Naar boven

Bahia schildpadstrand

bouwsteen

 • Reisschema:
  Salvador de Bahia - Itacimirim
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  shake je eigen caipirinha
 • Reissom:
  € 420,- p.p. bij 2 personen
✔ Itacimirim ligt op een uurtje van Salvador en 5 minuten van Praia do Forte

✔ Een vissersdorpje met rustig en breed strand

✔ Shake je eigen caipirinha en bezoek het schildpaddenprojectbrazilie rondreis strand meisje
Decorative torn edge

Dag 1 – Salvador de Bahia, Itacimirim

Op de luchthaven van Salvador de Bahia word je opgewacht voor de transfer van ca. een uur naar Itacimirim. Wanneer je in het koloniale centrum van Salvador verblijft dan pikt de chauffeur je hier op voor je transfer naar Itacimirim.

We kiezen er voor om in Itacimirim te verblijven omdat het strand hier een stuk rustiger en breder is. In tegenstelling tot de hotels in Praia do Forte is de pousada waar je verblijft in Itacimirim ruim opgezet en ligt het direct aan zee.

Je verblijft in onze comfortabele pousada met zwembad en palmentuin, van de Nederlandse eigenaar Ger. Hij runt zijn plekje met passie, wat je terugziet in het goede onderhoud van de accommodatie. De bungalows liggen om het zwembad heen en door de palmentuin loop je zo het strand op. Je bungalow heeft standaard een fan, airco en een terrasje met hangmat. Er is ook een restaurantje waar wij maaltijden gegeten hebben waar wij onze vingers aflikten. Kortom een prima begin of einde van je Brazilië vakantie.

Decorative torn edge

Dag 2-3 Salvador de Bahia, vrij verblijf

Deze dagen ben je vrij en kun je relaxen in een hangmat, op je balkon, de veranda of bij het zwembad met een boek uit de bibliotheek met Nederlandse boeken. Wil je wat actievers doen: huur dan een fiets om de omgeving te verkennen, of bezoek de Mata Atlante (oerjungle). Vraag Ger naar de mogelijkheden. Zoek je wat meer drukte, dan is het voormalige vissersdorp Praia do Forte een goede keus voor een dagtrip. Vanuit Itacimirim ben je er met de taxi in 5 minuten. Je kunt ook een stukje lopen naar de weg en een minibusje aanhouden voor een paar euro per persoon.

Tijdens je verblijf in Itacimirim leer je je eigen caipirinha maken, ‘caipi’ genoemd door de kenners. De barman van je hotel legt je uit met welke verhoudingen je de beste caipirinha maakt. Naast de bekende cocktail met limoen, leer je ook over andere fruitcombinaties zoals passievrucht of ananas en stel je je favoriete smakencombinatie samen. Natuurlijk moet dit geproefd worden. Het recept krijg je mee, zodat je er thuis nog van kunt nagenieten.

Decorative torn edge

Voor meer reuring kun je naar het nabijgelegen Praia do Forte. Langs de boulevard staan vrolijk gekleurde karretjes die kokosnoten en andere verse fruitsappen aanbieden. ’s Avonds zijn de winkels tot negen uur open en kun je kiezen uit nationaal en internationaal georiënteerde restaurants. Na het eten is er vaak een live bandje wat optreedt in een van de barretjes.

Ooit een klein vissersdorpje, inmiddels uitgegroeid tot een levendige badplaats vol winkeltjes, restaurants en barretjes. Behoorlijk toeristisch vonden wij maar, door de laagbouw, wel gezellig. Wat leuk is aan Praia do Forte, is dat de inwoners echte Bahianen zijn. ’s Avonds zitten de bewoners tot laat op straat en er wordt tot laat muziek gedraaid.

Direct aan zee staat een klein kerkje en daarachter ligt het TAMAR schildpaddenproject. Zeeschildpadden leggen hun eieren op het strand van Praia do Forte en van januari tot april komen de eieren uit. Februari is de beste maand.

Decorative torn edge

Dag 4 – Salvador de Bahia, vertrek

’s Ochtends kun je nog een vroege duik maken in de zee, voordat je verder reist. Maar wil je je verblijf verlengen geef dat dan gerust bij ons aan.

Vlieg je met KLM? Dan is een strandafsluiter op het tropische eiland Ilha Grande een voordeliger alternatief. Dit ligt logisch op de route tussen Rio de Janeiro en Sao Paulo. Dit scheelt je een binnenlandse vlucht naar Salvador. Kijk voor meer informatie bij de bouwsteen Baai baai eiland, hallo Paraty.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Bahia schildpadstrand

Deze bouwsteen is goed te combineren met

brazilie tinhare morro
bouwsteen

Tinharé palmeneiland

 • Salvador - Ilha de Tinhare
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
brazilie salvador muziek
bouwsteen

Opzwepend Salvador

 • Salvador
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern