Naar boven

Overnachten in Brazilië

Vervoer & Verblijf

Waar slaap je in Brazilië?

Op je reis met Riksja Brazilië slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plek waar je op dat moment bent. Wij hebben voor onze bouwstenen gezocht naar een afwisseling met kleinschalige accommodaties en centraal gelegen hotels. Zo slaap je bijvoorbeeld in Rio de Janeiro in een centraal gelegen hotel op loopafstand van de levendige en de bruisende boulevard Copacabana. In moerasgebied de Pantanal logeer je bij een ranch waar cowboys nog steeds bezig zijn met hun kuddes en bij de zwoele stranden regelen wij een karakteristieke pousada met hangmatten. Met een cocktail kun je alle indrukken laten bezinken. Juist die afwisseling van accommodaties geeft een bijzonder tintje aan je vakantie: overnachtingen zijn zo niet alleen een plek om de nacht door te brengen maar maken je Brazilië reis écht af.

De accommodaties van Riksja Brazilië hebben we allemaal zelf bezocht, geselecteerd en hierbij hebben wij vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid van het personeel, hygiëne en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hieronder vind je een impressie van de categorieën accommodaties die wij in onze Brazilië reizen hebben opgenomen. Voor meer informatie kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

Pousada's: typisch Brazilië

Bij de brullende waterval Iguaçu hebben wij een kleinschalige pousada gevonden. Een leuke plek om te verblijven, omdat de stad zelf – vinden wij – een onpersoonlijke sfeer heeft. In Salvador regelen wij een kamer in een sfeervolle pousada aan de rand van het historische centrum. Binnen een paar minuten sta je midden op het plein waar je de ritme van de stad kunt voelen. En om je avond zwoel af te sluiten boeken wij aan het strand een pousada met je eigen hangmat. Pousada’s zijn kleinschalige accommodaties veelal gerund door een Braziliaans gezin.

Cowboy ranch, Amazone lodge en clipper

Als je al op een bijzondere plek verblijft, dan kan je verblijf het nog specialer maken. Per boot reis je in circa 2 uur naar je Amazone lodge met veel junglegevoel. Hier heb je geen boilers of airco, maar ’s avonds heb je wel veel sfeer met olielampen. Je cabin is gebouwd van palmbladeren, riet en hout. Slaap je liever op de rivieren van de Amazone dan kunnen wij ook een verblijf regelen op een clipper (schip). Bij de ruige landschappen van de Pantanal verblijf je een aantal nachten op een ranch waar cowboys nog steeds aan het werk zijn met hun kuddes. Help jij ze mee?

En soms iets heel bijzonders..

Heb je iets meer te besteden of wil je een nachtje (of meer) bijzonder slapen dan kun je vaak bij een bouwsteen kiezen voor een ‘special stay’. Je accommodatie is dan luxer of is vanwege haar ligging speciaal. Zo kun je in de Amazone diep in de jungle verblijven, op ongeveer 80 kilometer verwijderd van de bewoonde wereld. Verwacht hier geen luxe, maar wel een “once of your lifetime” beleving. In het hart van Salvador hebben wij een koloniale pousada gevonden met een paar kamers die elk apart zijn ingericht. En bij de Iguaçu watervallen kun je wel heel dichtbij het gebrul slapen…

background-pattern