Menu background
Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Afrika neushoorn

Bestemmingen in Afrika: we helpen je kiezen

blog

Geschreven op
maandag 7 oktober
Geschreven door
Delen op social media

Botswana, Kenia, Jordanië, Madagaskar, Marokko, Namibië, Tanzania, Zuid-Afrika en Mozambique

Je weet dat je naar Afrika wilt, maar welk land precies, dat heb je nog niet beslist. Al die keuzes, wat moet je nou doen?! We helpen je graag op weg, zodat jij straks met volle overtuiging naar je volgende bestemming reist. Dit zijn de mooiste plekken in Afrika.

#1 Botswana

Botswana reizen - Okavango delta

Waar buurland Namibië bestaat uit zand, zand en zand, is Botswana een groene verrassing. Het water van de Okavangodelta voedt de grond en zorgt voor een fantastisch wildleven. Vaar in een uitgeholde boomstam door deze Afrikaanse polder en spot geen eenden en koeien, maar krokodillen en nijlpaarden.

Highlights: Okavangodelta, zoutvlakte van Makgadikgadi, Victoria Falls

Dit is waarom Botswana op je bucketlist hoort

#2 Kenia

Laten we wel wezen: naar Kenia reis je voor de wilde dieren. Je kunt zo een rolletje meespelen in de Lion King. En je hoeft de Big Five niet alleen te bewonderen vanuit je jeep: stap uit en ga met de Masai op pad. De stamleden kennen elk geluid, elke geur, elke ritseling … Zo kun je jezelf voor de leeuwen gooien, zonder ooit echt gevaar te lopen zelf op het menu te staan.


Highlights: Hoofdstad Nairobi, De big Five, Masai Mara,

Dit is waarom Kenia op je bucketlist hoort

#3 Jordanië

Jordanië

Het is nét geen Afrika meer, maar schurkt er wel lekker tegenaan: Jordanië. Waar het vaak roerig kan zijn in het Midden-Oosten, is dit een veilige haven en een perfect reisland. De mensen zijn hier uiterst gastvrij, waardoor je je meteen thuis voelt. En wie Jordanië zegt, zegt Petra. De rotsstad is een van de zeven wereldwonderen en terecht, want wow! Waar je je tijdens een Jordanië-rondreis volop kunt onderdompelen in cultuur, gaat je dat in de Dode Zee niet lukken. Het water is zó zout, dat je niet anders kan kan drijven en dobberen als een badeendje in heel grote badkuip. Dwaal door de souks en eet je eerste falafelbroodje in hoofdstad Amman. Bezoek Romeinse opgravingen, hobbel op een kameel door de Wadi Rumwoestijn en overnacht in een bedoeïenentent. En dan hebben we nog niet eens gerept over de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode zee. In een week of een paar dagen meer, heb je zoveel belevenissen meegemaakt dat je het gevoel hebt veel langer op reis te zijn geweest.


Highlights: Petra, Wadi Rum, dode zee, Aqaba

Hierom wil je naar Jordanië

#3 Madagaskar

Hoort het bij Afrika? Hoort het bij Azië? Madagaskar lijkt er zelf niet helemaal over uit te zijn. Het heeft zich in zee genesteld tussen de twee werelddelen en lijkt daar best tevreden mee te zijn. Maar de wispelturigheid voel je terug in het land: Afrikaanse gezichten die je tijdens je rondreis toelachen op de Allée des Baobabs, terwijl een typisch Aziatische riksja je inhaalt. Die wispelturigheid is tegelijkertijd ideaal: je vindt er tropische stranden, groene jungle, rijstvelden én wild! Weliswaar geen Big Five, maar wel kameleons, vleermuizen, fossa’s, maki’s en dansende sifaka’s.  Hike door tropische jungle, de zinderende savanne, langs bizarre rotsformaties en over rode zandpaden. Op een van de vele palmstranden< kun je bijkomen van al je avonturen. Overnacht in junglelodges, knusse guesthouses en je eigen bungalow aan het strand.


Highlights: Hoofdstad Antananarivo, Isalo national park, Ranomafana national park

4 redenen waarom Madagaskar op je bucketlist hoort

#4 Marokko

Marokko trekking

Sesam, open u! Welkom in de wereld van Aladdin. Het enige dat mist is een vliegend tapijt … Of toch? In Marokko waan je je werkelijk in het sprookje van 1001 nacht. Gelukkig heb je minder dagen nodig om het land te ontdekken. Hoewel alleen Marrakech met de geurige souks en leerlooierijen al een ervaring op zich is, kun je in relatief korte tijd een reis samenstellen met stranden én groene valleien én ruige bergen.  En dat op maar vier uur vliegen! Reis met de trein langs koningssteden of trek het binnenland in voor woestijn, valleien en vriendelijke berberdorpjes. Het ene moment sjok je op je kameel door de woestijn en slaap je onder een heldere sterrenhemel in een bedoeïenentent, het volgende moment nip je van je verse muntthee in de kleurige mozaïeken patio van je riad midden in de stad.


Highlights: hoofstad Rabat, Marrakech, Chefchaouen, Fez, Dades vallei, Essaouira, 

Ontdek meer over Marokko

#5 Namibië

Bijzonder perspectief - Namibie

Zand, zand en nog eens zand … Reken erop dat je de korrels van de Sossusvlei nog weken later in je koffer vindt. Maar dat is niet het enige dat bijblijft: de wilde dieren die je ziet in de vrije natuur en bij de waterdrinkplaatsen en de kliktaal van de bosjesmannen laten een onvergetelijke indruk achter. Je slaapt in knusse safarilodges of in de daktent van je 4×4 midden in de Afrikaanse wildernis.


Highlights: Hoofdstad Windhoek, Sossusvlei, Etosha National Park

Dit is waarom Namibië op je bucketlist hoort

#6 Tanzania

tanzania koffie plukken

Tanzania voor diversiteit. Hier vind je de Kilimanjaro – de hoogste berg van Afrika -, witte stranden op Zanzibar en toch ook een overdaad aan wild in het achtste wereldwonder: de Ngorongorokrater. Of je dus actief in de benen wilt of juist even helemaal niets wilt doen: in Tanzania kan het allemaal.


Highlights: Ngorongorokrater, Kilimanjaro, Zanzibar

Hierom wil je naar Tanzania op reis

#7 Zuid-Afrika en Mozambique

kerst-zuid-afrika

Zuid-Afrika is het land van de Big Five: leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels. Maar het houdt daar niet op; het land heeft nog veel meer grootsheden om te ontdekken. Zo kun je je eigen Big Five-activiteiten samenstellen: ga jij fietsen tussen de wijnvelden, walvissen spotten of de Drakensbergen beklimmen? Of kies voor comfortabel met Big Five-slaapplekken, van bijenkorfhuisje tot safarilodge. Leer over de bewogen geschiedenis en over het land van Nelson Mandela. In Zuid-Afrika kan het allemaal. Nog meer van Afrika ontdekken in één reis? Zuid-Afrika valt perfect te combineren met buurland Mozambique.

Highlights: hoofstad Kaapstad, Tsitsikamma national park, Tafelberg, Panorama route, Townships Soeto, Stellenbosch wijngebied, tuinroute, Robben eiland

10 redenen waarom Zuid-Afrika op je bucketlist hoort

 

Vraag jouw portie inspiratie aan voor Afrika

  • Twijfel je nog? Laat ons weten welke bestemming jouw voorkeur heeft en je krijgt gratis de beste insidertips van onze bestemmingsexpert toegestuurd!

  • BotswanaJordaniëKeniaMadagaskarMarokkoNamibiëTanzaniaZuid-Afrika


jQuery(document).bind(‘gform_post_render’, function(event, formId, currentPage){if(formId == 31) {} } );jQuery(document).bind(‘gform_post_conditional_logic’, function(event, formId, fields, isInit){} ); jQuery(document).ready(function(){jQuery(document).trigger(‘gform_post_render’, [31, 1]) } );