Naar boven

Overnachten in Tanzania en Kenia

Vervoer & Verblijf

Waar slaap je in Tanzania en Kenia?

Op je reis met Riksja Tanzania slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij hebben gezocht naar kleinschalige accommodaties, weg van de grote lodges en resorts. Net buiten de wildparken en daardoor betaalbaar, slaap je in sfeervolle kleinschalige lodges en tented camps midden in de natuur. Het échte safarigevoel ervaren in tenten waarin je gewoon rechtop kunt staan, met echte bedden, klamboes en je eigen badkamer, daarvoor hoef je geen kampeerliefhebber te zijn. Aan de kust in Diani Beach en op Zanzibar overnacht je in een knus beach resort pal aan het strand.

We hebben de accommodaties allemaal zelf bezocht en uitgekozen op ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hieronder vind je een impressie van de categorieën accommodaties die wij in onze reizen hebben opgenomen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Karakteristiek overnachten

Een sfeervolle, schone en verzorgde accommodatie op een goede locatie. De meeste overnachtingsplaatsen van Riksja Tanzania vallen in deze categorie. Deze variëren van een knus koloniaal stadshotel of hotel met bloementuin tot een kleinschalig sfeervol beach resort of een comfortabel tented camp.

Onder andere bij de bouwstenen Easy Going Tanzania, Lake Naivasha en met Hakuna Matata in de Masai Mara slaap je in karakteristieke accommodaties.

Private camping

Eenvoudige overnachtingen op bijzondere plekken midden in de natuur. Je slaapt in een tent met beperkte faciliteiten. In ons private camp in Tanzania slaap je op echte bedden in safaritenten waarin je rechtop kunt staan. In Kenia slaap je veelal in comfortabele safaritenten met eigen faciliteiten maar bij ons ecocamp slaap je in lichtgewicht tentjes (waar je wel in kunt staan) op dikke matrassen bij de gastvrije Masai. De bush douche, die op verzoek wordt voorzien van warm water en het nette, maar primitieve toilet deel je alleen met je buren.

De kok tovert met beperkte middelen de heerlijkste gerechten op tafel. Je dineert met weids uitzicht op de savanne. Onder andere bij de bouwstenen Dus zo leven de Masai en Op zoek naar de Big 5 slaap je in één van onze private camps.

Onder wuivende palmen

Om je safari met een ‘bounty gevoel’ te eindigen hebben we zowel in Kenia als in Tanzania een selectie gemaakt van kleinschalige comfortabele beach resorts die pal aan het strand liggen. De Engelsen hebben een mooi woord voor de sfeer waarvoor wij vielen: ‘rustic’.

De locaties zijn weg van het massatoerisme, wat veel reizigers waarderen na een intensieve Kenia of Tanzania safari. Bij de bouwstenen Zin in Zanzibar en Tropisch toetje verblijf je onder wuivende palmen.

Special Stay

Sfeervolle accommodaties op bijzondere locaties. Naast bouwstenen op basis van private camp bieden we ook bouwstenen aan waar je overnacht in safarilodges. De lodges of tented camps (permanente safari tenten) zijn vaak gebouwd van natuurlijke materialen en staan midden in de natuur. De sfeer is huiselijk, het personeel behulpzaam en vriendelijk. Een voorbeeld hiervan is de overnachting in Rhotia Valley Tented lodges & Children’s Home in de buurt van Karatu (Lake Manyara en/of Tarangire). Tevens is dit het hulpproject dat Riksja Tanzania ondersteunt.

Beleef back to basic

Primitieve overnachting in een hut/tent met beperkte faciliteiten. Tijdens de bouwsteen Op de trappers langs Kilidorpjes slaap je in een tent bij onze vriend Oscar in de tuin. Ook overnachtingen tijdens de beklimming van de Kilimanjaro, waar je afhankelijk van je route slaapt in lichtgewicht tenten of berghutten, vallen in deze categorie.

background-pattern