Menu background

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Tanzania en Kenia

Wij hebben de leukste plekjes in Tanzania en Kenia voor je uitgezocht. Wij houden van reizen en hebben onze bestemmingen zelf bezocht, daarom kunnen we jou een mooie reis bezorgen. Die reis is op de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder vinden wij dat je sommige excursies niet mag missen. Die excursies hebben we dan ook voor je geregeld, individueel of in kleine groepen. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Tanzania en Kenia reis samen. Zo kan je op safari gaan bij Masai Mara Kenia of bij een van de andere kleinere parken, de Ngorongoro krater bezoeken en naar het wereldberoemde Serengeti National Park.
Decorative torn edge
Hells Gate walk Gorge

Onze favoriete plekken tijdens je Tanzania en Kenia vakantie

1. Serengeti

Het wereldberoemde Serengeti National Park in Tanzania mag je niet missen tijdens je reis. Met onze bouwsteen “Op zoek naar de Big Five” ga je hierheen. Je begint vaak vroeg met een gamedrive in de 4×4 landcruiser. Bijna zeker zie je tijdens je Serengeti safari leeuwen en met een beetje geluk spot je cheetha’s. Tijdens de grote trek zie je miljoenen gnoes en zebra’s over de vlaktes denderen op zoek naar vers gras en water. Een wonderlijk schouwspel van moeder natuur. Na een middagdutje op het heetste moment van de dag maak je nog een middag gamedrive. Aan het einde van de dag keer je terug naar je private tented camp en overnacht je nogmaals onder de sterren van de Serengeti.

Ook kun je vanuit Kenia gemakkelijk naar Serengeti National Park, bekijk onze bouwsteen “Zebrapad naar de Serengeti”. Lees ook onze blog Serengeti Tanzania reis.

2. Ngorongoro Krater

De Ngorongoro krater wordt ook wel het achtste wereldwonder en Ark van Noach genoemd. Het is de grootste, geheel in tact zijnde krater ter wereld en het barst er werkelijk van de wilde dieren. Na een goed uitzicht over de krater koersen we naar onze sfeervolle lodge in de Ngorongoro Conservation Area. De dag erna staat de afdaling in de Ngorongoro krater op het programma. Je rijdt eerst door een soort tropisch regenwoud van waar je, tussen de bladeren door, af en toe een glimp opvangt van de krater. Toen wij zelf de eerste keer aankwamen bij de kraterrand viel onze mond open van verbazing en vielen we stil, wat een uitzicht… Met de 4×4 landcruiser daal je langzaam af in de krater voor een gamedrive. Het barst hier van het wild: (veel) leeuwen, honderden gnoes en zebra’s, een poel vol knorrende nijlpaarden, cheeta’s, luipaarden, struisvogels, jakhalzen. Met een beetje geluk maak je vandaag je Big Five compleet.

3. Masai Mara Kenia

Een korte safari naar de Masai Mara Kenia, voor reizigers die wat minder tijd hebben of de Masai Mara willen combineren met een safari richting de kust of een uitstapje naar Tanzania. Dit is het gebied dat je kent van National Geographic, waar tijdens de grote trek duizenden gnoes de rivier oversteken, met in hun kielzog hongerige leeuwen en krokodillen. Je slaapt in ons comfortabele tented camp, weg van de grote toeristische lodges. Met vaste bedden en je eigen toilet, maar wel dicht bij de natuur. In de verte hoor je hyena’s lachen en leeuwen brullen. Dit is Afrika! Lees meer over deze safari bouwsteen “Hakuna matata – Masai Mara Kenia”.

Zanzibar

Naast alle ingrediënten voor een bountyreclame en een overweldigende onderwaterwereld heeft Zanzibar nog veel meer te bieden. Je overnacht in een van onze kleinschalige beach resorts aan de oostkust waar je lekker kunt wegsoezen in een hangmat. Het laatste nachtje slaap je middenin de eeuwenoude binnenstad van Stonetown. Je hebt de optie om in het Noorden te verblijven met onze bouwsteen “Zon, zee en Zanzibar – Nungwi (Noorden)” of juist aan de Oostkust met onze bouwsteen “Zin in Zanzibar – Oostkust”.

5. Kleinere parken

Last but not least: bezoek ook de kleinere parken in Kenia en Tanzania. In Amboseli in Kenia zie je grazende olifanten met de gigantische besneeuwde bergtop van Kilimanjaro als decor. Je reist per 4×4 minivan met je privé chauffeur/gids en overnacht in comfortabele tented camps op de meest spectaculaire plekken in de natuur. Lees meer over de bouwsteen “De berg en de olifant – Amboseli”.
Bekijk het wildlife eens vanuit een ander perspectief. Op safari in een kano door het Arusha National Park heb je de kans om al peddelend écht dicht bij buffels, giraffen en veel vogels te komen. Een leuke opwarmer om je safari door de beroemde parken van Tanzania mee te beginnen. Begin je Tanzania safari meteen op een originele en afwisselende manier met onze bouwsteen “Peddelend langs wildlife”.

Bekijk onze Tanzania en Kenia vakanties

Enthousiast geworden van alle verschillende hoogtepunten die je tijdens je vakantie in Tanzania en Kenia kunt tegenkomen? Bekijk dan onze Tanzania en Kenia bouwstenen of rondreizen Tanzania. Hierin hebben we al een aantal handige routes voor je uitgestippeld. De rondreizen zijn nog helemaal aan te passen naar jouw wensen. Vind je het prettig om in een wat langzamer tempo te reizen, dan plannen we hier en daar een extra nachtje voor je in. Zo bouw je de reis die helemaal bij jou past.

tanzania uitzicht kilimanjaro
bouwsteen

De Kili verkennen

 • Moshi trekking
 • 2 dagen / 1 nacht
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
kenia cultuur
rondreis

Go Kenia – privéreis

 • Nairobi – Lake Nakuru – Hell’s Gate – Lake Naivasha – Maji Moto – Masai Mara – Nairobi - Diani Beach
 • 14 dagen / 13 nachten
 • Vanaf € 3360,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
amboseli kenia olifanten
rondreis

Grenzeloos verliefd op Afrika – Kenia en Tanzania reis

 • Nairobi – Amboseli – Tarangire/Lake Manyara - Serengeti – Ngorongoro krater
 • 11 dagen / 10 nachten
 • Vanaf € 4295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Machame route tanzania
bouwsteen

Kilimanjaro – Machame route

 • Kilimanjaro - Machame
 • 8 dagen / 7 nachten
 • Vanaf € 2520,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern