Naar boven

Wie zijn wij?

Reizen met Riksja

Over Riksja

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Brazilië-bouwstenen en Brazilië-rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door het Brazilië. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je Brazilië en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op Brazilië duurzaam reizen.

Dayna Smith - Brazilië specialist

Riksja betekent voor mij….
……..een bijzondere manier van reizen waarbij je verbonden wordt met andere culturen en mooie bestemmingen! Ik ben altijd op zoek naar de minder bekende plekken als ik op reis ben en verdwaal maar al te graag. Je weet nooit wat je dan kunt beleven..

Geluksmomentjes betekenen voor mij met de blote voetjes in het zand, in een laidback sfeer omringd door een groene en heuvelachtige omgeving zoals op Ilha Grande. Baai baai eiland, hallo Paraty combineert een relaxt en tropisch eiland waar je ’s avonds verse sappen en caipirinha’s kunt krijgen met een koloniale stad waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Demi Bokern - Brazilië specialist

Latijns-Amerika is voor mij…
…een continent waar vele dromen zijn uitgekomen en wat mijn lievelingsstuk(je) op aarde is. Van de bruisende steden als Buenos Aires en Medellín tot de kleurrijke parels als Arequipa en Popayán. Van de magische natuurwonderen als de Iguazu watervallen, Patagonië, Amazone en Galapagos tot landschappen als spookachtige jungles, tropische stranden, uitgestrekte ‘campos’ en oranjerode woestijnen. Niet alleen wanneer je de grens overgaat, maar ook als je van de ene plaats naar de andere reist, heb je telkens het gevoel in een andere wereld te belanden. Zo veelzijdig is Latijns-Amerika met haar hartverwarmende en temperamentvolle latino’s.

Onze partners ter plaatse

In Brazilië werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Brazilië reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern