Naar boven

Rondreis Tanzania en Kenia

Unieke individuele rondreizen op maat

kenia safari

Onze Kenia en Tanzania rondreizen zijn individuele reizen die we hebben gecreëerd door bouwstenen met elkaar te verbinden. Het zijn combinaties die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Kenia en Tanzania fanaten Vincent en Brian helpen je graag verder om je ideale rondreis door Tanzania of Kenia samen te stellen.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel of join-in (max. 6 pers.) met lokaal aanspreekpunt
Safari's zijn inclusief
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Individuele rondreizen in Tanzania en Kenia

Waarom een rondreis door Tanzania en Kenia?

Tanzania en Kenia zijn twee landen aan de oostkust van Afrika. Deze landen, op respectievelijk 9 en 8 uur vliegen, zijn dé landen om op safari te gaan. In Tanzania vindt je het wereldberoemde Serengeti National Park, de Ngorongoro krater en natuurlijk de Kilimanjaro. In Kenia vind je de Masai Mara en Nairobi. Beide landen hebben daarnaast ook nog prachtige witte bounty stranden. De officiële talen zijn Swahili en Engels, hierbij is Swahili de gebruikelijke taal maar spreken de meeste mensen zonder problemen Engels.

Masai
Migration

Safari

Als je het hebt over reizen naar Afrika dan heb je het ook al snel over safari. Niet zo gek, want dit kan je op veel plekken en op veel manieren doen tijdens je rondreis. Liggend aan welk park je bezoekt kan je lopend, fietsend of met de auto op safari gaan, maar meestal ga je op gamedrive. Dat is een soort speurtocht naar wilde dieren. Je hebt in Tanzania uiteraard het Serengeti National Park. De naam Serengeti is afgeleid van de Masai-taal en betekent eindeloze vlakte. Die naam is ook niet voor niets want als je in dit park komt dan zijn er uitgestrekte vlaktes zover het oog kan zien. Maar naast het bekende Serengeti park heb je ook kleinere minder bekende safariparken waar je de wilde dieren kan spotten. Zo kan je in Tanzania naar Tarangire of de Ngorongoro-krater. In Kenia reis je naar de Masai Mara en als je niet genoeg kan krijgen van de gamedrives dan kan je ook nog doorgaan naar Hells Gate, Amboseli of Tsavo. Maar van al deze parken is de Ngorongoro-krater toch wel onze favoriet.

De Kilimanjaro

De Kilimanjaro is een berg in het gelijknamige gebied in Tanzania. Het is de hoogste berg van Afrika met een hoogte van 5.895 meter. Als een van de hoogtepunten van Tanzania mag je dit niet overslaan tijdens je Tanzania-rondreis. We hebben verschillende routes uitgestippeld om de berg te beklimmen en ook om de omgeving van de berg te verkennen. Voor een beklimming hebben we twee routes gekozen: de Machame route en de Rongai route. Hierbij is de Machame route wat zwaarder en iets drukker terwijl de Rongai route minder zwaar en rustiger is. Omdat je bij de Rongai route minder toeristen tegenkomt heeft die onze voorkeur.

Tanzania Kilimanjaro

Als je niet zo van het avontuurlijke bergbeklimmen bent dan kan je nog steeds de omgeving van de Kilimanjaro verkennen. Dit kan op verschillende manieren, zo hebben we een fietstocht samengesteld waarbij je samen met een Engelstalige gids langs groene akkers en dorpen fietst. Dit doe je op de Riksja-manier: je maakt kennis met de lokale bevolking en hun cultuur. Je kan ook wandelend de kili verkennen. In een 2-daagse trekking kom je langs theevelden, koffieplantages en fruitteelt. De route voor je trekking kan je samen met de gids inplannen of je kan het aan de gids overlaten. De laatste route is vergelijkbaar met de trekking alleen is het dan wat rustiger. Je ziet de koffie -en thee plantages en je bezoekt lokale dorpjes maar dan in 3 dagen, daardoor heb je ent wat meer rust tussen je activiteiten.

Rust aan de kust

Heb je aan het einde van je reis behoefte aan een rustig einde? Zelfs op de actieve en avontuurlijke bestemmingen Tanzania en Kenia kan je genieten van zon, zee en strand. De landen liggen aan de oostkust van Afrika aan de Indische Oceaan. In Tanzania heb je aan de kust bijvoorbeeld Zanzibar, een eiland niet ver van de kust. Dit eiland heeft parelwitte stranden, palmbomen en helderblauw water. Alles wat je nodig hebt voor tropische sferen. Je kan hier heerlijk uitrusten van je reis, maar als je toch zin hebt in actie dan kan je ook de prachtige onderwaterwereld ontdekken, snorkelend of duikend.

Ook in Kenia kan je je reis goed afsluiten aan het strand. Diani Beach bijvoorbeeld is voor ons de ideale plek. Diani beach is een exotische kuststrook op ongeveer een uurtje rijden van Mombassa. Hier verblijf je in een luxe bungalow in een beach resort aan het witte bounty strand. De tijd die je hier doorbrengt kan je helemaal zelf invullen. Zo kan je genieten van de zon op het strand of een dagtochtje maken met een traditionele dhow.

Beach resort op Zanzibar Nungwi

Veel gestelde vragen over Tanzania en Kenia

  • Hoe reis je in Kenia en Tanzania?
  • Zijn Tanzania en Kenia geschikt voor een rondreis met kinderen?
  • Heb ik een visum nodig voor Tanzania en Kenia?
  • Welke inentingen zijn nodig voor een reis naar Tanzania en Kenia?
  • Hoe betaal je in Tanzania en Kenia?
background-pattern