Naar boven

Vervoer in Brazilië

Autohuurvoorwaarden

Autohuurvoorwaarden

Brandstof

Benzine kost ca. US$ 1.50 per liter en is dus niet duur. Alle auto’s van Localiza zijn “flex” auto’s wat inhoudt dat zowel op benzine als op alcohol (ethanol) gereden kan worden. Alcohol is een stuk goedkoper maar de auto verbruikt ook ongeveer een derde meer van deze brandstof en het is veel slechter voor het milieu. Per saldo is het dan meestal iets voordeliger om op benzine te rijden. Let erop dat je op tijd tankt (vooral in meer afgelegen gebieden is het aan te bevelen je tank zo vol mogelijk te houden) en dat bij benzinepompen vaak alleen cash betaald kan worden. Je betaalt een deposit voor een volle tank (per creditcard) en levert de auto ook weer met een volle tank in. Een volle tank alcohol inleveren is dan natuurlijk goedkoper.

Drop off kosten

Dit zijn de achterlatingskosten als je de auto in de ene plaats huurt en in de andere achterlaat. Deze voldoe je altijd al in Nederland en zijn dus al inbegrepen bij de reissom.
Rio – Belo Horizonte of vv. € 202,- (ca. 450 km)

Uiteraard geen drop off kosten voor de selfdrive vanuit/naar Campo Grande.

Contract fee, Frequent Flyers

Voor het opmaken van het huurcontract geldt in Brazilië geen contract fee. Tevoren geboekte speciale tarieven geven geen recht op Frequent Flyer voordelen.

Medebestuurders

Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld. Er zijn extra kosten van US$ 3,- per extra bestuurder per dag, ter plaatse te betalen.

Extra voorzieningen

Een kinderzitje (in Nederland ter reserveren) kost ca. US$ 7,50.- p/dag en is voor kinderen t/m 2 jaar dringend aan te raden. Het dragen van gordels op de achterbank is net als in Nederland verplicht.

Borgsom

De borgsom is ter plaatse per creditcard op naam van de bestuurder te betalen, afhankelijk van auto type, verhoogd met de deposit voor een volle tank en eventuele opties ter plaatse. Voor de categorie A en C betaal je ongeveer U$ 300,- borg en voor de categorieën F, M, H en G betaal je ongeveer U$ 500,- borg. Na het inleveren van de auto kan het enkele dagen duren voordat het geld terug staat op je creditcard.

Rijbewijs

Je moet tenminste 2 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. Dat geldt ook voor eventuele medebestuurders. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wel aan te raden in verband met mogelijke taalproblemen. Je kunt dit gemakkelijk verkrijgen bij de ANWB. Tijdens de selfdrive neem je dan zowel je gewone als het internationale rijbewijs mee.

Leeftijd

De minimumleeftijd van bestuurder en medebestuurders is 21 jaar. Er is geen maximumleeftijd.

Huurperiode

De minimumhuurperiode is 1 dag (24 uur), het is niet toegestaan in omringende landen te rijden. Breng je de auto te laat terug, dan ben je extra uren of dagen huur verschuldigd. Dit tegen het lokale en niet tegen ons tarief. Breng je de auto eerder terug, dan is restitutie niet mogelijk.

Verhuurstations/hulp

De verhuurstations waar we mee werken zijn in Salvador (luchthaven en stad), Recife (luchthaven en stad), Rio (luchthaven en buitenwijk stad), Belo Horizonte (luchthaven) en Campo Grande (luchthaven). Meer info, verdere kantoren, de adressen, telefoonnummers en openingstijden van de kantoren, op aanvraag.

Ophalen / Terugbrengen

Je kunt de auto ophalen op de luchthaven (24 uur per dag) of bij het stadskantoor (tot 20.00 uur) als die geopend zijn. Doe dit wel binnen 1 uur na de tevoren afgesproken tijd, wil je de reservering gehandhaafd zien. Stadsplattegronden en routekaarten zijn gratis beschikbaar maar vaak niet gedetailleerd genoeg. Je kunt ook ter plekke een wegenkaart van Quatro Rodas krijgen. Onverhoopt later terugbrengen van je auto kost je (een deel van) de hele dagprijs tegen lokale tarieven.

Waar rijden, waar niet

De autohuur geldt voor de trajecten die we aanbieden. Check voor vertrek op het verhuurstation de toestand van de wegen op je route. De autoverhuurder is van de laatste wijzigingen op de hoogte.

Auto-categorie

Zoals overal ter wereld zijn reserveringen altijd alleen op basis van categorie en niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Als de gehuurde categorie onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een grotere aangeboden tegen dezelfde prijs. Wil je ter plaatse zelf een grotere auto dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage

De ruimte is altijd beperkt. Vaak wordt, als met meer dan 2 personen wordt gereisd, meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn daarbij altijd beter dan harde koffers. Een wat hogere categorie is vaak beter.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over lokale tarieven, achterlatingskosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen door de autoverhuurder zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Verdere gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst bij het ophalen van de auto.

background-pattern