Menu background

Naar boven

Op zoek naar de Big Five

bouwsteen

 • Reisschema:
  Arusha/Moshi – Tarangire – Serengeti – Ngorongoro – Arusha/Moshi
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  Privé safari 5 dagen vanaf € 2669,- p.p. bij 2 personen
- In een 4x4 safari jeep langs de highlights in noord Tanzania. Tarangire, Serengeti en de Ngorongoro krater.
- Privé safari, dan reis je met je eigen gezelschap en je privé Engelstalige chauffeur/gids.
- Je overnacht in sfeervolle lodges en tented camps in of net buiten de National Parks.
- Optioneel kun je 'join-in' reizen: in een klein international gezelschap van maximaal 6 personen.
Veranda met uitzicht in de Serengeti
Decorative torn edge

Privé safari of in klein gezelschap (join-in) Serengeti Tanzania

Met onze privé safari’s kies je voor flexibiliteit en de vrijheid van je eigen vertrekdatum en chauffeur. Reizen in Tanzania en Kenia is echter niet goedkoop. Een ‘join in’ safari is onze oplossing om de kosten van auto en chauffeur te delen met 2 tot 5 mede reizigers. In overleg met je reisgenoten stopt de Engelssprekende chauffeur/gids waar en wanneer je wilt om een foto te maken. Net als bij onze privé-safari’s overnacht je in sfeervolle kleinschalige lodges en tented camps. Tijdens de join-in safari bezoek je maar liefst vier Nationale Parken (naast de Serengeti en de Ngorongorokrater ga je naar zowel Tarangire als Lake Manyara). Kijk bij onze voorbeeld rondreis Tanzania met join-in safari.

Decorative torn edge

Dag 1 – Olifanten, baobab bomen en wilde honden

Reistijd: Moshi/Arusha – Tarangire ca. 3 uur

Onze Engelstalige chauffeur/gids haalt je op vanaf Kilimanjaro Airport of je hotel in Moshi of Arusha. Je reist met je eigen gezelschap of join-in in een 4×4 landcruiser door Tanzania en hebt alle vrijheid om te stoppen voor een foto. Het dak is opklapbaar zodat je tijdens de safari, 360 graden om je heen kunt kijken. Zodra je de stad uit bent, rijd je een compleet andere wereld binnen. Onderweg zie je de eerste Afrikaanse hutjes en word je vrolijk toegezwaaid door Masai herders, gekleed in hun typische rood geblokte doeken.

Tarangire vonden wij bijzonder omdat de natuur afwijkt van de overige wildparken. Een van de belangrijkste kenmerken zijn de fraaie Baobab bomen die het park versieren en het grote aantal olifanten dat hier leeft. Ook is de kans groot om leeuwen te zien en is het een van de weinige parken ter wereld waar je wilde honden kunt spotten.

Decorative torn edge

De chauffeur heeft een lunchpakketje meegenomen zodat je optimaal gebruik kunt maken van je gamedrive (speurtocht naar wild). Als de zon begint te zakken rijd je, onder het genot van mooie vergezichten, weer terug naar de uitgang van het park. Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar het plaatsje Karatu.

Je overnacht in onze sfeervolle lodge of één van onze tented camps, net buiten de parken, zodat je bespaart op de kosten van de veelal dure lodges in de parken. Je hebt een nette bungalow of een ruime tent die van alle gemakken is voorzien. Terwijl jij je opfrist, roert de kok in z’n pannen voor een warme maaltijd in het restaurant. Daarna kun je wegdoezelen in een diepe slaap en dromen over je eerste safari dag in Tanzania.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op naar uitgestrekte vlaktes en de big five

Reistijd: Karatu – Serengeti tented camp – ca. 6 uur

Na het ontbijt rijd je in de 4×4 landcruiser richting de gate van het wereldberoemde Serengeti National Park in Tanzania. Al speurend naar wild rijden we verder met een ongelooflijk uitzicht over de savanne. Je bevindt je op een van de beste game driveroutes in het gebied.

Je slaapt tussen brullende leeuwen van de Serengeti. Er is geen betere plaats om één van ‘s werelds grootste wildlife spektakels van dichtbij mee te maken, ofwel dé grote trek. Je slaapt in een tented lodge in het oosten van het park of net buiten het park. Het kamp bereik je rond zonsondergang.

Je kan er ook voor kiezen om op een actieve manier de omgeving van Karatu bij Lake Manyara te ontdekken: zipplinen, fietsen of wandelen.

Decorative torn edge

Voor ons is een verblijf in de Serengeti het échte Afrika, zeker wanneer je onder de douche zebra’s en gnoes voorbij ziet sjokken. Wanneer de ondergaande zon ruimte maakt voor een immense sterrenhemel, sprokkelt je gastheer hout bij elkaar. Al snel knispert het kampvuur en in de verte hoor je een leeuw brullen. Dit is safari.

Decorative torn edge

Dag 3 – Gamedrives in de Serengeti

Serengeti safari

We staan heel vroeg op en drinken voor de Serengeti safari eerst een kop koffie of thee met biscuitjes bij het nog nasmeulende kampvuur. Bij zonsopkomst stappen we in de 4×4 landcruiser voor een vroege gamedrive. De Serengeti ligt op ongeveer 1200 meter hoogte en ’s ochtends kan het behoorlijk koud zijn. Een muts op je hoofd en een warme trui is dus geen overbodige luxe. We rijden dwars door de uitgestrekte vlaktes en door beboste gebieden met hier en daar een verwaalde palmboom richting de Masai kopjes, het gebied van de jagers.

Bijna zeker zie je tijdens je Serengeti safari leeuwen en met een beetje geluk spot je cheetha’s. Tijdens de grote trek zie je miljoenen gnoes en zebra’s over de vlaktes denderen op zoek naar vers gras en water. Een wonderlijk schouwspel van moeder natuur. Na een middagdutje op het heetste moment van de dag maak je nog een middag gamedrive. Aan het einde van de dag keer je terug naar het tented camp en overnacht je nogmaals onder de sterren van de Serengeti.

Decorative torn edge

Dag 4 – Op weg naar het achtste wereldwonder

Reistijd: Serengeti  – Ngorongoro Krater – circa 4 uur

Vandaag is het vroeg uit de veren en al speurend naar wild rijden we zuidwaarts. Bomen en struiken worden schaars. Je rijdt door de oneindige graslanden waar de Serengeti (endles plains) zijn naam aan te danken heeft. Langzaam begint de weg te stijgen, achter je het immense uitzicht over de Serengeti vlaktes. Onderweg zie je soms giraffen die op weg zijn naar de verderop gelegen Ngorongoro krater waar je tegen het eind van de middag aankomt.

De Ngorongoro krater wordt ook wel het achtste wereldwonder en Ark van Noach genoemd. Met een doorsnee van achttien kilometer is het de grootste, geheel in tact zijnde krater ter wereld en het barst er werkelijk van de wilde dieren. Na een goed uitzicht over de krater koersen we naar onze sfeervolle lodge in de Ngorongoro Conservation Area. Je hebt een nette kamer tot je beschikking die van alle gemakken is voorzien en met uitzicht over de uitgestrekte vlaktes. Dit is een goede uitvalsbasis voor de afdaling in de krater van de volgende ochtend.

Decorative torn edge

Dag 5 – Afdalen in de Ark van Noach en dan…

Reistijd: Karatu – Moshi/Arusha ca. 3 uur

Vandaag staat de afdaling in de Ngorongoro krater op het programma. Je rijdt eerst door een soort tropisch regenwoud van waar je, tussen de bladeren door, af en toe een glimp opvangt van de krater. Toen wij zelf de eerste keer aankwamen bij de kraterrand viel onze mond open van verbazing en vielen we stil, wat een uizicht… Met de 4×4 landcruiser daal je langzaam af in de krater voor een gamedrive. Maar lang speuren zal niet nodig zijn. Het barst hier van het wild: (veel) leeuwen, honderden gnoes en zebra’s, een poel vol knorrende nijlpaarden, cheeta’s, luipaarden, struisvogels, jakhalzen. Met een beetje geluk maak je vandaag je Big Five compleet.

Na de afdaling rijd je in ongeveer drie uur terug naar de bewoonde wereld en komt er een einde aan je Tanzania safari door de meest beroemde wildparken. Het is gebruikelijk om de chauffeur een fooi te geven. Voor vertrek ontvang je van ons informatie over de reis en een indicatie van gepaste fooi, die je deelt met het aantal personen van je gezelschap.

Als je nog wat langer in Moshi blijft kunnen we verschillende activiteiten regelen. Dagtripjes zoals een dag fietsen in de omgeving van de Kili, wandelen naar een waterval en koken of een Masaai dorpje bezoeken. Vraag ons gerust naar meer informatie hierover.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Op zoek naar de Big Five

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

private camp tanzania
tanzania tent
kenia kampvuur
Variant
1

7-daagse join-in safari in kleine groep

 • Reissom:
  € 2748,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  6 nachten in lodges inclusief maaltijden, aankomsttransfer en join-in safari in groep van maximaal 6 personen

Dag 1 – aankomst in Moshi

Je wordt opgehaald van de luchthaven en naar een familiehotel in Moshi gebracht.

Dag 2 – naar Lake Manyara National Park

Samen met je medereizigers wordt je opgehaald door je chauffeur. De safari gaat beginnen. In drie uur rijd je naar Lake Manyara National Park voor je eerste game drive. Apen en olifanten scharrelen tussen de bomen. Je zult zeker zebra’s en gnoes tegen komen, buffels en nijlpaarden en misschien zelfs boomklimmende leeuwen. Je slaapt in een lodge buiten het park.

Dag 3 – naar de Serengeti

Game drivend ga je richting de Serengeti vandaag. Kijk je ogen uit over de weidse vlakte op zoek naar kuddes wild life. Wie weet spot je al leeuwen en cheeta’s. Je slaapt twee nachten in een lodge in de Serengeti.

Dag 4 – in de Serengeti

Vroeg op voor je eerste game drive heb je de grootste kans om veel wild te spotten. Je ziet impala’s, antilopen en hippo’s. Speur naar leeuwen tussen het gras.

 Dag 5 – van de Serengeti naar Ngorongoro krater

Bij het ochtendgloren ga je weer de Serengeti op. Wie weet zie je nog actieve hyena’s die hun nachtelijke jacht afsluiten. In de middag ga je gamedrivend richting je lodge bij de Ngorongoro krater.

Dag 6 – Ngorongoro krater

Vanaf je lodge heb je uitzicht in de krater. Vooral in de ochtend is het een magisch gezicht. Dan rijd je omlaag de krater in. De kans om de zeldzame zwarte neushoorn te zien is nergens zo groot als hier. In de avond slaap je in de buurt van je laatste park: Tarangire.

Dag 7 – Tarangire National Park en einde van je join-in safari Tanzania

In de ochtend maak je een game drive in Tarangire National Park voordat je richting Arusha rijdt waar je join-in safari eindigt en je afscheid neemt van je chauffeur en je groep.

Decorative torn edge
Slapen in een tent

Slapen in een tent

tanzania bushdouch
tanzania tent
tanzania bush douche camp
tanzania campsite
tanzania halisi bed
Variant
2

Upgrade: comfortabel tented camp Serengeti, comfortabele kamer in Karatu

 • Reissom:
  Toeslag € 300,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  slapen in een upgrade tent

In ons mobiele kamp in de Serengeti slaap je standaard op bedden in een comfortabele tent waarin je rechtop kunt staan. Je hebt je eigen toilet en de bush douche deel je met enkele mede reizigers.

Vind je het kamperen in de bush al heel wat en heb je liever je eigen badkamer in je tent, kies dan voor een upgrade tent met ensuite bathroom. Ook zijn de upgrade tenten nog iets ruimer dan de standaard tenten. Zo heb je het comfort van een safari lodge midden in de Serengeti en hoef je het echte Afrika bush gevoel niet te missen.

Decorative torn edge
Rhotia hulpproject logo kenia
rhotia valley groep kenia
rhotia valley hulpproject kenia
rhotia hulpproject schmink kenia
Variant
3

Hotel met een hart - Rhotia Valley

 • Reissom:
  Meerkosten € 75,- p.p. per nacht bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachting op basis van volpension bij lodge van het hulpproject

Wil je slapen in ons hotel met een hart? De Rhotia Valley Tented Lodge is puur Afrika met een schitterend uitzicht. Bij Rhotia Valley Tented Lodge kun je heerlijk ontspannen in een unieke en vriendelijke omgeving. Hier geniet je van alle comfort in een typisch Afrikaanse sfeer. Vanaf de veranda van de en‐suite tenten heb je een fantastisch uitzicht op Rhotia valley of op de uitlopers van het aangrenzende Ngorongoro Crater gebied. Elke ensuite tent van Rhotia Valley Tented Lodge beschikt over een warme douche, een toilet en prima bedden. Elke en‐suite tent beschikt over een eigen veranda met uitzicht over het
omliggende landschap.

Met een verblijf in Rhotia Valley Tented Lodge lever je direct een bijdrage aan het welzijn van de kinderen van de aangrenzende Children’s Home. De keuken van Rhotia Valley Tented Lodge werkt zoveel mogelijk met producten uit de eigen tuin of directe omgeving.
Vanuit hier kun je ook de safari naar Tarangire of Lake Manyara.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Tanzania fietsen kilimanjaro
bouwsteen

Op de trappers langs Kilidorpjes

 • Moshi - Kiboroloni - Namalok - Mili Sita - Kiboroloni - Moshi
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 545,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
tanzania uitzicht kilimanjaro
bouwsteen

De Kili verkennen

 • Moshi trekking
 • 2 dagen / 1 nacht
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zon, zee en Zanzibar – Nungwi (Noorden)

 • Zanzibar - Stonetown
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 620,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern