Naar boven

Iguazu Falls, Brazil

Even slikken bij de Duivelskeel

bouwsteen

 • Reisschema:
  Foz do Iguazu
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Argentijnse kant met gids, Brazliaanse kant zelfstandig
 • Reissom:
  € 330,- p.p. bij 2 personen
✓ Grootste en meest spectaculaire waterval van heel Zuid-Amerika

✓ Je ziet de Foz do Iguazu watervallen van beide kanten

✓ Verblijf in een eenvoudige pousada of kies voor een up-grade

✓ Jetboat safari is optioneel bij te boeken

natuurreizen Iguazu watervallen Brazilië
Decorative torn edge

Dag 1 – Foz do Iguazu, Braziliaanse kant

Tijdens de vlucht vanuit Rio of Sao Paulo kun je bij de landing wellicht al een glimp van de watervallen opvangen in de dichte jungle. Na aankomst op de kleine luchthaven van Foz do Iguazu sta je al snel in de aankomsthal. Hier wordt je opgewacht en naar je hotel gebracht. Foz zelf is een grote onaantrekkelijke stad met hoge gebouwen en weinig te zien of te beleven. In een rustige groene woonwijk buiten het centrum vonden wij een eenvoudige, maar knusse pousada met een klein zwembad.

Afhankelijk van de aankomst van je vlucht kan je ’s middags of de volgende ochtend de Braziliaanse kant van de watervallen bewonderen. Onderweg zie je de omgeving steeds tropischer worden, met vaak honderden vlinders. Aangekomen bij hotel Belmond das Cataratas zie je het eerste deel van de watervallen liggen en vanaf hier starten verschillende wandelingen langs de Iguazu rivier waarin de watervallen omlaag denderen.

Decorative torn edge

De Brazilianen zeggen: “Argentinië heeft de watervallen, maar wij hebben het uitzicht” en zo is het. Circa 80% van de watervallen ligt aan de Argentijnse kant van de Iguazu rivier, maar vanaf het pad aan de Braziliaanse kant zie je ze het best. Langs het pad liggen verschillende platformen waar je boven de rivier bent, dichtbij de watervallen. Als de wind in de ‘goede’ richting staat kun je behoorlijk nat gesproeid worden, maar je beloning is dan wel een regenboog die de zon veroorzaakt in het stuifwater.

Moe maar voldaan keer je terug naar je pousada voor een verfrissende plons in het zwembad. ’s Avonds namen wij voor enkele reales een taxi naar een churrasceria (typisch Braziliaans vlees restaurant) La Cabaña. Je kunt zoveel eten als je wilt, dus doe je riem alvast wat losser. De obers bleven maar langs komen met steeds weer een ander stuk vers vlees van het spit.

Decorative torn edge

Dag 2 – Las cataratas do Iguazu, Argentijnse kant

Na het ontbijt word je opgepikt bij je pousada en in een half uur rijd je naar de Braziliaans/Argentijnse grens, waar je gids zorgt voor de formaliteiten. Na de prachtige beelden van de watervallen van gisteren vroegen wij ons of de Argentijnse kant zou tegenvallen. Maar het is niet te vergelijken. Wandelend door een enorm park met verschillende lange wandelpaden zo dichtbij het donderende water beleef je de watervallen weer heel anders.

Vanaf het Visitor Centre aan de Argentijnse kant vertrek je per treintje naar het beginpunt van een wandelpad langs de bovenkant van de watervallen. De route duurt ongeveer een uur. Onderweg heb je kans om bruine capucijneraapjes en coati’s (neusbeertjes) te zien. Omdat je langs de bovenkant loopt, zie je bovendien veel tropische vogels die langs de watervallen en boven de rivier vliegen. Met een beetje geluk spot je een toekan.

Decorative torn edge

Vervolgens neem je weer een treintje naar La Garganta del Diablo, de Duivelskeel. Hier zie je van dichtbij hoe de rustig stromende Iguazu rivier verandert in een oorverdovende waterval, gemiddeld 1.750 kubieke meter water valt hier per seconde naar beneden. Vanaf een platform kijk je recht het ‘hart’ van de waterval in, een heel andere ervaring dan de watervallen vanaf een afstandje bekijken, zoals aan de Braziliaanse kant.

Weer terug in Brazilië heb je de middag ter vrije besteding. In de zomer drijft de tropische temperatuur je misschien vanzelf naar het zwembad (niks mis mee..), maar heb je nog energie, dan zijn er best wat leuke opties rondom Iguazu.

Decorative torn edge

Tips:

Parque des Aves is een vogelpark vlak voor de ingang naar de watervallen. Dit vinden wij de leukste excursie. Je loopt door enorme volières waar o.a. arapapegaaien en toekans rondvliegen. Je ziet ze van heel dichtbij. Het park is goed georganiseerd, je ziet er ook bedreigde Amazonevogels.

Wij vonden het ook leuk om een helicoptervlucht te maken boven de watervallen. Vanuit de lucht zie je de Duivelskeel en de 275 watervallen samen. Je vliegt over immense watervlaktes omringd door groene jungle en ziet nu waar al dat water vandaan komt. Het is een vluchtje van niks (10 minuten), maar indrukwekkend vonden wij het wel.

Decorative torn edge

Dag 3 – Foz do Iguazu vertrek

Afhankelijk van je vluchttijd heb je de ochtend nog vrij. Je vertrekt op eigen gelegenheid naar de luchthaven.

Wil je Brazilië combineren met Argentinië? Een goed punt om je reis in Argentinië te vervolgen is na de watervallen. Kijk tussen onze Argentinië bouwstenen voor invulling van je reis.

Decorative torn edge

Verlenging extra dag en per boot naar het brullende water

Natuurlijk kun je tijdens een verblijf van 2 nachten een goede indruk krijgen van de watervallen, maar blijf je een nachtje langer dan heeft dat twee voordelen:

Ten eerste kun je meer zien van de tropische omgeving van Iguazu. In het regenwoud komen exotische diersoorten voor als capucijneraapjes, coati’s en toekans. Er leven ook bijzonder grote vlinders en er groeien zeldzame bloemen en hoe verder van de watervallen je gaat, hoe minder reizigers je tegenkomt.

Maar door deze extra dag heb je ook de gelegenheid om een jetboot safari te maken. Toeristisch, maar toch heel spectucalair om de waterval van onder te zien. Nadat je je zwemvest aangetrokken hebt ‘zweef’ je over de rivier naar de watervallen. Vanaf het water zijn de watervallen overweldigend en de jetboat-bestuurder vaart tot heel dicht langs het denderende water. Een plastic zak voor je camera krijg je mee en de bestuurder laat op de juiste plekken de boot even stil liggen, zodat je (ruim) de tijd hebt om foto’s te maken.   Interesse in deze verlenging? Geef het aan op het aanvraagformulier.

Reissom: € 420,- p.p. o.b.v. 2 personen, inclusief:
3 overnachtingen in pousada Iguazu in 2-persoons kamer met ontbijt, excursies zoals omschreven plus jetboot safari, transfer van de luchthaven naar het hotel.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Even slikken bij de Duivelskeel

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Comfortabel hotel bij de watervallen

 • Reissom:
  € 580,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in 2-persoons kamer met ontbijt, transfer bij aankomst en excursie.

Als je dichter bij de watervallen wil verblijven, kunnen wij zeer comfortabele accommodatie regelen, gelegen in tropische tuinen, op slechts 400 meter van de ingang van het Iguacu Nationaal Park. Als je de watervallen niet aan het verkennen bent, kan je ontspannen bij het zwembad of in de spa van het hotel, een partijtje tennis spelen of een van de wandelpaden rond het terrein volgen. Geef aan of je hier wilt overnachten in plaats van in de stad.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Brazilie Amazone rivier
bouwsteen

Amazone stroomopwaarts

 • Manaus - Amazone rivier
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 1.290,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
natuurreizen brazilie paarden
bouwsteen

Pantanal: ranches en riviersnorkelen

 • Campo Grande – Bonito – Pantanal Zuid
 • 7 dagen / 6 nachten
 • € 730,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern