Naar boven

Lampionnen in Lijiang

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lijiang
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. wandeling en fietstocht met gids
✓ Ga terug in de tijd

✓ Maak een wandeling door de wirwar van straatjes

✓ Fietsen aan de uitlopers van de Himalaya

✓ Bezoek de Naxi-minderheid

Lijiang China reis
Decorative torn edge

Dag 1 Lijiang, aankomst

op 2400 meter hoogte

Bij aankomst in Lijiang word je naar het oude centrum gebracht, ‘old town’ of ‘Dayan’ genaamd. Het staat op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco en is autovrij. De Ancient Town Protection Fee is al door ons betaald. Houd het kaartje dat je krijgt de komende dagen op zak. Je hebt het nodig als je het oude centrum weer inloopt.

Je slaapt in een gezellig courtyard hotel, een typisch Chinees gebouw zoals de lokale bevolking ook woont. Aangezien het oude centrum steeds drukker wordt, kiezen we ervoor om net buiten de oude stad te slapen. Je stapt vanuit je hotel in tien minuten het oude centrum in. Vraag bij je hotel een kaart van het centrum. Overal zijn (souvenir-)winkeltjes, cafés en restaurants. Voor Chinese toeristen is Lijiang een van de belangrijkste trekpleisters.

Decorative torn edge

De Naxi zijn de belangrijkste niet-Chinese bevolkingsgroep van China. Hun huizen zijn versierd met kunstig houtsnijwerk in panelen, deuren en kozijnen. Niet de man maar de Naxi vrouw staat aan het hoofd van het huishouden. De vrouwen dragen klederdracht, een soort cape en een Mao-pet. In de stad zie je ze meestal lopen met een mand op de rug. Het meest uniek aan de Naxi: ze gebruiken het laatste overgebleven pictogrammenschrift ter wereld.

’s Avonds is het oude centrum van Lijiang een gezellige drukte. De smalle kanalen, bruggetjes, kinderkoppen straatjes en houten huizen worden door rode lampionnen verlicht. Loop je het grote plein in het centrum op, dan maak je vast het volgende tafereel mee: mannen en vrouwen zingen elkaar limericken toe. Het gaat er pittig aan toe; er wordt gezongen, gelachen, gedronken en gedanst. Niet alleen de Naxi, maar ook Chinese én Westerse toeristen haken soms in, wat het gejoel en de feestvreugde verhoogt.

Decorative torn edge

Dag 2 Lijiang, ochtendhike door old town en fietstocht omgeving

Omdat de meeste Chinese toeristen aan het eind van de ochtend de oude stad bezoeken, kiezen wij ervoor om een ochtendwandeling met gids te maken. Rond 07.30 word je opgehaald en zie je de oude stad wakker worden. Wij kwamen een klein hospitaal tegen, een groepje oude mannen met sik die op een stoepje de dag doornemen en oma die de kleinkinderen naar school brengt. Na de wandeling heb je tijd om te ontbijten en aansluitend maak je een fietstocht in de omgeving van Lijiang. Samen met een gids en maximaal 8 personen, rijd je Lijiang uit en fiets je tussen de akkers met op de achtergrond de witte bergtoppen van Jade Dragon Snow Mountain met een hoogte van 5.500 meter. Je fietst door het landschap en bezoekt een traditioneel Naxi dorp, Baisha. Hier parkeer je je fiets en wandel je door de straten.

Aan het begin van de middag ben je terug in Lijiang en kun je je wat opfrissen bij je hotel. Heb je de tijd dan kun je vanaf het ‘waterwielplein’, wat de ingang van Old Town markeert, in twintig minuten naar de ingang van Black Dragon Pool Park wandelen.

Decorative torn edge

Dag 3 Lijiang, vertrek

Na nog even lekker in het zonnetje te hebben gezeten op de patio van het hotel eindigt deze bouwsteen. Ten zuiden van Lijiang, op ongeveer vier uur rijden over een prachtige weg, liggen de Baidorpjes langs het meer, waaronder het dorp Dali. Vanuit Dali reis je dan verder naar het karstgebergte bij Guilin, voor de bouwsteen Bamboevaren tussen de karstbergen.

Wil je de provincie Yunnan juist langer en dieper in, dan ligt op twee uur van Lijiang de Tiger Leaping Gorge. Dit ravijn vinden wij de beste plek in China om een trekking te doen. Je loopt op paden hoog boven en langs de Yangtze rivier. Tijdens deze trekking gaat er een Engels sprekende gids met je mee en overnacht je halverwege de kloof in een eenvoudig guesthouse.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Lampionnen in Lijiang

Deze bouwsteen is goed te combineren met

dali erhai bai china
bouwsteen

Baidorpjes langs het meer

 • Dali
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 110,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
monniken lachend zhongdian china
bouwsteen

Aan de voet van de Himalaya

 • Zhongdian
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf€ 95,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
tiger leaping gorge man china
bouwsteen

Tiger Leaping Gorge

 • Lijiang – Qiaotou
 • 2 dagen / 1 nachten
 • vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern