Riksja Travel China & Tibet

Naar boven

China on a budget

rondreis

 • Reisschema:
  Beijing – Xi’an – Chengdu – Yangshuo – Ping’an – Guangzhuo
 • Reisduur:
  15 dagen / 14 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 1.250,- p.p. bij 2 personen
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf €550,-
 • Inclusief:
  O.a. treinreizen en overig transport
✔ Onze China rondreis in twee weken (dat betekent: visumvrij)
✔ Verblijf in stadshotels en guesthouses
✔ Ontdek de hoogtepunten in alle vrijheid; de excursies zijn altijd optioneel

Tijdens deze rondreis reis je door China met alle vrijheid. Je reist per nachttrein of met privévervoer, maakt veel kilometers en onderweg ontmoet je de lokale bevolking en leer je je eerste woordjes Chinees. We regelen het vervoer én het verblijf voor je zodat je in de steden veel eigen vrijheid hebt en je eigen reis verder zelf kunt indelen.
treinreis china
Decorative torn edge

Dag 1 Amsterdam – Beijing

Je reis begint. Meestal vertrek je vanaf Schiphol aan het begin van de avond en omdat je tegen de tijd in reist, kom je de volgende morgen aan in Beijing. De vliegtijd zonder overstap is ongeveer tien uur.

Dag 2 Beijing, aankomst

Reistijd: circa 1 uur

In de aankomsthal word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent met een bordje met je naam erop. Je stadshotel ligt in het centrum van Beijing. De receptie spreekt redelijk Engels. Vlakbij liggen enkele grote straten met winkels. Bereid je wel voor op een hard bed; daar is niet aan te ontkomen, in heel China niet. De middag is vrij om bij te komen van de reis en, als je zin hebt, de omgeving van je hotel te verkennen. Neem in China altijd een visitekaartje van je hotel mee, met het Romeinse schrift of jouw uitspraak Chinees heeft een taxichauffeur vaak moeite.

Decorative torn edge

Dag 3-4 Beijing, verblijf

Je kunt vandaag en morgen op pad in Beijing. Pak de taxi om de stad te verkennen. Je kunt eerst naar de Lama Tempel van het Tibetaanse Lama boeddhisme. In de geur van wierook en sandelhout loop je langs rode tempelhuizen en krulpagoda’s. Vervolgens kun je naar de Tempel van de Hemel, een enorm complex met een ruime stadstuin. Rond het middaguur kom je meestal aan bij het Tian’anmen Plein, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede.

Het is het grootste plein ter wereld met een indrukwekkende historie. Grenzend aan het plein ligt De Verboden Stad, waar je in eigen tempo door heen wandelt. Als je het handig vindt kun je ter plekke een gids regelen om je rond te leiden. De Stad sluit om 16:00 uur en je hebt zo’n twee uur nodig om de meeste vertrekken te zien. Als je uitgekeken bent, kun je een taxi terug naar je hotel nemen. Let op: Van 1 juli tot 31 augustus is de Verboden Stad gewoon op alle dagen geopend, maar buiten deze data om is de Verboden Stad op maandag gesloten.

Je kunt het verblijf in Beijing upgraden. Kijk hiervoor bij de Beijing bouwsteen. Daarnaast zijn er nog veel meer tips te vinden in ons Riksja reisblog.

Decorative torn edge

Dag 5 China per trein: Beijing – Xi’an

Vandaag heb je nog vrij in Beijing.

Wil je rustig aan doen, neem dan de taxi naar het Beihei stadspark, met klassieke Chinese tuinen – of bezoek het Zomerpaleis. In dit verblijf op zo’n 40 minuten rijden kwam de Keizerlijke familie om te ontspannen. Heb je meer puf, ga dan wandelen of fietsen in de oude wijkjes van Beijing, de hutongs. Wil je een moderner gedeelte van Beijing zien, neem dan een taxi en rijd in ongeveer 20 minuten naar het Olympisch stadion.

Vertrek rond 15:00 uur terug naar je hotel, want rond 17:00 uur word je opgehaald en naar ’t treinstation gebracht. We reserveren slaapplaatsen (hardsleeper) voor je in de nachttrein naar Xi’an. Eenmaal aan boord doezelden wij al snel weg onder de ritmische deun van de trein.

Decorative torn edge

Dag 6 Xi’an, aankomst

Reistijd: circa 14 uur

Je wordt wakker gemaakt voordat je aankomt en vervolgens word je in de aankomsthal opgewacht en naar je hotel binnen de oude stadsmuren van Xi’an gebracht.

De rest van de dag is vrij, het is leuk om wat rond te kijken op de grote boulevards maar ga zeker ook even de knusse moslimwijk in. Het hart van de stad is de grote Belltower midden op een verkeersplein. Vlakbij is ook de Drum Tower, beklim hem rond 17:00 uur, dan heb je mooi uitzicht over de stad en de moslimwijk en ben je tegelijk getuige van de demonstratie van de Chinese pauken. ’s Avonds is het druk rond de Drumtower met skatende, voorzichtig flirtende en druk telefonerende jongeren.

Decorative torn edge

Dag 7 Xi’an

Vandaag heb je de tijd om Xi’an te gaan ontdekken. Wil je naar het Terracottaleger? Dan raden we je aan om in de ochtend te gaan zodat het niet zo heel druk is. Het ligt ca. 40 minuten buiten de stad en is in opdracht van de veertienjarige koning Zheng als zijn toekomstige graftombe gebouwd. Start in hal 3, dan 2 dan 1, dan zie je het grootste en indrukwekkendste deel het laatst.

Optioneel: wil je het bezoek aan het terracottaleger geregeld hebben, laat het ons weten.

Decorative torn edge

Dag 8 Treinreis China: Xi’an – Chengdu

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag neem je de trein van Xi’an naar Chengdu. Je wordt bij aankomst door onze chauffeur verwelkomd en naar een sfeervolle en comfortabele hotel in het centrum gebracht.

Ons gezellige hotel in Chengdu ligt in het centrum van de stad, in de buurt van meerdere stadsparken. Het hotel is gebouwd in de Chinese stijl en kent een rustgevende binnenplaats. Ook de gebouwen in de straat zijn gebouwd in de stijl van de Ming en Qing dynastie. Ga een hapje eten in de straatjes rondom het hotel of in een van de theehuizen in het nabijgelegen park. Je kijkt je ogen uit, er zijn namelijk ook veel Chinese toeristen en het is leuk om te zien waar ze allemaal foto’s van maken!

Decorative torn edge

Dag 9 Chengdu

Wie aan Chengdu denkt, denkt vaak meteen aan de panda’s! En terecht. Deze aandoenlijke dieren staan symbool voor China. Vandaag kun je optioneel een bezoek brengen aan het Panda Research Centre. Tip: doe dit in de ochtend want de favoriete bezigheid van panda’s is slapen. Dat doen ze dan ook het grootste gedeelte van de dag. Maar juist in de ochtend zijn ze lekker actief waardoor je voldoende tijd hebt om ze te zien rennen, knuffelen en stoeien. Misschien maak je wel een lucky shot en zie je ze ongegeneerd op een bamboe-stok opschransen. Aan het begin van de middag ben je weer terug in je hotel en kun je zelf op pad gaan.

Optioneel: Chengdu heeft je nog veel meer te bieden. Ga naar de opera, volg een kookworkshop en bekijk de grote Boeddha van Leshan. Wil je één van deze excursies toevoegen of het pandacentrum? Laat het weten aan je bestemmingsexpert.

Decorative torn edge

Dag 10 Chengdu – Guilin – Yangshuo

Reistijd: circa 7 uur

Vandaag neem je de snelle trein naar Guilin. Aan het eind van de dag kom je aan in het wonderland van de karstbergen nabij Guilin. Je wordt opgewacht in de aankomsthal en we regelen aansluitend een transfer naar Yangshuo, een uurtje rijden. Al met al een lange dag, maar dan ben je ook ergens…

We boeken je overnachting niet in Guilin maar in een sfeervol hotel aan de rivier, gelegen tussen de karstbergen. Hier kom je heerlijk tot rust, weg van de drukke steden. Je kamer is voorzien van airconditioning en je hebt uitzicht op de karstbergen. Het centrum van het stadje, met een aantal bars en (ook) westerse restaurants ligt op een 20 minuten per taxi. Yangshuo is een ideale plek om voor een goede prijs wat typisch Chinese souvenirs te kopen. Begin laag met de prijs en eindig op iets minder dan de helft van de voorgestelde prijs. Je kunt lopend naar de rivier, waar je alvast een blik kunt werpen op de bamboe bootjes. Yangshuo vonden wij ’s avonds erg gezellig en er zijn tal van restaurants en barretjes om zowel ’s avonds als overdag te eten en een drankje te doen.

Decorative torn edge

Dag 11 – 13 Yangshuo, verblijf

Ook deze dagen zijn ter eigen indeling. Als je wat souvenirs wilt kopen, neem dan een taxi naar het stadje van Yangshuo. Hier vind je talloze shops met leuke souvenirs zoals beeldjes, sierraden en kleding. In de avond ontmoet je hier onder meer westerse toeristen en kun je verhalen uitwisselen en gezellig in één van de barretjes een biertje drinken.

Het hotel biedt verschillende extra excursies aan. Zo kun je kanöen, wandelen, fietsen enzovoort.

Rust lekker uit op het terras met een goed boek en een verkoelend drankje of huur bij je hotel een fiets en ga de omgeving verkennen.

Decorative torn edge

Dag 13 Yangshuo – Ping’an

Vandaag word je om ca. 09:00 uur opgehaald voor de autorit via Guilin noordwaarts naar de Longji rijstterrassen. Het dorp Ping’an ligt er middenin en is alleen te voet bereikbaar. Je wordt opgewacht en loopt vervolgens in twintig minuten naar het dorpje en moet een stukje naar boven. Wil je niet je koffer of rugzak sjouwen? Dat hoeft ook niet, er zijn dragers beschikbaar. Rond lunchtijd ben je in het slechts 800 inwoners tellende Ping’an, waar je logeert in een houten guesthouse. ’s Morgens en ’s avonds is er elektriciteit en warm water. Je kamer heeft eigen sanitair en het guesthouse heeft een grote veranda waar je in de buitenlucht zit met om je heen de prachtige rijstvelden en bergen.

Maak ’s middags een wandeling bij het dorp naar de twee Viewpoints. Onderweg kom je vast de Zhuang-bevolking tegen. Deze lokale minderheidsgroep introduceerde zo’n 5000 jaar geleden het terrassen-irrigatiesysteem voor de rijstbouw, dat je hieronder ziet.

Decorative torn edge

Dag 14 Ping’an, verblijf

Ontbijt ’s morgens op de veranda; de mistflarden tussen de bergen trekken voor je neus weg. Vandaag kun je op pad: Wandel door ’s werelds hoogste en meest uitgestrekte rijstterrassen; de Dragon’s Bone ofwel Longji. De wandeling is niet moeilijk; je loopt vooral tussen de rijstterrassen door, maar soms ook door een bos of langs uitzichtpunten en vennetjes. Op de rijstakkers zijn de Zhuang aan het werk. Ze duwen hun ossen voort door de blubber.  ’s Avonds zie je vanaf je veranda vaak hoe de bergen aftekenen tegen de ondergaande zon.

Decorative torn edge

Dag 15 Ping’an – Guilin – Guangzhou

Reistijd: circa 4 uur

Afhankelijk van hoe laat je trein vertrekt heb je nog even de tijd om te genieten van het uitzicht in Ping’an.

Nadat je bent uitgecheckt, loop je met je bagage terug naar de parkeerplaats, waar de transfer klaar staat die je naar het treinstation van Guilin brengt (ongeveer anderhalf uur rijden). Dan reis je naar Guangzhou (ook wel Canton genoemd).

Decorative torn edge

Dag 15 & 16, Vlucht Guangzhou – Amsterdam

Bij aankomst in Guangzhou staat er een transfer voor je klaar naar de luchthaven. Vervolgens neem je het vliegtuig terug naar Amsterdam. Omdat je met de tijd meereist, is dag 16 van je reis ook je aankomstdag in Nederland.

Wil je nog graag Hong Kong bezoeken, verleng dan je reis met een verblijf in deze futuristische stad. Per trein reis je in minder dan twee uur naar Hong Kong waar je midden in het centrum van Kowloon aankomt.

Decorative torn edge
torn-edge

China on a budget

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele China rondreis hebben we een gevarieeerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Verkorten - Ping'an
 • Verlengen - Beijing
 • Verlengen - Yangshuo
 • Meer comfort?
 • Extra excursies
background-pattern