Op zoek naar de Big Five

bouwsteen

 • Reisschema:
  Arusha/Moshi – Tarangire – Karatu – Serengeti – Ngorongoro – Arusha/Moshi
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  Join in vanaf € 1998,- p.p. (max 6 personen)
 • Privé safari: € 2295,- p.p. bij 2 personen
 • Reistype:
  Join-in (vaste vertrekdata) of privé safari (dagelijks)
Met deze bouwsteen reis je in vijf dagen in een 4x4 safari jeep langs de highlights in noord Tanzania. Van tetterende olifanten in Tarangire of Lake Manyara naar meer Big Five in de Serengeti en de Ngorongoro krater.

Kies je voor een privé safari, dan reis je met je eigen gezelschap en je privé Engelstalige chauffeur/gids. Wil je wat besparen op de kosten, reis dan 'join-in': in een klein international gezelschap van maximaal 6 personen.

Je overnacht in sfeervolle lodges en tented camps. Afwisselend overnacht je net buiten de parken en op de belangrijkste plekken slaap je midden in de Serengeti in een mobiele private camp en op de rand van de Ngorongoro krater. Vanuit je comfortabele tent onder de sterren zie je met een beetje geluk duizenden gnoes en zebra's voorbij trekken.
Serengeti Tanzania reizen
Decorative torn edge

Privé safari of in klein gezelschap (join-in) Serengeti Tanzania

Met onze privé safari’s kies je voor flexibiliteit en de vrijheid van je eigen vertrekdatum en chauffeur. Reizen in Tanzania en Kenia is echter niet goedkoop. Een ‘join in’ safari is onze oplossing om de kosten van auto en chauffeur te delen met 2 tot 5 mede reizigers. In overleg met je reisgenoten stopt de Engelssprekende chauffeur/gids waar en wanneer je wilt om een foto te maken. Net als bij onze privé-safari’s overnacht je in sfeervolle kleinschalige lodges en tented camps.

Decorative torn edge

Dag 1 – Olifanten, baobab bomen en wilde honden

Reistijd: Moshi/Arusha – Tarangire ca. 3 uur

Onze Engelstalige chauffeur/gids haalt je op vanaf Kilimanjaro Airport of je hotel in Moshi of Arusha. Je reist met je eigen gezelschap of join-in in een 4×4 landcruiser door Tanzania en hebt alle vrijheid om te stoppen voor een foto. Het dak is opklapbaar zodat je tijdens de safari, 360 graden om je heen kunt kijken. Zodra je de stad uit bent, rijd je een compleet andere wereld binnen. Onderweg zie je de eerste Afrikaanse hutjes en word je vrolijk toegezwaaid door Masai herders, gekleed in hun typische rood geblokte doeken.

Tarangire vonden wij bijzonder omdat de natuur afwijkt van de overige wildparken. Een van de belangrijkste kenmerken zijn de fraaie Baobab bomen die het park versieren en het grote aantal olifanten dat hier leeft. Ook is de kans groot om leeuwen te zien en is het een van de weinige parken ter wereld waar je wilde honden kunt spotten.

Decorative torn edge

De chauffeur heeft een lunchpakketje meegenomen zodat je optimaal gebruik kunt maken van je gamedrive (speurtocht naar wild). Als de zon begint te zakken rijd je, onder het genot van mooie vergezichten, weer terug naar de uitgang van het park. Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar het plaatsje Karatu.

Je overnacht in onze sfeervolle lodge of één van onze tented camps, net buiten de parken, zodat je bespaart op de kosten van de veelal dure lodges in de parken. Je hebt een nette bungalow of een ruime tent die van alle gemakken is voorzien. Terwijl jij je opfrist, roert de kok in z’n pannen voor een warme maaltijd in het restaurant. Daarna kun je wegdoezelen in een diepe slaap en dromen over je eerste safari dag in Tanzania.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op naar uitgestrekte vlaktes en de big five

Reistijd: Karatu – Serengeti tented camp – ca. 6 uur

Na het ontbijt rijd je in de 4×4 landcruiser richting de gate van het wereldberoemde Serengeti National Park in Tanzania. Al speurend naar wild rijden we verder naar een private tented camp met een ongelooflijk uitzicht over de savanne. Je bevindt je op een van de beste game driveroutes in het gebied. Het private camp wordt namelijk opgezet op de plek waar die periode het meeste wild gespot kan worden.

Er is geen betere plaats om één van ‘s werelds grootste wildlife spektakels van dichtbij mee te maken, ofwel dé grote trek. Van december tot en met mei zetten we het kamp aan de zuid-oost kant van de Serengeti op. Hier bevind zich dan de grote migratie. In de overige maanden verblijf je of in het oosten van het park of in een tented camp net buiten het park. Het kamp bereik je rond zonsondergang.

Je kan er ook voor kiezen om de extra dag in Karatu niet op safari te gaan maar juist op een actieve manier de omgeving van Karatu bij Lake Manyara te ontdekken: zipplinen € 70,- euro p.p, fietsen € 40,- p.p, wandelen , bezoek aan Mto wa Mby dorpje €30,- p. of een Tinga Tinga verfles € 20,-p.p. 

Decorative torn edge

Voor ons is een verblijf in de Serengeti het échte Afrika, zeker wanneer je onder de douche zebra’s en gnoes voorbij ziet sjokken. Wanneer de ondergaande zon ruimte maakt voor een immense sterrenhemel, sprokkelt je gastheer hout bij elkaar. Al snel knispert het kampvuur en in de verte hoor je een leeuw brullen. Dit is safari.

Decorative torn edge

Dag 3 – Gamedrives in de Serengeti

Serengeti safari

We staan heel vroeg op en drinken voor de Serengeti safari eerst een kop koffie of thee met biscuitjes bij het nog nasmeulende kampvuur. Bij zonsopkomst stappen we in de 4×4 landcruiser voor een vroege gamedrive. De Serengeti ligt op ongeveer 1200 meter hoogte en ’s ochtends kan het behoorlijk koud zijn. Een muts op je hoofd en een warme trui is dus geen overbodige luxe. We rijden dwars door de uitgestrekte vlaktes en door beboste gebieden met hier en daar een verwaalde palmboom richting de Masai kopjes, het gebied van de jagers.

Bijna zeker zie je tijdens je Serengeti safari leeuwen en met een beetje geluk spot je cheetha’s. Tijdens de grote trek zie je miljoenen gnoes en zebra’s over de vlaktes denderen op zoek naar vers gras en water. Een wonderlijk schouwspel van moeder natuur. Na een middagdutje op het heetste moment van de dag maak je nog een middag gamedrive. Aan het einde van de dag keer je terug naar het tented camp en overnacht je nogmaals onder de sterren van de Serengeti.

Decorative torn edge

Dag 4 – Op weg naar het achtste wereldwonder

Reistijd: Serengeti  – Ngorongoro Krater – circa 4 uur

Vandaag is het vroeg uit de veren en al speurend naar wild rijden we zuidwaarts. Bomen en struiken worden schaars. Je rijdt door de oneindige graslanden waar de Serengeti (endles plains) zijn naam aan te danken heeft. Langzaam begint de weg te stijgen, achter je het immense uitzicht over de Serengeti vlaktes. Onderweg zie je soms giraffen die op weg zijn naar de verderop gelegen Ngorongoro krater waar je tegen het eind van de middag aankomt.

De Ngorongoro krater wordt ook wel het achtste wereldwonder en Ark van Noach genoemd. Met een doorsnee van achttien kilometer is het de grootste, geheel in tact zijnde krater ter wereld en het barst er werkelijk van de wilde dieren. Na een goed uitzicht over de krater koersen we naar onze sfeervolle lodge in de Ngorongoro Conservation Area. Je hebt een nette kamer tot je beschikking die van alle gemakken is voorzien en met uitzicht over de uitgestrekte vlaktes. Dit is een goede uitvalsbasis voor de afdaling in de krater van de volgende ochtend.

Decorative torn edge

Dag 5 – Afdalen in de Ark van Noach en dan…

Reistijd: Karatu – Moshi/Arusha ca. 3 uur

Vandaag staat de afdaling in de Ngorongoro krater op het programma. Je rijdt eerst door een soort tropisch regenwoud van waar je, tussen de bladeren door, af en toe een glimp opvangt van de krater. Toen wij zelf de eerste keer aankwamen bij de kraterrand viel onze mond open van verbazing en vielen we stil, wat een uizicht… Met de 4×4 landcruiser daal je langzaam af in de krater voor een gamedrive. Maar lang speuren zal niet nodig zijn. Het barst hier van het wild: (veel) leeuwen, honderden gnoes en zebra’s, een poel vol knorrende nijlpaarden, cheeta’s, luipaarden, struisvogels, jakhalzen. Met een beetje geluk maak je vandaag je Big Five compleet.

Na de afdaling rijd je in ongeveer drie uur terug naar de bewoonde wereld en komt er een einde aan je Tanzania safari door de meest beroemde wildparken. Het is gebruikelijk om de chauffeur een fooi te geven. De algemene richtlijn is ongeveer US$ 25,- per dag. Uiteraard kun je deze fooi delen met het aantal personen van je gezelschap.

Als je nog wat langer Moshi blijft kunnen we verschillende activiteiten regelen. Dagtripjes zoals een dag fietsen in de omgeving van de Kili, wandelen naar een waterval en koken of een Masaai dorpje bezoeken. Vraag ons gerust naar meer informatie hierover.

Decorative torn edge

De ‘join in’ safari’s hebben vaste vertrekdata (de privé safari’s kunnen dagelijks beginnen).

Wil je binnen 8 weken voor vertrek een join-in Tanzania safari maken? Dan controleren we eerst de beschikbaarheid voor je. Het kan zijn dat er alleen prive safari’s mogelijk zijn.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

private camp tanzania
Variant
1

Privé safari voor 2

 • Reissom:
  € 2295,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Privé safari

Reis je liever met z’n tweeën? Het is het ook mogelijk een privé safari te boeken. Je reist dan met je eigen Engelstalige privé chauffeur. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt.

Als je met je gezin (vanaf 4 personen) op pad gaat dan zal de safari ook privé zijn en dan ook aangepast, dus uitgebreid worden. Ons advies is dan blijf een nachtje langer in Karatu, bijvoorbeeld voor extra dagje safari (Lake Manyara) maar een middag zwembad is ook fijn voor de jeugd. Daarbij kun je bij Lake Manyara leuke uitstapjes maken zoals: zipplinen, fietsen, wandelen, bezoek dorpje en zelfs een Tinga Tinga schilderij knutselen.

Decorative torn edge
tanzania in de tent
tanzania bushdouch
tanzania tent
tanzania bush douche camp
tanzania campsite
tanzania halisi bed
Variant
2

Upgrade: tent met ensuite bathroom In de Serengeti, superior kamer in Karatu

 • Reissom:
  € 120,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een upgrade tent

In ons mobiele kamp in de Serengeti slaap je standaard op bedden in een comfortabele tent waarin je rechtop kunt staan. Je hebt je eigen toilet en de bush douche deel je met enkele mede reizigers.

Vind je het kamperen in de bush al heel wat en heb je liever je eigen badkamer in je tent, kies dan voor een upgrade tent met ensuite bathroom. Ook zijn de upgrade tenten nog iets ruimer dan de standaard tenten. Zo heb je het comfort van een safari lodge midden in de Serengeti en hoef je het echte Afrika bush gevoel niet te missen.

Decorative torn edge
Rhotia hulpproject logo kenia
rhotia valley groep kenia
rhotia valley hulpproject kenia
rhotia hulpproject schmink kenia
Variant
3

Hotel met een hart - Rhotia Valley

 • Reissom:
  Meerkosten € 55,- p.p. per nacht bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachting op basis van volpension bij lodge van het hulpproject

Wil je slapen in ons hotel met een hart? De Rhotia Valley Tented Lodge is puur Afrika met een schitterend uitzicht. Bij Rhotia Valley Tented Lodge kun je heerlijk ontspannen in een unieke en vriendelijke omgeving. Hier geniet je van alle comfort in een typisch Afrikaanse sfeer. Vanaf de veranda van de en‐suite tenten heb je een fantastisch uitzicht op Rhotia valley of op de uitlopers van het aangrenzende Ngorongoro Crater gebied. Elke ensuite tent van Rhotia Valley Tented Lodge beschikt over een warme douche, een toilet en prima bedden. Elke en‐suite tent beschikt over een eigen veranda met uitzicht over het
omliggende landschap.

Met een verblijf in Rhotia Valley Tented Lodge lever je direct een bijdrage aan het welzijn van de kinderen van de aangrenzende Children’s Home. De keuken van Rhotia Valley Tented Lodge werkt zoveel mogelijk met producten uit de eigen tuin of directe omgeving.
Vanuit hier kun je ook de safari naar Tarangire of Lake Manyara.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Easy going Kilimanjaro

 • Moshi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Tanzania fietsen kilimanjaro
bouwsteen

Op de trappers langs Kilidorpjes

 • Moshi – Kibosho Kirima – Kibosho Kindi – Naramu – Machame –Kwasadale - Moshi
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 410,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
tanzania uitzicht kilimanjaro
bouwsteen

De Kili verkennen

 • Moshi trekking
 • 2 dagen / 1 nacht
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zon, zee en Zanzibar – Nungwi (Noorden)

 • Zanzibar - Stonetown
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 565,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge