Menu background

Naar boven

Wie zijn wij?

Reizen met Riksja

Over Riksja

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Tanzania en Kenia-bouwstenen en Tanzania en Kenia-rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door het Tanzania en Kenia. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je Tanzania, Kenia en de bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op Tanzania en Kenia duurzaam reizen.

Stanley Duurham - Tanzania en Kenia specialist

Bij Tanzania denk je waarschijnlijk meteen aan safari en dat snap ik! In Kenia en Tanzania kan je de gaafste safari’s maken en is het een garantie dat je met veel safari verhalen terug komt.

Maar er is zoveel meer; wandelen over de flanken van de Kilimanjaro, bananenbier proeven bij de lokale mensen, geiten melken met de Massai en zo heb ik nog meer verhalen.

Robert-Jan Trip - Tanzania en Kenia specialist

Reizen betekent voor mij het ontdekken van nieuwe culturen en bijzondere plekken. Het continent Afrika heeft altijd al een aantrekkingskracht op mij gehad, mede door de enorme diversiteit aan natuur en cultuur. Mijn allereerste ervaring met Afrika was een rondreis door Kenia en Tanzania die eindigde op Zanzibar. Sindsdien ben ik verkocht.

Nu mag ik andere mensen verblijden met unieke reizen naar Tanzania en Kenia. Gecombineerd met mijn passie en enthousiasme voor dit schitterende continent, ga ik samen met jou op reis door onze bouwstenen in Tanzania en Kenia om te zorgen dat jouw Afrika-reis zo goed mogelijk aansluit op jouw wensen.

Onze partners ter plaatse

In Kenia en Tanzania werken wij met een betrouwbare partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Tanzania en/of Kenia reis, in goede handen bent. Met ook een jarenlange ervaring.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.