Naar boven

Visum Brazilië

Voorbereid op reis

Heb je voor Brazilië een visum nodig?

Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig wanneer je in het bezit bent van een geldig paspoort en niet langer dan drie maanden in het land blijft. Bij binnenkomst in het land krijg je in het algemeen een toeristenstempel voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Blijf je langer, dan kun je dat bij binnenkomst zeggen en krijg je een stempel tot maximaal 90 dagen. Als je op vakantie gaat naar Brazilië moet je in het bezit zijn van een paspoort dat bij aankomst in Brazilië nog minimaal 6 maanden geldig is. Wanneer je vakanties in andere landen in Latijns Amerika hebt gevierd en daarna doorreist naar Brazilië, moet je bovendien een vaccinatiebewijs tegen gele koorts bij je dragen. Zie hiervoor ook: gezondheid.
Heb je geen Nederlands paspoort, maar een paspoort uitgegeven door een ander land, informeer dan bij de ambassade/het consulaat van dat land wat de regelingen zijn tussen dat land en Brazilië.

Kinderen hebben eigen paspoort nodig:

Vanaf 26 juni 2012 moeten ook kinderen een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig.

Vliegen via of naar Amerika:

Als je reist naar of via de USA, dan dien je voor vertrek een zogenaamde “visa waiver” in te vullen op deze website. Het invullen duurt ca. een kwartiertje en wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Het is erg belangrijk want zonder een goedgekeurde visa waiver kun je geweigerd worden op je vlucht(en). Je krijgt via deze site ook een melding als het allemaal akkoord is.

background-pattern