je wat te druk of wil je, na al dat reizen, even wat meer comfort een paar nachten tijdens je reis? Kies dan voor onze special stay in Xizhou, op een half uurtje van Dali. Ons hotel ligt middenop het platteland en in de verte zie je de uitlopers van de Himalaya…Je hotelkamer is van alle gemakken voorzien en de balkons hebben een fijn uitzicht over het kenmerkende landschap. Wil je erop uit? Pak dan de fiets die het hotel gratis ter beschikking stelt en ga erop uit.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Lijiang China reis
bouwsteen

Lampionnen in Lijiang

 • Lijiang
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
fietsen karstbergen yangshuo china
bouwsteen

Bamboevaren tussen de karstbergen

 • Yangshuo
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 230,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Shaxi Rondreis China
bouwsteen

Easy Going Shaxi

 • Shaxi
 • 2 dagen, 1 nacht
 • vanaf € 40,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Fotografie Dongchuan
bouwsteen

Kiekjes schieten in de Dongchuan Redlands

 • Kunming - Redlands - Kunming
 • 2 dagen/1 nacht
 • vanaf € 355,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern