Naar boven

Hoe reis je in Tanzania en Kenia?

Algemene informatie

Je eigen Kenia of Tanzania vakantie samenstellen

Bij Riksja Tanzania bouw je je eigen reis op uit bouwstenen, dit zijn korte reisprogramma’s van 2 tot 5 dagen. Bekijk hier onze Tanzania-reizen en Kenia-reizen. Als voorbeeld hebben we ook een aantal Kenia en Tanzania rondreizen samengesteld. Dit zijn afwisselende en logische routes die wij zelf uit bouwstenen hebben opgebouwd. De rondreizen zijn kant en klaar te boeken, maar je mag ze gerust aanpassen; ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’.

Om je te helpen bij het samenstellen van jouw ideale reis, vind je hieronder advies over de meest logische routes, vervoer en overnachtingen. Wij zijn een online reisorganisatie, maar wel persoonlijk. Met onze kennis en passie voor Oost Afrika adviseren onze reisspecialisten je en werken zij jouw ideeën zorgvuldig uit tot een reisplan. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort.

Waar begin je je Kenia en/of Tanzania safari?

De keuze tussen Kenia en Tanzania is persoonlijk en niet gemakkelijk. Wat betreft safari, wild life en tropische stranden zijn beide landen erg aan elkaar gewaagd. Als je naast safari op een oprechte manier wil kennis maken met de Masai, begin dan in Kenia en neem onze meest gewaardeerde bouwsteen Dus zo leven de Masai op in je reis. Ben je vooral geïnspireerd door de beelden van National Geographic waar duizenden gnoes oneindige vlaktes en gevaarlijke rivieren trotseren, kijk dan wat de beste reisperiode tijdens de grote trek is in de Masai Mara (Kenia) en/of de Serengeti (Tanzania).

Als je in Kenia op safari wilt, of als je Kenia wilt combineren met Tanzania, begin je in Nairobi. Als je alleen in Tanzania op safari wil, land je op Kilimanjaro airport in Noord Tanzania. Vliegtickets naar Nairobi zijn over het algemeen wat goedkoper dan naar Tanzania.

Masai, safari en routes in/vanuit Kenia

Logische safari routes na aankomst in Kenia zijn:

Begin je safari met Lake Nakuru, kleiner park met flamingo’s maar ook zeker de neushoorn wordt vaak gespot. Dan door naar het immense Lake Naivasha, waar vooral de Hells Gate een verassend natuurverschijnsel is en waar je ook tussen het kleine wild kunt fietsen en wandelen.
Maak vervolgens deel uit van het leven van de Masai in ons private camp. Reis via brullende leeuwen en jagende cheetahs in de Masai Mara naar de grens met Tanzania. Onze bouwsteen Zebrapad naar Serengeti brengt je in Tanzania. Daar geniet je van een vers gegrilde tilapia bij het Victoriameer en een bezoek je een vissersdorp. Of je reist via Amboseli wat vlakbij de grens met Tanzania ligt. Hier spot je olifanten met op de achtergrond de Kilimanjaro. Een leuke stop tussen deze drukbezochte parken vonden wij ‘off the beaten track’ een dag mee te lopen met een ranger in het wildlife training center bij Tsavo National Park.

Safari routes in Tanzania

Kilimanjaro International Airport is voor veel reizigers het startpunt voor Tanzania safari’s. Je kunt eerst nog wat acclimatiseren, de Kilimanjaro beklimmen, of je begint de volgende dag aan je safari.

De Serengeti, een oneindige vlakte met duizenden gnoes en luierende leeuwen, wordt door velen gezien als het hoogtepunt van een Tanzania safari. Ook het achtste wereldwonder, de Ngorongoro krater, herbergt een enorme hoeveelheid wilde dieren bij elkaar. De afstanden in Tanzania zijn groot. Onderweg bezoek je één of meer kleinere en groenere parken: Tarangire, bekend van de baobab bomen en olifanten, en/of Lake Manyara. Onze bouwsteen ‘Op zoek naar de Big Five‘ combineert deze highlights. Wanneer je meer tijd hebt, onderbreek dan je safari in deze veelbezochte parken om ‘off the beaten track’ de benen te strekken tijdens een wandeling door het vulkaanlandschap bij flamingomeer Lake Natron.

Na of juist voor je Tanzania safari actief en te gast op het platteland

Tijdens je reis passeer je veel kleine dorpjes. Kinderen zwaaien je vrolijk toe vanaf de kant van de weg. Vrouwen dragen van alles in bananenbladeren op hun hoofd. Mannen hebben geiten en bergen bananen op hun bagagedrager gebonden. De meeste safarivoertuigen rijden daaraan voorbij.

Wil je naast safari ook de benen strekken en meer ontdekken van het dagelijkse Tanzaniaanse leven? Breid je reis dan uit met een 2-daagse trekking of meerdaagse fietsbouwsteen in de omgeving van de Kilimanjaro. Voor de echte sportieve uitdaging beklim je de Kilimanjaro en ligt Afrika aan je voeten.

Stranden van Zanzibar voor de kust van Tanzania

Je reis afsluiten aan het strand kan zowel in Kenia als Tanzania. Wij vonden het heerlijk om in alle rust bij te komen van alle indrukken die we tijdens de safari hadden opgedaan. Zanzibar, voor de kust van Tanzania, is bereikbaar per binnenlandse vlucht vanaf Arusha en Moshi. Voor het ‘bounty’ gevoel vonden wij een stijlvol beach resort met privéstrand aan de afgelegen oostkust. Houd je meer van levendigheid met verschillende restaurants en bars aan het openbare strand, kies dan voor een van onze kleinschalige strandresorts aan de noordkust bij het kleine dorpje Nungwi.

Na een aantal dagen niks doen vonden wij het leuk om de Swahili cultuur van het eiland op te snuiven en de laatste nacht in Stonetown te verblijven. Achter de houtbewerkte deuren vind je allerlei winkels om de laatse souvenirs te kopen.

Tot slot kun je er ook voor kiezen om op het vaste land te blijven. Voor de ontspannen Swahilikust heb je geen vlucht nodig.

Stranden van Diani Beach, aan de kust van Kenia

Na je Kenia safari in Amboseli en Tsavo rijd je gemakkelijk door naar de stranden van Kenia voor onze bouwsteen Tropisch toetje. Diani Beach ligt iets ten zuiden van Mombassa en er zijn directe vluchten vanuit de Masai Mara of Nairobi. Diani’s tropische palmstranden doen niet onder voor die in Zanzibar. Terwijl je er in Zanzibar met een boot op uit moet om te snorkelen, ligt in Diani het rif voor de deur. Infrastructuur en toerisme zijn aanwezig in Diani, maar we hebben een kleinschalig beach resort gevonden in een rustige omgeving.

Een privé safari of in een klein gezelschap tijdens een join-in safari (max 6 personen)

Reizen in je eigen safari voertuig met privé chauffeur geeft je de ultieme vrijheid tijdens je Kenia en Tanzania reis. Je bepaalt zelf het tempo en kunt stoppen waar en wanneer je wilt. De kleinschalige lodges en tented camps waar je verblijft, hebben we uitgekozen op sfeer en ligging.

Safari’s zijn niet goedkoop. Een manier om je safari betaalbaarder te maken, is door de kosten van het vervoer en de begeleiding van de chauffeur/gids met meerdere mensen te delen. Als je met z’n tweeën bent en je een extra sociale dimensie aan je reis wil geven, kun je kiezen voor de join-in safari: Je reist dan in een (internationale) groep van maximaal 6 personen. Naast het sociale aspect is het goed voor je portemonnee, omdat je de kosten van vervoer en begeleiding (en fooi) met elkaar deelt. Deze mogelijkheid heb je met onze 5-daagse complete safari Op zoek naar de Big Five. Wil je met vrienden en familie op reis, dan stellen wij een individuele safari voor jullie samen.

Ter plaatse zijn je kosten laag. Houdt er rekening mee dat je gemiddeld ongeveer €20,- per persoon per dag kwijt bent aan fooien, drankjes, overige maaltijden en souvenirs.

Onze lokale vertegenwoordigers

In Kenia en Tanzania werken wij nauw samen met lokale partners. Wij hebben hen geselecteerd op betrouwbaarheid, professionaliteit, servicegerichtheid, vindingrijkheid en hun goede contacten op de plaats van bestemming.

Bij aankomst op de luchthaven staat een Engelssprekende vertegenwoordiger je op te wachten. Het dag-tot-dag programma, de vouchers voor de geboekte hotels, excursies of camp-sites en je tickets worden aan je overhandigd. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt voor vertrek, tref je het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

Zelf je reis samenstellen

Als Riksja Tanzania hebben we veel gereisd door het land. We staan je graag bij met verder advies. Bekijk hier wie de reisspecialisten zijn die jou graag helpen met het samenstellen van je Kenia-reis en/of Tanzania-reis, natuurlijk kun je beide landen met elkaar combineren. Bij vragen kun je ons altijd even bellen op 071 – 516 20 35 of een e-mail sturen.

background-pattern