Naar boven

Hoe reis je in Brazilië?

Algemene informatie

Route-advies voor je Brazilië-reis

Brazilië is 67 keer zo groot als Nederland. Hierdoor zijn er talloze mogelijkheden bij het samenstellen van een rondreis. Naast koloniale steden, witte zandstranden en de watervallen van Iguaçu vind je hier ook de dichtbegroeide Amazone en uitgestrekte moeraslanden. Dit alles maakt Brazilië een bijzondere maar ook prijzige bestemming en voor velen een ‘once in a life time’ ervaring. Om je zo goed mogelijk te helpen met het samenstellen van je Brazilië reis hebben we de bouwstenen opgedeeld in verschillende ervaringen (Brazilië reizen).

In deze vier ervaringen vind je de bouwstenen van Riksja Brazilië. Hiermee kun je je eigen Brazilië vakantie samenstellen. Bouwstenen zijn korte reisprogramma’s van 2 tot 7 dagen die je opstapelt tot een volledige Brazilië vakantie. Je kunt ook kiezen voor een van de Brazilië rondreizen, waarbij wij zelf aan de hand van bouwstenen verschillende afwisselende routes hebben gevormd. De rondreizen zijn kant en klaar te boeken, maar je mag ze gerust aanpassen, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’.

Wat is de meest logische route?

Je Brazilië vakantie begint meestal met een Easy Going Rio startpakket. Wanneer je meer dan twee weken de tijd hebt en je het leuk vind om de ongebaande paden te volgen, dan kies je één van de ‘off the beaten track’ bouwstenen. Ga bijvoorbeeld door het binnenland naar het koloniale Paraty voordat je doorvliegt naar je volgende bestemming.

Vervolgens stap je op een binnenlandse vlucht naar één van de natuurgebieden in het binnenland. Wat dacht je van een bezoek aan de watervallen van Iguacu? Ook kun je overnachten in een jungle lodge in de Amazone of op een ranch midden in de moeraslanden van de Pantanal. De echte natuurliefhebben kan er ook meerdere combineren. Je vindt de verschillende mogelijkheden in de categorie ‘Amazone regenwoud, moerassen en watervallen

Vanuit het binnenland vlieg je door naar het noordoosten van Brazilië. Hier vind je verschillende swingende steden en witte zandstranden. Kies een combinatie van een interessante stad met een aantrekkelijk strandverblijf. Overnacht bijvoorbeeld in een koloniale pousada in Salvador en sluit je reis ontspannen af in een hangmatpousada in het rustige Itacimirim. Kijk hiervoor bij ‘Ritmische wereldsteden’ en ‘Vissersdorp en palmstrand

Tijd en budget

Brazilië is een geliefd vakantieland. Tegelijkertijd heeft het zich de laatste jaren ontwikkeld tot één van de snelst groeiende economieën ter wereld. Met een oppervlakte zo groot als Europa zijn de afstanden die je reist groot. Al deze factoren maken een reis door Brazilië niet goedkoop, maar wel een ‘once-in-a-life-time’ beleving.

Wil je bijvoorbeeld een tweeweekse reis langs de highlights van het land maken waarbij je grote steden Rio en Salvador combineert met de watervallen, de Amazone en een strandafsluiting, houd dan rekening met een budget van tussen de €3200,- en €3500,- per persoon inclusief alle bijbehorende binnenlandse en intercontinentale vluchten.

Wanneer je iets langer de tijd hebt en naast de highlights ook een ‘off the beaten track’ bouwsteen kiest, kom je op een drieweekse reis uit. De bijbehorende reissom komt dan tussen de €4000,- en €4300,- per persoon uit.

Wil je maar 1 binnenlandse vlucht maken en toch een afwisselende reis hebben, dan kun je ook alleen het Zuiden van Brazilië bezoeken. Voor een tweeweekse reis kun je op een budget van tussen de €2700,- en €3000,- per persoon rekenen.

Je overnachtingen in Brazilië

Met Riksja Brazilië verblijf je in sfeervolle hotels die we zelf geselecteerd hebben omdat ze goed in de omgeving passen waar je verblijft. Denk hierbij aan een hotel in de Copacabanawijk met uitzicht op het Christusbeeld in Rio, een kleine houten jungle lodge met rieten dak midden in de Amazone, een actieve boerderij in de Pantanal en een knusse hangmatpousada aan het strand. We vinden het erg belangrijk dat deze middenklasse accommodaties kleinschalig en persoonlijk zijn.

Kijk voor meer informatie ook op de pagina overnachten.

De begeleiding tijdens je Brazilië reis

In Brazilië werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat. Sommige contactpersonen spreken Nederlands, maar allen spreken zij goed Engels. Wel zo prettig in een land waar niet veel anders dan Portugees wordt gesproken.

Bij aankomst op de luchthaven word je door een vertegenwoordiger/ster van onze agent opgewacht. Deze overhandigt je alle lokaal benodigde informatie en vouchers voor de geboekte services. Je krijgt van ons reisbescheiden met daarop het contactadres en telefoonnummer van onze lokale Nederlandstalige partner. Je krijgt een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Hoe is jouw kennis van het Portugees?

Het zal je opvallen dat in Brazilië erg weinig Engels wordt gesproken. Spaans lijkt erg op het Portugees. Spreek je dit een beetje dan is dat handig, maar een taalgidsje Portugees in je achterzak komt eigenlijk altijd wel van pas. Op de plaatsen waar wij het leuk vonden om een excursie in te plannen, hebben we dit in de bouwstenen opgenomen. Op deze manier hoef je tijdens je reis niets meer te boeken om het land op een bijzondere manier te leren kennen.

Daarnaast vonden we het op sommige plekken fijn om begeleid te worden door een goede Engelssprekende gids, bijvoorbeeld om dieren aan te wijzen die je zelf nooit zou hebben gespot of je wegwijs te maken in een nieuwe stad waar deze lokale bewoner de bijzondere plekjes kent.

Online, maar wel persoonlijk…

We werken met hoger opgeleide mensen met veel Brazilië kennis. Een van deze reisspecialisten werkt jouw ideeën zorgvuldig uit. We vinden het heel leuk als we erin slagen jouw ideale reis samen te stellen.

Deze website is een van de landenwebsites van Riksja Travel, een organisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er weinig flexibel aanbod is voor de avontuurlijke reiziger. We werken met lokale partners die, net als wij, verantwoord toerisme belangrijk vinden. Tijdens je reis kun je met vragen of voor assistentie bij hen terecht. Verder is er een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, een veilig gevoel op reis.

Natuurlijk is een reisvoorstel aanvragen vrijblijvend; je zit nergens aan vast.

background-pattern