Naar boven

Wie zijn wij?

Tanzania Ngorongoro

Reizen met Riksja

Over Riksja

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Tanzania en Kenia-bouwstenen en Tanzania en Kenia-rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door het Tanzania en Kenia. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je Tanzania, Kenia en de bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op Tanzania en Kenia duurzaam reizen.

Safari in Afrika

Vincent Dekker - Kenia en Tanzania specialist

Na een Riksja reis naar Kenia te hebben gemaakt, werd ik geïnspireerd om bij Riksja Travel te solliciteren en nu mag ik reizigers helpen met mijn eigen reiservaring. De wildparken in Oost Afrika hebben wij echt verrast. Overal waar je kijkt zie je dieren; olifanten, giraffen, struisvogels, impala’s en grote katten. De grotere dieren spot je wellicht zelf maar onze gidsen spotten ook de kleinere dieren en hebben ontzettend veel kennis over de parken en de planten en dieren die er leven. Dit maakt een privé-safari met Riksja Tanzania en Kenia voor mij zo waardevol. Zowel Kenia als Tanzania hebben mijn hart veroverd omdat het hier zo ‘puur’ is.

Brian Vis - Tanzania en Kenia specialist

Vanaf jongs af aan ben ik gek op het ontdekken van nieuwe bestemmingen, culturen en gebieden. Na een aantal fantastische reizen over de hele wereld kwam ik uit in Afrika. Dit moedercontinent heeft me toen zo gegrepen dat bij elke nieuwe reis die ik wil maken, een Afrikaans land altijd direct in mijn gedachten komt. Mijn volgende reis naar Tanzania is al gepland. Zo vind ik het een waanzinnig gevoel als je over de uitgestrekte graslanden kijkt en weet dat er grote katten op de loer liggen voor de passerende gnoes en zebra’s. De Kilimanjaro is voor mij – niet alleen letterlijk – hèt hoogtepunt van Oost-Afrika. Het lijkt me dan ook te gek om deze eens te beklimmen! Ik help je graag bij het op maat maken van jouw reis door Tanzania of Kenia.

Safari

Leonore Stahlie - Tanzania en Kenia specialist

Al in mijn jonge jaren wist ik dat ik veel wilde gaan reizen en vooral Afrika wilde ontdekken. Hoogtepunten tijdens mijn reizen waren toch wel de safari’s en de kennis van de gids/chauffeur. De ongereptheid, vergezichten en bijzondere slaapplekken maakten mijn reis onvergetelijk. Ik heb al veel van de wereld mogen zien; onder andere Kenia, Tanzania, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en veel landen in Azië en Europa. Op safari gaan vind ik toch echt het hoogtepunt, de spanning van het dieren spotten en dan ineens oog in oog staan met een leeuw of luipaard, geweldig! En dan aan het einde van de dag heerlijk met een drankje de dag nog even afsluiten en genieten van de rust en stilte.
Deze mooie ervaringen gun ik jou ook. Daarom help ik je graag met het puzzelen aan een mooie reis.

Onze partners ter plaatse

In Kenia en Tanzania werken wij met een betrouwbare partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Tanzania en/of Kenia reis, in goede handen bent. Met ook een jarenlange ervaring.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

background-pattern