Naar boven

Autohuur

Vervoer & Verblijf

Auto huren in Brazilië

Autorijden in Brazilië is zo gek nog niet: buiten de steden zijn wegen rustig en meestal in goede staat. Het is heerlijk om in vrijheid te genieten van dit land en te kunnen stoppen waar je wilt; kleine dorpjes in te rijden, te picknicken op een verlaten strand of bovenop een heuvel een fotostop in te lassen. Onze selfdrive reizen in Brazilië zijn gebaseerd op autohuur bij een gerenommeerde maatschappij met verhuurkantoren in heel Zuid Amerika.

Riksja Brazilië heeft twee afwisselende selfdrives: de Colonial drive van Rio naar Belo Horizonte voert door heuvels en langs koloniale goudstadjes naar Ouro Preto. Maar je hebt ook de selfdrive Pantanal, ranches en riviersnorkelen. Deze begint en eindigt in Campo Grande en je reist door voornamelijk vlak wetlandgebied. Onderweg kun je riviersnorkelen of paardrijden. We houden dagafstanden bewust kort, zodat je niet hele dagen aan het rijden bent en ook tijd hebt om er op uit te trekken als je ergens aangekomen bent.

Compact-klasse (C)

Volkswagen Gol of gelijkwaardig

 • Handgeschakeld, 4-deurs, radio met USB aansluiting, airconditioning, elektrische ramen.
 • bagage: 2 middelgrote koffers of tassen

Prijs per auto per dag:

€ 37,-

Geschikt voor 2 personen

Intermediate klasse (F)

Renault Sandero of gelijkwaardig

 • Handgeschakeld, 4-deurs, radio met USB aansluiting, elektrische ramen en stuurbekrachtiging.
 • bagage: 2 grote koffers en 1 middelgrote koffers

Prijs per auto per dag:

€ 46,-

Geschikt voor 2-3 personen

Full size klasse (G)

Ford EcoSport of gelijkwaardig

 • Handgeschakeld, 4-deurs, radio met USB aansluiting, airco, stuurbekrachtiging en elektrische ramen.
 • Bagage: 2/3 grote koffers of 4 middelgrote koffers.

Prijs per auto per dag:

€ 59,-

Geschikt voor 4 personen

Mini-Van (R)

Fiat Dobló of gelijkwaardig

 • Handgeschakeld, 2 deuren en 2 schuifdeuren, radio met USB aansluiting, airco, stuurbekrachtiging en elektrische ramen.
 • Bagage: 4-5 grote koffers

Prijs per auto per dag:

€ 76,-

Geschikt voor 4-5 personen

Extra autohuur kosten ter plaatse en voorwaarden voor rijden in Brazilië:

Advies:

Wij raden je aan om na aankomst op je bestemming niet direct de huurauto in te stappen om nog een paar uur naar je overnachtingsplaats te rijden. Het is prettiger en veiliger om eerst even te acclimatiseren en uit te rusten van je vlucht. In Brazilië hebben de weggebruikers ander verkeersgedrag dan in Nederland en gelden soms afwijkende verkeersregels.

Inbegrepen bij de autohuur:

Al je kilometers, de lokale belasting, eventuele luchthaventax auto en info materiaal, drop off kosten en een uitgebreide verzekering zijn inclusief. Onder de verzekering verstaan wij een Full cover CDW verzekering en diefstalverzekering (TPLW) met een klein eigen risicobedrag. In Brazilie bestaan geen verzekeringen zonder eigen risico. Het eigen risico bij deze uitgebreide verzekering is U$ 285,- (categorie A en C) en U$ 500,- (categorie G).

Ook een PAI verzekering (Personal Accident) is inbegrepen maar wie een goede reisverzekering heeft die alle medische kosten dekt, is gedekt. LET OP: we stellen een reisverzekering wel verplicht voor wie in Brazilië een auto huurt. Deze verzekering hoeft uiteraard niet per se via ons te worden afgesloten. Uitgebreide verzekeringsvoorwaarden zijn op het verhuurstation aanwezig. Vraag ernaar als je de auto in ontvangst neemt. Recht op verzekering vervalt als je je niet houdt aan de voorwaarden op het contract (rijden onder invloed etc). Schade aan ruiten is altijd voor eigen rekening, voor het verwerken van boetes wordt een toeslag in rekening gebracht.

Niet inbegrepen autohuur kosten ter plaatse:

Dit zijn in ieder geval:

 • brandstof
 • eventuele drop off kosten
 • eventuele kosten extra chauffeur(s)
 • extra’s zoals kinderzitje
 • borgsom

Alle kosten die ter plaatse moeten worden voldaan zijn onder voorbehoud van wijziging. De autoverhuurder heeft het recht deze indien nodig zonder voorafgaande aankondiging aan te passen.

Kijk voor meer informatie op onze Brazilië autohuur voorwaarden pagina.

Je Brazilië huurauto reserveren

De huurauto Brazilië is nog niet inbegrepen in de reissom. Deze kun je gemakkelijk bij ons regelen. Riksja Brazilië werkt samen met Sunny Cars, één van Nederlands grootste autohuurbemiddelaars voor de scherpste tarieven en brede beschikbaarheid.

Bij Sunny Cars huur je zonder eigen risico en zijn schades gedekt die doorgaans buiten alle verzekering vallen, zoals banden, onder- en bovenkant van de auto, spiegels en ruiten. Zo kom je ter plekke niet voor onaangename verrassingen te staan.

Je Sunny Cars huurauto boek je eenvoudig via de onderstaande zoekmachine, maar wanneer je wilt dat wij een passende huurauto voor je inplannen, geef dit dan aan bij aanvraag of boeking.

Boek je de huurauto zelf, volg dan deze stappen in de onderstaande tool:
1. Vul het veld “ophalen” in: Hier kun je aangeven waar je de huurauto wilt ophalen. Je kunt de “adresaflevering” kiezen, waarbij de auto in sommige gevallen gratis bij het hotel afgeleverd kan worden. Dit kun je (later) terugvinden in de huurvoorwaarden in de tool.
2. Vul de datum in waarop je de auto wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld pas op dag 2 zijn.
3. Inlever datum. Vul dan de datum in wanneer je de auto gaat inleveren.
4. Klik “Zoek huurauto’s”.
5. In het menu links vind je de verschillende types. Ook vind je nu de knop met huurvoorwaarden terug, waarin je alles rustig na kunt lezen.
6. Kies de optie die bij je past en maak de boeking rond.

*Gelieve er rekening mee te houden dat, indien je kiest om bijvoorbeeld te eilandhoppen, het niet altijd mogelijk is om de auto mee te nemen op de ferry. Indien mogelijk, dan worden hier altijd extra kosten bij de ferrytickets gerekend. Sunny Cars geeft de mogelijkheden niet door, daarom is het van belang dat er vooraf overlegd wordt met onze reisspecialist.

background-pattern