Naar boven

Kano’s en kaaimannen in de Amazone

bouwsteen

 • Reisschema:
  Amazone
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Activiteit:
  volledig activiteitenprogramma
 • Reissom:
  € 670,- p.p. bij 2 personen
✓ Het grootste aaneengesloten tropisch regenwoud ter wereld

✓ Kleinschalige lodge aan het water in de Amazone van Brazilië

✓ Activiteiten als (kano) varen, piranha vissen en jungle hike

Amazone Brazilië reizen
Decorative torn edge

Dag 1 – Manaus aankomst en nacht in Manaus

Manaus is een grote handelsstad en doorvoerhaven van Amazonegoederen. Een transfer brengt je naar het centrum van deze handelstad waar je één nacht slaapt. We kiezen hiervoor omdat sommige vluchten laat aankomen en hierdoor geen aansluiting hebben met de boot die vertrekt naar de Amazone. Je standaard stadshotel is gelegen in het historische en culturele centrum, binnen vijf minuten lopen ben je al bij het Piazza del San Sebastian plein waar je lokale gerechten kunt eten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vervoer naar je jungle lodge

Na het ontbijt stap je in de auto en rijd je in 1,5 uur naar de oevers van de Rio Negro. Daar stap je op de boot en vaar je in een half uurtje naar je lodge midden in de Amazone van Brazilië.

Tijdens de rit rijd je over een brug waar je kans hebt om de ‘meeting of the waters’ te zien. In de rivier komt blauwzwart water van de Rio Negro samen met het geelbruine water van de Rio Solimões. Door verschillen in zuurgraad, snelheid en temperatuur van het water, stromen de twee kleuren water een tijd langs elkaar zonder te vermengen. Samen gaan ze verder in de Amazone rivier. Vraag de chauffeur hier te stoppen zodat je een foto kunt maken.

Decorative torn edge

Aan de oevers wordt het woud steeds dikker en hoe dichter je bij de lodge komt, hoe minder bootverkeer er is. Je wordt gastvrij ontvangen met een glas sap van lokale vruchten. Na de lunch stap je weer op de boot en verken de omgeving vanaf het water met een gids. Bij een strandje langs de rivier meer je aan en kun je een poosje wandelen, relaxen of als je wilt, zwemmen in de rivier.

De lodge waar je de komende dagen verblijft is eenvoudig, maar gezellig. Het is gebouwd van natuurlijke materialen uit de omgeving: palmbladeren, riet en natuurlijk hout. De cabins hebben muggenschermen voor de ramen en een privé badkamer. Je douche is lauwwarm, voor ons in deze tropische omgeving geen probleem. De gastvrouw verzorgt goed smakende lokale gerechten met rijst, bonen, fruit en vis.

Decorative torn edge

Dag 3 – Amazone Brazilië, tours met gids in de jungle

Je wordt vanzelf vroeg wakker door de junglegeluiden. Na het ontbijt maak je een trekking met een gids door de rimboe. De paden zijn goed begaanbaar. Met stevige dichte schoenen, kleding die je lichaam bedekt, deet tegen de muggen en voldoende water is het prima te doen.

De gids geeft uitleg over de dieren die hier voorkomen, zoals toekans, papegaaien en ara’s (het grote soort), maar ook over medicinale planten, voedsel en over houtkap.

Helaas zijn de dieren schuw en zie je ze vaak niet. Een plensbui hoort erbij in het regenwoud, dus neem een poncho of regenjas mee.

Decorative torn edge

Na de lunch ga je aan de oevers van de rivier (leren) vissen. Piranha’s komen veel voor in de wateren rondom de lodge maar er zitten ook andere soorten vis. Roze en grijze zoetwater dolfijnen sla je maar beter niet aan de haak. Aan het eind van de dag kom je terug in de lodge en als je visavontuur succesvol was, eet je vanavond zelf gevangen vis.

Na zonsondergang voeren we over het water op zoek naar kaaimannen. De oogjes lichten op wanneer je er met de zaklamp overheen schijnt. We vonden het erg leuk maar ook best een beetje spannend met alle jungle geluiden op de achtergrond.

Decorative torn edge

Dag 4: Amazone Brazilië, tours met gids in de jungle

Deze ochtend kan je rustig aan doen. Overal om je heen hoor je vogels kwetteren.

Na het ontbijt stap je weer in een boot en meer je aan bij een inheems Amazone dorp voor een dorpswandeling. De lodge werkt nauw samen met de lokale bevolking en je maakt een stop bij één van de families. Ze vertellen je enthousiast over hun leven in de Amazone.

Voor de lunch ben je terug bij de lodge en daarna is het siësta. Liggend in een hangmat valt het je vast op dat de jungle overdag opvallend rustig is. ’s Middags kun je nog een kanotocht over de Amazone waterwegen gaan maken.

Decorative torn edge

Dag 5 Lodge – Manaus

Alle excursies worden uitgevoerd in een internationaal groepje en kunnen ook in een andere volgorde gedaan worden.

In de loop van de ochtend vaar je per boot terug naar Manaus. Vanaf de haven word je naar de luchthaven gebracht. Hier check je in voor je binnenlandse vlucht, vervolgens vlieg je door naar je volgende avontuur in een ander deel van Brazilië.

 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Kano’s en kaaimannen in de Amazone

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

brazilie amazone lodge
brazilie amazone lodge kamer
brazilie amazone lodge terras
brazilie amazone lodge drijfterras
brazilie amazone bedden
brazilie amazone drijflodge
Variant
1

Drijvende lodge diep in de jungle

 • Reissom:
  € 820,- p.p. bij 2 personen,
 • Inbegrepen:
  3 nachten in 2-persoons kamer, 3 x ontbijt, 3 x lunch, 3x diner, tours met gids in de jungle van Amazone, transfers

Wil je voor de volle jungle beleving gaan en heb je daar iets meer ‘budget’ voor over (omdat je er toch maar één keer in je leven komt)? Diep verborgen in de Amazone vonden wij dit afgelegen en ongerepte plekje. Het bijzondere aan deze lodge vonden wij dat het drijft, kleinschalig is en compact opgebouwd. Daardoor heeft het een knusse sfeer. De kamers liggen rondom een gezellig middelpunt met een bar en hangmatten. Wij voelden ons hier helemaal thuis. Vanuit je hangmat of je kamer spring je zo het verfrissende water in (wel spannend, maar niet gevaarlijk). Als je erg op je privacy gesteld bent, kan deze lodge iets te knus zijn: De (bad)kamers zijn slechts gescheiden door dunne houten wanden. Oordopjes zijn een prima oplossing, of vraag je Brazilië bestemmingsexpert naar onze ruimer opgezette comfortabele lodge op palen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

brazilie salvador muziek
bouwsteen

Opzwepend Salvador

 • Salvador
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
natuurreizen brazilie paarden
bouwsteen

Pantanal: ranches en riviersnorkelen

 • Campo Grande – Bonito – Pantanal Zuid
 • 7 dagen / 6 nachten
 • € 730,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
natuurreizen Iguazu watervallen Brazilië
bouwsteen

Even slikken bij de Duivelskeel

 • Foz do Iguazu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern