Naar boven

Opzwepend Salvador

bouwsteen

 • Reisschema:
  Salvador
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  vrije tijd in Salvador de Bahia
 • Reissom:
  € 160,- p.p. bij 2 personen
✔ Salvador Brazilië, de kleurrijkste stad van het land

✔ Voor de liefhebbers is een capoeira workshop bij te boeken

✔ Optionele zeilcruise door de baai van Todos os Santos
brazilie salvador muziek
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Salvador

Na aankomst op de luchthaven word je opgewacht en gebracht naar je pousada aan de rand van Salvador’s wijk Pelourinho. Achter de kleurrijke gevel van je pousada liggen enkele  kamers die naast een moderne douche en comfortabel bed voorzien zijn van een minibar, telefoon en safe. Sommige kamers beschikken over een balkon, terras of veranda.

Afhankelijk van je aankomsttijd heb je nog een volle middag om – op het ritme van Salvador – de stad te ontdekken. Binnen 5 minuten lopen sta je midden in de gezelligheid van het historische centrum. Wat misschien nog het meeste opvalt is het levensritme van de Bahianen. Wanneer je in de stad aankomt ‘val’ je meteen in de relaxte sfeer. Inwoners van de stad maken een praatje met elkaar terwijl ze op de stoep zitten voor hun winkel en van de zon genieten. Eigenlijk een raar gezicht als je bedenkt dat dit een stad is met 3 miljoen inwoners!

De receptie van je pousada is behulpzaam: ze geven je graag tips over waar je moet zijn en zijn oplettend. Toen wij ’s avonds het centrum in gingen, werd aangeraden waardevolle spullen in het hotel te laten. Vlakbij je hotel zit restaurant Pysco waar wij heerlijk hebben gegeten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Een dag in de Pelourinho, Salvador

Begin je dag zoals de locals met een sterke Braziliaanse koffie op de Praça da Sé, het historische plein midden in het oude centrum van Salvador de Bahia. Het goud blinkt je tegemoet in de kerk van São Francisco. Dan loop je over kinderkopjes langs pastel huizen en kunstenaarsateliers naar het plein Largo do Pelourinho, waar slaven vroeger werden gekeurd en verhandeld.

De Portugezen haalden in de 17e eeuw Afrikaanse slaven naar dit gebied om op de plantages te werken. De mengeling van hun Afrikaanse cultuur met indiaanse, Portugese en Afrikaanse invloeden heeft de stad een unieke identiteit gegeven. Inmiddels is Salvador uitgegroeid tot een miljoenenstad waar hypermoderne flatgebouwen in de buitenwijken afgewisseld worden met arme favella’s die het centrum binnenkronkelen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Salvador

Salvador’s cocktail van ritmische drumsessies met capoeira dansers, bontgekleurde klinkerstraten en een mix aan culturen maakt Salvador de Bahia voor ons de kleurrijkste stad van Brazilië. Na een uitgebreid ontbijt bij je pousada heb je nog tijd om Salvador in te duiken of verlaat je (helaas) de ritmische stad.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Opzwepend Salvador

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

brazilie reis itaparica
Variant
1

Cruise naar Itaparica eiland

 • Reissom:
  € 105,- p.p.
 • Inbegrepen:
  dagcruise per zeilboot langs kleine eilandjes met een bezoek aan Itaparica

Salvador ligt aan de baai van Todos os Santos. Wil je naast Pelourinho ook de omgeving van Salvador verkennen, dan kunnen wij ook een cruise per zeilboot door de baai van Todos os Santos voor je regelen. Je vaart dan langs kleine eilandjes naar Itaparica. Het water schittert, er waait een briesje en de kapitein zet gezellige Braziliaanse muziek op. Op Itaparica maak je een wandeling door het gelijknamige dorpje op dit eiland en ga je lunchen in een van de restaurantjes aan het strand. Daarna bezoek je Sao Lourenco, een van de oudste kerkjes van Brazilië. In onze wintermaanden staan in Itaparica vurige rode bloemen in bloei die overal zichtbaar zijn. Je bezoek eindigt bij waterbronnen waarvan gezegd wordt dat ze verjongende krachten hebben. Die komen wel van pas als je ’s avonds nog in het swingende Salvador de Bahia uit wilt gaan…

Aanvang: dagelijks vanuit je hotel. Duur: ong. van 08:00 uur tot 17:00 uur.

Decorative torn edge
brazilie capoeira
Variant
2

Salvador is capoeira

 • Reissom:
  € 49,- p.p.
 • Inbegrepen:
  capoeira workshop

In Salvador de Bahia vind je nog steeds duidelijk sporen terug van de Afrikaanse cultuur die de slaven meebrachten. Tijdens je reis kom je onherroepelijk in aanraking met (bij-)geloof, de pittig gekruide keuken van Bahia, veel ritmische muziek die overal te horen is, opvallende kleding en misschien ook wel met één van de talrijke festivals. Want ondanks het zware leven van veel Bahianen wordt er – misschien wel daardoor – veel gefeest.

Ook overduidelijk aanwezig in Salvador is ‘capoeira’, een mix van dans en vechtsport uit de tijd van de slaven. Op de pleinen en stranden van Salvador wordt capoeira vaak in het openbaar beoefend. Als je wilt, regelen we een workshop voor je waarin je zelf in een uur ook de beginselen van capoeira onder de knie krijgt. Schud die spieren maar los en geef je over aan de ritmes van de trommels. Of je nu zelf gevoel voor ritme hebt of niet, iedereen wordt aangestoken door het enthousiasme getrommel.

Decorative torn edge
brazilie salvador comfort kamer
brazilie salvador comfort
brazilie salvador comfort badkamer
Variant
3

Verblijf in een sfeervolle koloniale pousada

 • Reissom:
  € 210,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een 2-persoonskamer met ontbijt op de kamer, transfer bij aankomst.

Wil je liever middenin de wijk Pelourinho overnachten, kies dan voor onze special stay accommodatie. Je kiest niet zozeer voor extra comfort, maar juist voor extra sfeer. Onze special stay accommodatie is een pousada met slechts enkele kamers, allemaal gedecoreerd in een ander thema uit de koloniale tijd. De kamers hebben hoge plafonds en sfeervolle meubelen en decoraties die passen bij de koloniale stijl. Het hartelijke ontvangst en de kleinschaligheid van de pousada zorgden ervoor dat wij ons hier al snel thuisvoelden.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

brazilie rondreis strand meisje
bouwsteen

Bahia schildpadstrand

 • Salvador de Bahia - Itacimirim
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 420,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
brazilie tinhare morro
bouwsteen

Tinharé palmeneiland

 • Salvador - Ilha de Tinhare
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
reizen brazilie chapada diamantina
bouwsteen

Op pad in de diamantcanyon

 • Salvador
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 695,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern