Riksja China & Tibet

Naar boven

Monniken op de grasvlakte

bouwsteen

 • Reisschema:
  Langmusi - Songpan
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 755,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. privé vervoer met gids
✓ Off-the-beaten track

✓ Eindeloze nomadenvlaktes

✓ Authentieke regio vol Tibetaanse kloosters en Mongoolse invloeden

✓ Kleinschalige guesthouses
Decorative torn edge

Dag 1 Over de vlaktes naar Langmusi

Vandaag heb je ca. 5 uur voor de boeg en rijd je naar nog grotere hoogte. Langs grasvlaktes vol bloemen met witte Himalaya toppen in de verte reis je van nomadenfamilie naar vergeten dorpjes. Stop onderweg ook eens bij ‘niks’ en luister naar de stilte. Dit voelde voor ons letterlijk als de ‘middle of nowhere…’

In de middag kom je aan in Langmusi, een dorp op 3300 meter hoogte. Het is een dorp waar men met weinig voorzieningen leeft. Het hotel waar je in slaapt is daardoor eenvoudiger en het past in de sfeer van het dorp; klein, basic en waar stroom en water regelmatig hapert… Door de twee boeddhistische kloosters en de grote Tibetaanse gemeenschap, proef je de Tibetaanse sfeer die hier hangt. Samen met je gids maak je een wandeling door het dorp en bezoek je de kloosters. Loop ook vooral naar de kloof achterin het dorp met oude grotten vol Boeddha’s.

Decorative torn edge

Dag 2 door de bergen naar Songpan

Na het ontbijt vertrek je richting Songpan, een flinke tocht van ongeveer 250 km die niet snel gaat vervelen. Je rijdt over hoge bergpassen en door ruige grasvlakten, blokkeert een kudde schapen de weg en zit een groepje gieren op een rots te turen naar dat ene konijn. Onderweg wordt er gestopt, maar geef gerust aan als je vaker een foto wilt maken of even de benen wilt strekken. Halverwege de tocht kwamen wij een groep nomaden tegen die een offerritueel aan het uitvoeren waren. Enorm verrast waren ze door onze aanwezigheid en wij mochten het feest meevieren! Onvergetelijk.

Voor Songpan daal je af door de vallei van de Minrivier. In Songpan neem je afscheid van je gids en chauffeur. Vanavond overnacht je in een eenvoudig maar sfeervol houten guesthouse. Met de kleurrijke details en Tibetaans binnenplaatsje voelt het knus aan. Ook hier zijn de voorzieningen beperkt en valt de stroom soms uit. Houd je zaklamp dus in de aanslag. Bij eethuisje Emma’s kitchen schoven wij aan voor het diner. Deze vriendelijke vrouw bereid Chinese, Tibetaanse en westerse gerechten.

Decorative torn edge

Dag 3 vertrek uit Songpan

Vandaag is het tijd om Songpan te verlaten en door te reizen naar theestad Chengdu. We boeken een comfortabele lokale bus voor je en in 8 uur hobbel je langs de Mingrivier de bewoonde wereld weer in.

Stap in miljoenenstad Chengdu de wereld van Chinese thee in; stel je eigen melange samen op de markt en drink een kopje warm goud tijdens Chillen in Chengdu.

Wil je naar de kalkterrassen en blauwe meren van Huanglong? Boek dan een nachtje extra in Songpan en plan de excursie hiernaartoe in. Wil je de blauwe meren van Jiuzhaigou bezoeken, dan begint in Songpan de bouwsteen Schitterende Meren. (momenteel gesloten door een aardbeving)

Wil je de natuur rondom Songpan te paard bezoeken, kijk dan eens naar de bouwsteen Te paard naar Ice Mountain.

Decorative torn edge

Slapen

Deze regio is op toeristisch vlak nauwelijks ontwikkeld. Dit heeft uiteraard zijn voor- en nadelen. Weinig toerisme zie je vaak terug in authenticiteit van dorpjes. Echter, de hotels zijn eenvoudiger dan op andere plaatste tijdens je China rondreis. Houd hier rekening mee als je deze regio bezoekt.

Eten

Wil je echt Tibetaans eten in Xiahe, ga dan naar Nomad: het rooftop “stamcafé” van het Labrang klooster, vol monniken die zich te goed doen aan yakboter thee en Momo’s, een soort Tibetaanse dumplings.

Hoogte

Doordat Xiahe op 3000 meter hoogte ligt, kan je te maken krijgen met hoogteziekte. Dit wordt veroorzaakt door een tekort aan zuurstof in je lichaam met als gevolg dat je sneller gaat ademen. Ook hoofdpijn, slapeloosheid en gebrek aan eetlust kunnen gevolgen zijn. Het is belangrijk dat je rustig aan doet, veel water drinkt en voldoende eet. Warme kleding is buiten het seizoen (mei – sept) een must.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Monniken op de grasvlakte

Deze bouwsteen is goed te combineren met

xiahe hoofdstraat china
bouwsteen

Het klooster van Labrang

 • Xiahe
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
pandaberen chengdu jinli street china
bouwsteen

Chillen in Chengdu

 • Chengdu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Paardrijden Songpan China reis
bouwsteen

Te paard naar Ice mountain

 • Songpan
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 495,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Terracotta leger Xi'an
bouwsteen

Kleisoldaten in Xi’an

 • Xi’an
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 285,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern