Naar boven

Colonial drive to Belo Horizonte

bouwsteen

 • Reisschema:
  Rio - Petropolis - Tiradentes - Sao Joao - Congonhas - Ouro Preto - Belo Horizonte
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Activiteit:
  selfdrive naar goudstadjes
 • Reissom:
  € 460,- p.p. bij 2 personen
✓ Selfdrive Brazilië naar barokke goudstadjes

✓ Verken te voet kronkelige straatjes, musea en kerken

✓ Ga optioneel met de huurauto naar het mijndorp Mariana

✓ Deze bouwsteen is ook in omgekeerde volgorde te maken
Self drive Brazilië
Decorative torn edge

Dag 1 – Rio – Petropolis – Tiradentes

Reistijd: ca. 4 uur

Vandaag haal je rond 08:00 uur de auto op bij het verhuurstation in een buitenwijk van Rio. Van hier is het makkelijk de stad uit rijden. Buiten Rio zijn de wegen rustig en goed onderhouden. Bovendien ontvang je van ons een routebeschrijving en infopakket.

Wie wil kan vanochtend nog een stop maken in de voormalige keizerstad Petropolis, voor een lunch in de keizerlijke tuinen. Dan rijd je door naar het schilderachtige platteland van de staat Minas Gerais en Tiradentes, een charmante stadje in de heuvels. Je overnacht vandaag en morgen in een prima pousada in Tiradentes.

Decorative torn edge

Dag 2 – Tiradentes en omgeving

Een ontbijtje op je gemak na het vroege vertrek van gisteren. Daarna alle tijd voor Tiradentes en omgeving. Het stadje zelf is genoemd naar een 18e eeuwse vrijheidsstrijder. Je treft er kerken uit de barokke tijd, galeries, diverse terrasjes en een prettige sfeer.

’s Avonds kun je neerstrijken in een van de restaurants. Probeer er eens de typische gerechten uit de regio: Tutu á Mineira (een gerecht met bonen en maniok meel) of gerechten die bereid zijn met de traditionele Minas kaas.

Decorative torn edge

Dag 3 – Tiradentes – Sao Joao – Congonhas – Ouro Preto

Reistijd: ca. 4 uur

Reis vandaag na het ontbijt naar het zusterstadje Sao João del Rei met drie mooie, barokke kerken. Je kunt er ook een leuke wandeling maken langs de rivier Corrego die door het centrum stroomt en het is een prima lunchstop. In Congonhas do Campo moet je beslist stoppen bij de pelgrimskerk bovenop de heuvel. Dit is de Basilica do Senhor Bom Jesus do Matosinhos. In het naastgelegen klooster tref je de belangrijkste beeldhouw- en schilderwerken uit heel Brazilië: die van Aleijadinho. Stap vervolgens weer de auto in. Je komt langs Prados, bekend om zijn muzikale en leerlooiertraditie. Zoek je nog een leren jas dan zit je hier goed. Aan het eind van de dag bereik je Ouro Preto waar je ’s avonds kunt genieten van de sfeer op straat.

Decorative torn edge

Dag 4 – Ouro Preto, verblijf

Reistijd: ca. 2 uur

We laten je vandaag vrij om een wandeling te maken door de nauwe straatjes van Ouro Preto. Door de goudkoorts van weleer is de stad nu nog steeds één groot openluchtmuseum van rijk versierde barokke kerken (er zijn er meer dan 20) en gebouwen, fonteinen en pleinen. Ouro Preto, wat ‘zwart goud’ betekent wordt sinds 1980 door UNESCO beschermd, waardoor de sfeer en uitstraling uit de 17e blijft bestaan. De straten bestaan uit ongelijke kinderkoppen, goede wandelschoenen zijn handig.

’s Middags stap je weer in de auto naar het mijnstadje Mariana. Je kunt op de weg erheen een stop maken bij de goudmijn Minas de Passagem. Je daalt in een karretje af. Beneden aangekomen (135 m diep) krijg je een rondleiding en zie je hoe het goud werd gewonnen. Eind van de middag weer terug naar Ouro Preto voor de overnachting.

Decorative torn edge

Dag 5 – Ouro Preto – Belo Horizonte

Na je ontbijt check je uit en stap je voor de laatste keer in de auto voor de trip naar de stad Belo Horizonte. Hier lever je de auto in en vlieg je door naar de volgende bestemming. (Dagafstand ca. 100 km, ca. 2 uur rijden).

Vlieg je naar Foz do Iguacu, dan moet je om ca. 10:30 uur op de luchthaven Confins zijn (let op, er zijn 2 luchthavens in Belo Horizonte!). We boeken je in principe op de vlucht die ca. 12:00 uur vertrekt; vlieg je door naar Manaus, dan is vertrek om ca. 16:00 uur. Mocht je de aansluiting hier niet halen, dan plannen we een nachtje hotel in Belo Horizonte extra in.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Colonial drive to Belo Horizonte

Deze bouwsteen is goed te combineren met

brazilie strand
bouwsteen

Easy going in Rio de Janeiro

 • Rio de Janeiro
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Overstag naar koloniaal Paraty

 • Rio - Paraty - Foz do Iguacu - Sao Paulo
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 440,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
natuurreizen Iguazu watervallen Brazilië
bouwsteen

Even slikken bij de Duivelskeel

 • Foz do Iguazu
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Amazone Brazilië reizen
bouwsteen

Kano’s en kaaimannen in de Amazone

 • Amazone
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 670,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern