Naar boven

Handige weetjes

Algemene informatie

Brazilië reizen: algemene informatie

Met Riksja Brazilië reis je van het bruisende Rio naar de ongerepte Amazone en brullende watervallen. Vervolgens rijd je met huurauto naar kinderkopstraatjes in koloniale goudstadjes en in Salvador voel je een mengelmoes van de Afrikaanse, Indiaanse en Portugese cultuur. Brazilië beschikt over meer dan achtduizend kilometer strand, maar tussen al deze plekken kiezen wij voor rustige vissersdorpen en kleurrijke pousada’s met hangmatten. Sambamuziek weerklinkt uit de strandbarretjes en met een beetje geluk spot je in de verte opspringende dolfijnen.

Doormiddel van onze bouwstenen kun je je eigen Brazilië rondreis samenstellen. Liever een complete individuele rondreis? Kijk dan bij ons rondreizenoverzicht.

Op deze pagina vind je meer algemene informatie over Brazilië. Wil je aan de slag gaan met het samenstellen van jouw eigen ideale Brazilië rondreis? Kijk dan op ‘Hoe plan je je reis door Brazilië?’ of neem contact op met onze ervaren Brazilië reisspecialisten.

Praktische informatie

Tijdsverschil:

In de zomer is het 5 uur vroeger dan in Nederland, in de winter 3 uur (in Brazilië is het dan zomertijd). Gedurende een korte, tussenliggende periode is het tijdsverschil 4 uur.

Voltage:

In Brazilië heb je 220 volt. Een adapter is nodig want er zijn verschillende stopcontacten.

Bellen:

Het landnummer van Brazilië is 55. Vanuit Brazilië bellen: sinds de privatisering moet je eerst kiezen via welke aanbieder je belt. Voor internationaal 00080, dan aanbieder, dan de rest. Vraag voor mobiele telefonie je provider voor de juiste informatie. KPN,Orange en T-mobile hebben ontvangst. Om met een Nederlandse mobiel te kunnen bellen heb je wel een mobiel nodig met trial band.

Internet:

Overal tref je internetcafés, prijs ca. €2,50 per uur. Via Internet bellen is goedkoop!

Drinkwater in Brazilie

Water uit de kraan kun je in Brazilië niet drinken, flessen water ‘com gãs’ of ‘sem (zonder) gãs, zijn overal te krijgen (let op dat ze nog dicht zijn). Veel drinken is het devies.

Taal

Opmerkelijk is dat in Brazilië, met een oppervlakte zo groot als Europa, slechts één taal gesproken wordt; Braziliaans Portugees (Portugees met een accent). De kennis van andere talen is miniem. Weinig Brazilianen spreken Engels, Duits of Spaans. Zelfs in betere hotels en in banken kan het gebeuren dat niemand Engels spreekt. Een taalgidsje komt je zeker van pas op vakantie in Brazilië.

Nuttige tips vakanties Brazilië:

Meenemen op vakantie naar Brazilie

Tot de standaard uitrusting van de Brazilië- reiziger horen:

  • Afsluitbare bagage die tegen een stootje kan. Houd er met in pakken rekening mee dat je maximaal 20 kilo per persoon in mag checken.
  • Lichte, katoenen kleding. Voor de jungle is kleding met lange mouwen/ pijpen noodzakelijk. Brazilianen zijn erg modegevoelig dus in de steden ‘iets minder casual’ zorgt ervoor dat je minder opvalt als reiziger. Slippers komen op relaxdagen, bijv. aan het strand, van pas.
  • DEET antimuggen-middel, zonnebrand met beschermingsfactor afgestemd op je huid, petje o.i.d., aspirines, diareepillen, pleisters.
  • Goed ingelopen open schoenen. Dichte schoenen heb je nodig voor de jungle en de Pantanal.
  • Verrekijker, zaklamp, oordopjes, camera, pinpas, creditcard.
Waardepapieren

Bewaar waardepapieren in een moneybelt die je onder je kleding draagt. Scan voordat je op vakantie gaat naar Brazilië een kopie van paspoort en ticket in en stuur dit naar je eigen e-mail adres. Mocht je je reispapieren kwijtraken, dan heb je altijd in je mailbox nog de kopietjes staan!

Fooien

Bij de meeste hotels en restaurants wordt al 10% service charge in rekening gebracht. Verder kan men naar eigen goeddunken fooien geven. 1 Real is hierbij het minimum.

Afdingen

Natuurlijk moet je bij kraampjes en op markten proberen wat van de prijs te halen. Bedenk wel dat de producten die je koopt soms de broodwinning is van een familie. Als men bereid is te onderhandelen, betekent dat meestal dat het inkomen hard nodig is. Het is dus niet sportief om te kijken hoe ver je kunt gaan. Een goede vuistregel:, Bepaal voor je afdingt welke prijs je voor iets wilt betalen. Als je dan tot overeenkomst komt, zijn alle partijen blij.

background-pattern