Naar boven

De toppers van Tanzania – privéreis

rondreis

 • Reisschema:
  Moshi - Tarangire - Serengeti - Ngorongoro - Zanzibar
 • Reisduur:
  13 dagen/ 12 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 3.790,- p.p. bij 2 personen privé safari
 • Vanaf € 3.295,- p.p. bij 4 personen privé safari
 • Vanaf € 3.530,- p.p. bij 2 personen in kleine groep
 • Safari:
  inclusief privégids, entreegelden nationale parken, onbeperkt water, alle maaltijden, privévervoer met benzine.
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf €1200,-
Tijdens deze 13-daagse Tanzania-reis bezoek je de beroemde wildparken van Tanzania en sluit je af op het tropische eiland Zanzibar. In vijf dagen bezoek je; Tarangire/Lake Manyara, de Serengeti en de Ngorongoro krater. Je zit op het puntje van je stoel want wild spotten zorgt voor adrenaline en de kans om de big 5 te zien is zeker aanwezig. Inclusief tropische afsluiter op het paradijselijke Zanzibar.Kies je voor een privé safari, dan reis je met je eigen gezelschap en je privé Engelstalige chauffeur/gids. Wil je wat besparen op de kosten, reis dan 'join-in': in een klein international gezelschap van maximaal 6 personen.Je overnacht in sfeervolle lodges en tented camps. Afwisselend overnacht je net buiten de parken en op de belangrijkste plek, in de Serengeti, slaap je in een tented camp. Op Zanzibar verblijf je in de buurt van het plaatsje Nungwi.
Decorative torn edge

Privé safari of in klein internationaal gezelschap (join in)

Met onze privé safari’s kies je voor flexibiliteit en de vrijheid van je eigen vertrekdatum en chauffeur. Wil je een safari betaalbaarder maken, dan kun je dus het beste de kosten met meerdere mensen delen. Je kunt er dus voor kiezen om met vrienden en familie te reizen.

Als je met z’n tweeën bent kun je kiezen voor de join in safari. Je reist dan in een groepje van maximaal 6 personen. Naast het sociale aspect is het ook goed voor je portemonnee. Omdat je met meerdere personen reist, kun je de kosten van het vervoer en de begeleiding van de chauffeur/gids met elkaar delen. We stemmen je reis af op de vaste vertrekdagen van de join in safari.

In overleg met je reisgenoten stopt de Engelssprekende chauffeur/gids waar en wanneer je wilt om een foto te maken. Net als bij onze privé-safari’s overnacht je in sfeervolle kleinschalige lodges en tented camps. Bovendien bezoek je tijdens de join-in safari maar liefst vier Nationale Parken (naast de Serengeti en de Ngorongorokrater ga je naar zowel Tarangire als Lake Manyara). De koffietour en de tweede overnachting in Moshi, zoals beschreven in de privéreis hieronder, evenals je eventuele strandverblijf op Zanzibar, kun je naar wens toevoegen vóór of na je join-in safari.

Wil je binnen 8 weken voor vertrek een join-in Tanzania safari maken? Dan controleren we eerst de beschikbaarheid voor je. Het kan zijn dat er alleen privé safari’s mogelijk zijn.

Decorative torn edge

Dag 1: Amsterdam – Moshi

Reistijd circa 30 minuten

Wanneer je rechtstreeks vliegt naar Kilimanjaro airport kom je in de loop van de avond aan op het kleinschalige vliegveld. Bij aankomst kun je het visum aanvragen en pin je de eerste shillings. Wandel naar buiten, de warmte tegemoet. Hier staat je chauffeur al op te wachten. Meestal arriveer je laat op de avond dus regelen wij een ontspannen begin aan de voet van de Kilimanjaro in Moshi. Je slaapt in een knusse lodge net buiten het drukke centrum van Moshi. Tussen de koffie- en thee plantages.

Decorative torn edge

Dag 2: Pluk je eigen koffie

Begin je Tanzania reis ontspannen. Een gids neemt je vandaag mee naar de groene koffieplantages aan de voet van de Kilimanjaro. Je maakt kennis met de goedlachse bewoners en koffieboeren van Uru en steekt de handen uit de mouwen; je plukt, droogt, brandt en maalt je eigen bonen en uiteindelijk drink je jouw eigen kop koffie. En terwijl je dit doet, draag je bij aan het inkomen van de lokale koffieboeren en gidsen.

Decorative torn edge

Dag 3: Game drive Tarangire

Reistijd circa 3 uur

Onze Engelstalige chauffeur/gids haalt je op vanaf je hotel. Je reist met je eigen gezelschap of join-in in een 4×4 landcruiser door Tanzania en hebt alle vrijheid om te stoppen voor een foto. Het dak is opklapbaar zodat je tijdens de safari, 360 graden om je heen kunt kijken. Zodra je de stad uit bent, rijd je een compleet andere wereld binnen. Onderweg zie je de eerste Afrikaanse hutjes en word je vrolijk toegezwaaid door Masai herders, gekleed in hun typische rood geblokte doeken.

Tarangire vonden wij bijzonder omdat de natuur afwijkt van de overige wildparken. Een van de belangrijkste kenmerken zijn de fraaie Baobab bomen die het park versieren en het grote aantal olifanten dat hier leeft. Ook is de kans groot om leeuwen te zien en is het een van de weinige parken ter wereld waar je wilde honden kunt spotten.

Decorative torn edge

De chauffeur heeft een lunchpakketje meegenomen zodat je optimaal gebruik kunt maken van je gamedrive (speurtocht naar wild). Als de zon begint te zakken rijd je, onder het genot van mooie vergezichten, weer terug naar de uitgang van het park. Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar het plaatsje Karatu.

Je overnacht in onze sfeervolle lodge, in het plaatsje Karatu, zodat je bespaart op de kosten van de veelal dure lodges in de parken. Je hebt een nette bungalow die van alle gemakken is voorzien. Terwijl jij je opfrist, roert de kok in z’n pannen voor een warme maaltijd in het restaurant. Daarna kun je wegdoezelen in een diepe slaap en dromen over je eerste safari dag in Tanzania.

Van december tot maart bezoek je tijdens je eerste dag Lake Manyara in plaats van Tarangire omdat hier dan meer dieren te zien zijn.

Decorative torn edge

Dag 4: Game drivend naar Serengeti

Reistijd circa 6 uur

Na het ontbijt rijd je in de 4×4 landcruiser richting de gate van het wereldberoemde Serengeti National Park in Tanzania. Al speurend naar wild rijden we verder naar een tented camp tussen het wild life. Je bevindt je op een van de beste game driveroutes in het gebied.

Je slaapt in een tent met beperkte faciliteiten. In ons tented camp in Tanzania slaap je op echte bedden in safaritenten waarin je rechtop kunt staan. De bush douche, die op verzoek wordt voorzien van warm water en het nette, maar primitieve toilet deel je alleen met je buren.

Decorative torn edge

Voor ons is een verblijf in de Serengeti het échte Afrika, zeker wanneer je onder de douche zebra’s en gnoes voorbij ziet sjokken. De kok tovert met beperkte middelen de heerlijkste gerechten op tafel. Je dineert met weids uitzicht op de savanne. Wanneer de ondergaande zon ruimte maakt voor een immense sterrenhemel, sprokkelt je gastheer hout bij elkaar. Al snel knispert het kampvuur en in de verte hoor je een leeuw brullen. Dit is safari!

En wil je hier de ballonvlucht van je leven maken, dan kunnen wij dit regelen, dit kan alleen als je een privé safari maakt.

Decorative torn edge

Dag 5: Game drives in de Serengeti

We staan heel vroeg op en met een thee of koffie to go gaan we op Serengeti safari. Bij zonsopkomst stappen we in de 4×4 landcruiser voor een vroege gamedrive. De Serengeti ligt op ongeveer 1200 meter hoogte en ’s ochtends kan het behoorlijk koud zijn. Een muts op je hoofd en een warme trui is dus geen overbodige luxe. We rijden dwars door de uitgestrekte vlaktes en door beboste gebieden met hier en daar een verdwaalde palmboom richting de Masai kopjes, het gebied van de jagers.

Bijna zeker zie je tijdens je Serengeti safari leeuwen en met een beetje geluk spot je cheeta’s. Tijdens de grote trek zie je miljoenen gnoes en zebra’s over de vlaktes denderen op zoek naar vers gras en water. Een wonderlijk schouwspel van moeder natuur. Na een middagdutje op het heetste moment van de dag maak je nog een middag gamedrive. Aan het einde van de dag keer je terug naar het tented camp en overnacht je nogmaals onder de sterren van de Serengeti.

Decorative torn edge

Dag 6: Serengeti – Olduvai Gorge – Ngorongoro Krater

Reistijd circa 4 uur

Vandaag is het vroeg uit de veren en al speurend naar wild rijden we zuidwaarts. Bomen en struiken worden schaars. Je rijdt door de oneindige graslanden waar de Serengeti (endles plains) zijn naam aan te danken heeft. Langzaam begint de weg te stijgen, achter je het immense uitzicht over de Serengeti vlaktes. Onderweg zie je soms giraffen die op weg zijn naar de verderop gelegen Ngorongoro krater waar je tegen het eind van de middag aankomt.

De Ngorongoro krater wordt ook wel het achtste wereldwonder en Ark van Noach genoemd. Met een doorsnee van achttien kilometer is het de grootste, geheel in tact zijnde krater ter wereld en het barst er werkelijk van de wilde dieren. Na een goed uitzicht over de krater koersen we naar onze sfeervolle lodge in de Ngorongoro Conservation Area. Je hebt een nette kamer tot je beschikking die van alle gemakken is voorzien en in de tuin van de lodge staan met een beetje geluk zebra’s te grazen. Dit is een goede uitvalsbasis voor de afdaling in de krater van de volgende ochtend.

Decorative torn edge

Dag 7: Terug naar Moshi/Arusha

Reistijd circa 6 uur

Vandaag staat de afdaling in de Ngorongoro krater op het programma. Je rijdt eerst door een soort tropisch regenwoud van waar je, tussen de bladeren door, af en toe een glimp opvangt van de krater. Toen wij zelf de eerste keer aankwamen bij de kraterrand viel onze mond open van verbazing en vielen we stil, wat een uitzicht… Met de 4×4 landcruiser daal je langzaam af in de krater voor een gamedrive. Maar lang speuren zal niet nodig zijn. Het barst hier van het wild: (veel) leeuwen, honderden gnoes en zebra’s, een poel vol knorrende nijlpaarden

Decorative torn edge

We zagen cheeta’s, luipaarden, struisvogels, jakhalzen en in het midden een meer vol flamingo’s. Met een beetje geluk zie je nog een neushoorn en maak je vandaag je Big Five compleet.

Na de afdaling rijd je in ongeveer drie uur terug naar de bewoonde wereld en komt er een einde aan je Tanzania safari door de meest beroemde wildparken. Het is gebruikelijk om de chauffeur een fooi te geven. Voor vertrek ontvang je van ons informatie over de Tanzania reis en richtlijnen voor een gepaste fooi van je gezelschap. Je overnacht in de buurt van de luchthaven, zodat je uitgerust naar je volgende bestemming reist.

Decorative torn edge

Dag 8: Zon en zee in Zanzibar

Reistijd: Kilimanjaro airport/Arusha (Tanzania) – Stone Town – Noorden Zanzibar

Vanaf Kilimanjaro airport of het kleinere vliegveld van Arusha vlieg je in ongeveer een uur naar het eiland Zanzibar. Op de kleine luchthaven van Zanzibar staat je chauffeur op je te wachten met een bordje met je naam erop. Hij brengt je naar het noorden, naar je kleinschalige beach resort in het levendige Nungwi.

Het is nog ongeveer anderhalf uur rijden dwars door het groene binnenland van het eiland. Je rijdt langs plantages en kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Kinderen ballen of hoepelen in de tuin en de ouderen doen een dutje op de veranda.

Decorative torn edge

Dag 9 & 10: Relaxen in Nungwi

De komende twee volle dagen kun je helemaal naar eigen wens invullen. Je kunt eindeloos luieren in je hangmat, een goed boek lezen en af en toe poedelen in het zwembad of de zee. Maar er is veel meer te doen. Je kunt bijvoorbeeld samen met een gids een ‘spice tour’ maken op dit eiland dat bekend staat om zijn specerijen. Laat het ons weten en wij nemen het op in je reisplan.

De kleurrijke onderwaterwereld rond Zanzibar kun je ook gaan ontdekken tijdens een duik- of snorkeltrip. Of maak een dagtochtje naar de nabijgelegen eilandjes Memba of Fumba. Bij de receptie van je hotel kunnen ze dit voor je regelen en boeken.

Decorative torn edge

Dag 11: Shoppen in Stonetown

Vandaag zit je verblijf aan het strand erop en reis je naar Stonetown. Honderden jaren geleden was dit het bruisende handelscentrum tussen Azië, het midden Oosten en Afrika. Er hangt een mystiek Arabisch sfeertje en de bewoners zijn erg vriendelijk en gastvrij.

Achter de mooie uit hout gesneden deuren kun je naar hartenlust souvenirs shoppen. Van schilderijen met klassieke en moderne Afrikaanse printen, tot linnen doeken, tassen en fraai houtsnijwerk.

Decorative torn edge

Dag 12 & 13: Terug naar huis

Vlucht Zanzibar – Nairobi – Amsterdam

Het is alweer tijd om afscheid te nemen van exotisch Zanzibar, want de chauffeur staat klaar om je in ongeveer 10 minuten naar het vliegveld vlakbij Stone Town te brengen. Er komt, jammer genoeg een einde aan een droomreis langs de mooiste plekjes van Tanzania.

Je kunt deze rondreis boeken of naar eigen wens aanpassen: Hier een nachtje korter, daar een nachtje langer.

Decorative torn edge
torn-edge

De toppers van Tanzania – privéreis

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Join in Safari
Safari Tanzania Serengeti
kenia safari masaimara
Hotel met zwembad Nungwi

Hotel met zwembad Nungwi

Variant
1

De toppers van Tanzania - Join in (kleine groep max. 6)

 • Reissom:
  € 3.530,- per persoon op vaste vertrekdata
 • Inbegrepen:
  13-daagse Tanzania reis: 7-daagse safari in groep met privé-verlenging Arusha, Zanzibar strandresort en Stonetown

Met deze complete safari ga je – zoals beschreven in onze Big Five join-in safari –  in een kleine groep naar de vier bekendste wildparken van Tanzania en sluit je met je eigen reisgezelschap af op Zanzibar.

– In een 4×4 safariauto langs de hoogtepunten in noord Tanzania. Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro krater en Tarangire.
– Join-in safari: je reist met een gids in een safari-landcruiser in een groep van maximaal 6 reizigers
– Je overnacht in sfeervolle lodges en tented camps in of net buiten de National Parks.
– Net als hierboven beschreven sluit je je Toppers van Tanzania reis af met een verblijf van 5 nachten op Zanzibar. Na de safari neem je afscheid van je groep en reis je met je eigen reisgezelschap verder naar Zanzibar.

De reis start altijd op een vaste datum en wordt gerekend vanaf de eerste nacht in Moshi. Mocht het niet mogelijk zijn om rondom een van deze data te reizen, dan raden we onze privésafari aan. De startdata voor de join-in safari’s zijn gepland op de volgende data:
– 3 / 17 / 31 januari 2024
– 21 februari 2024
– 6 maart 2024
– 5 / 19 Juni 2024
– 3 / 17 juli 2024
– 7 / 21 augustus 2024
– 4 / 18 september 2024
– 2 / 16 oktober 2024
– 6 november 2024
– 4 / 18 december 2024

Decorative torn edge
Tembo Stone Town Zanzibar
Variant
2

De toppers van Tanzania - Privé Comfort

 • Reissom:
  € 4.090,- per persoon op vaste vertrekdata
 • Inbegrepen:
  13-daagse Tanzania reis: 5-daagse safari met privégids, nachten in Moshi en Arusha, Zanzibar strandresort en Stonetown

Tijdens deze 13-daagse Tanzania-reis bezoek je de beroemde wildparken van Tanzania en sluit je af op het tropische eiland Zanzibar. In vijf dagen bezoek je; Tarangire, de Serengeti en de Ngorongoro krater. Je zit op het puntje van je stoel want wild spotten zorgt voor adrenaline en de kans om de big 5 te zien is zeker aanwezig. Inclusief tropische afsluiter op het paradijselijke Zanzibar. In deze reis heb je extra comfortabele accommodaties bij je safari.

Decorative torn edge

Deze Tanzania privé-safari aanpassen?

Dat kan! Met de flexibele Tanzania rondreis hebben we een gevarieeerde route voor je uitgestippeld. Je kunt de individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Ballonvaart Serengeti
 • Spice tour Zanzibar
 • Ontmoet de Masai
 • Kajakken op Lake Duluti
background-pattern