Naar boven

Overstag naar koloniaal Paraty

bouwsteen

 • Reisschema:
  Rio - Paraty - Foz do Iguacu - Sao Paulo
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  zeiltocht
 • Reissom:
  € 440,- p.p. bij 2 personen
✓ Verken het charmante historische centrum van Paraty

✓ Zeiltocht naar verlaten strandjes en snorkelplekken voor de kust

✓ Kom tot rust in de kleinschalige pousada met zwembad

Decorative torn edge

Dag 1 – Rio de Janeiro – Paraty

Vandaag neem je een taxi naar de luchthaven waar je de auto bij het autoverhuurbedrijf ophaalt. Vanaf dit punt rijd je gemakkelijk het drukke Rio uit en volg je de weg naar het koloniale stadje Paraty. Onderweg verrastte de groene en heuvelachtige kuststrook ons, wat een tegenstelling met een drukke wereldstad. Op die manier gaat de tijd snel voorbij en bereik je in zo’n 4 uur je pousada in Paraty. In de 17e eeuw was Paraty een welvarende doorvoerhaven van goud en andere mijnopbrengsten. Na het vertrek van de Portugezen in de 18e eeuw, liep het dorp leeg.

Lange tijd woonden er nauwelijks mensen en het oude centrum werd nooit gerenoveerd. Nu is het centrum werelderfgoed met koloniale kerken, pleinen en hobbelige straten. Je verblijft in een kleurige pousada in de stijl van het Portugese kolonialisme uit de 17e eeuw en hebt de rest van de dag vrij om het historische centrum te bekijken. Een duik nemen in het zwembad is natuurlijk ook erg aantrekkelijk.

Decorative torn edge

Dag 2 – Paraty, strandhoppen per boot

’s Morgens na het ontbijt word je vanaf het hotel naar de haven gebracht voor een zeiltocht door de Baai van Paraty. De boot is van alle gemakken voorzien (bar, toilet, snorkelspullen) en doet gedurende de dag vier stranden aan. Hier ga je van boord en kun je snorkelen in het kristalheldere, warme water of over het strand wandelen. De vage omtrekken van de heuvels op de achtergrond geven een magische sfeer aan het geheel. Rond 15:00 uur kom je weer terug in de haven van Paraty. De invulling van de rest van de middag is aan jezelf. Wij sloten de dag af in het restaurant ‘Casa do Fogo’ in het historische centrum waar je typisch Braziliaans en verse vis kunt eten. ’s Avonds is er regelmatig live muziek.

Decorative torn edge

Dag 3 – Paraty, vrij verblijf

Wanneer je vandaag vroeg opstaat en rond half 8 op pad gaat, is het nog rustig en kun je de fotogenieke straatjes goed vastleggen. Paraty is namelijk erg in trek bij toeristen. Door de vele kunstenaars, schrijvers en koks die er in de loop van de jaren zijn neergestreken, vind je er veel kunstgaleries, bars en restaurants. Wij huurden ’s middags mountainbikes en gingen op zoek naar de watervallen van Tobogan, alvast een voorproefje op Iguacu. Een verfrissende duik is erg welkom na de pittige fietstocht. Ook kun je vandaag een deel van de oorspronkelijke Camino D’ouro lopen. Over deze ‘Goudroute’ liepen slaven in de 18e eeuw van de goudmijnen bij Ouro Preto naar Paraty aan de kust. Je loopt zes uur en onderweg passeer je watervallen en dorpjes waar je kunt uitrusten en rondkijken.

Decorative torn edge

Dag 4 – Paraty – Rio, vertrek

Vanmorgen begin je aan de terugreis. Met de huurauto rijd je in ongeveer vier uur naar Rio. Je levert je huurauto in op de luchthaven in en checkt in voor je vlucht naar huis of neemt een taxi naar je hotel in Rio de Janeiro. Reis je liever met transfers in plaats van met een eigen huurauto? Dat kan, vraag ons naar de mogelijkheden.

In plaats van terug naar Rio te reizen kan je ook in zo’n zes uur doorreizen naar São Paulo. Dit kan met je eigen huurauto of je kunt de auto inleveren en met de bus verder reizen. Hoewel je door een grote stad rijdt is het toch nauwelijks voor te stellen dat dit één van de grootste steden ter wereld is, sommigen schrikt dit wat af. Wil je juist wel de metropool São Paulo ontdekken met haar culturele programma, goede restaurants en musea, geef dit dan bij ons aan.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Overstag naar koloniaal Paraty

Deze bouwsteen is goed te combineren met

natuurreizen Iguazu watervallen Brazilië
bouwsteen

Even slikken bij de Duivelskeel

 • Foz do Iguazu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
natuurreizen brazilie paarden
bouwsteen

Pantanal: ranches en riviersnorkelen

 • Campo Grande – Bonito – Pantanal Zuid
 • 7 dagen / 6 nachten
 • € 730,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Amazone Brazilië reizen
bouwsteen

Kano’s en kaaimannen in de Amazone

 • Amazone
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 670,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern